Euroliga: Ma elkezdi a Barcelona és a Real Madrid is

A Real favoritként várja az Efes elleni sorozatot, a Barcára viszont vérbeli rangadó vár az Olympiakosz ellen, amit a DIGI Sport is közvetít.

 

Negyeddöntő, 1. mérkőzések

FC Barcelona (spanyol) – Olympiakosz (görög) (19.00, TV: DIGI Sport 2, felvételről 22.55-kor)

A tegnap nagyszerűen induló Fener-Maccabi párharchoz hasonlóan nagy az elvárás a Barcelona és az Olympiakosz esetében is, hiszen minden adott egy hosszú, kiélezett pároscsatához. A statisztika és a közelmúlt történelme a Barca sikerét ígéri, hiszen a szezon során a katalánok 12 hazai meccsükből 11-et megnyertek, az elmúlt években pedig 8-1-re állnak a görögökkel szemben. Ezen felül a Barca nyolcas győzelmi sorozattal a háta mögött érkezett a rájátszásba, az egyik, ha nem a legjobb formában lévő gárdáról van szó jelenleg. Egy ilyen párharcban azonban minden előzetes tényező az érvényét veszti, az Olympiakosznál jobban ráadásul nem sok csapat tudja, hogy mi kell a sikerhez, akár úgy is, hogy előzetesen esélytelenebbnek tartják őket. A pireusziaknál természetesen rengeteg múlik a hetek óta maródi Vaszilisz Szpanuliszon, vezére nélkül aligha lesz esélye az Olympiakosznak. Ugyanakkor nehezen elképzelhető, hogy a Most Vaszilisz Playert ne drótozzák össze egy ilyen sorozatra, jelenleg mindenesetre kérdéses státuszban van estére, csakúgy, mint Othello Hunter, illetve a hazaiaknál Justin Doellman. Az eddig is tapasztalt elsőrangú védekezésnek ismét kulcsszerepe lesz a görögöknél, ha a Barcát is az eddig kapott átlagpontszámuk környékén (71.6) tudják tartani, akkor lehet esélyük a győzelemre idegenben is.

 

Real Madrid (spanyol) – Anadolu Efes (török) (21.00)

A Real Madrid az Efes elleni párharc megnyerésével igyekszik bejutni a hazai rendezésű Final Fourba. Ez el is várható a madridiaktól, hiszen előzetesen a Realt irigyelték a legtöbben, a pályaelőnyben lévő csapatok közül ők kapták talán a legkönnyebb ellenfelet. A papírformát azonban igazolni is kell, kezdetben mindjárt azzal, hogy a királyiak behúzzák az első meccset. A két gárda egy csoportban szerepelt az alapszakaszban, és a Real első idei vereségét épp az Efes otthonában szenvedte el, az isztambuliak tudják tehát, hogyan kell legyőzni az esélyesebb riválist. Azon a 75-73-ra végződött meccsen azért Rodriguezék még jócskán alakulófélben voltak az idény elején, azóta sokkal kifinomultabb lett a játékuk, a hazai meccsen pedig már nem akadt gondjuk, 90-70 arányban ők diadalmaskodtak a spanyol fővárosban az utolsó forduló során. Ezúttal is ők az egyértelmű esélyesek, még akkor is, ha a Top 16 záró fordulóját hátproblémák miatt kihagyó Rudy Fernandez játéka most is erősen kérdéses. A Real kerete ettől függetlenül is sokkal bővebb, ráadásul a matchupok is kedveznek számukra, hiszen a törökök húzóemberei közül Nenad Krszticsre, Dario Saricra és Thomas Heurtelre is bőven van emberük a hispánoknak.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A párharcok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus