Euroliga: Ma este 8-kor Real-Olympiakosz a trófeáért

Ismét elbukik a Real Madrid és csodát tesz az Olympiakosz, vagy hazai pályán végre révbe érnek a spanyolok?! A döntő élőben a DIGI-n.

Bronzmeccs

Fenerbahce Ülker (török) – CSZKA Moszkva (orosz) (17.00)

A csalódott csapatok közül kétségkívül a Fenerbahce várhatja jobb lelkiállapotban a bronzmeccset, mint a CSZKA Moszkva. Az első török csapatként a Final Fourba jutó Obradovics-legénység ugyanis hiába próbált meg mindent és küzdött becsülettel, a házigazda Real olyan formát fogott ki ellenük, amivel bárkit megvertek volna azon a napon. A szezon során bravúrt bravúrra halmozó Fener számára a bronzérem megszerzése is szép siker lenne, akik így minden bizonnyal nagy elánnal vetik majd magukat a küzdelembe. Ezzel szemben az elmúlt évhez, évekhez képest Nando De Colóval és Andrej Kirilenkóval felturbózott, egészen eddig remeklő CSZKA Moszkva ezúttal is könnyűnek találtatott a most már hivatalosan is mumusának számító Olympiakosszal szemben. Ez a vereség kétségkívül óriási csalódás minden orosz számára, hiszen ennél jobb feltételeket aligha biztosíthatnak egy csapat számára, mint amit a CSZKA hosszú évek óta megkap, utoljára mégis 2008-ban tudták elhódítani a trófeát. Ennek a meccsnek a legnagyobb kérdése tehát a motivációs tényező, az igazán komoly tét nélkül játszó csapatok közül az kerülhet ki győztesen, aki jobban akarja a sikert.

 

Döntő

Real Madrid (spanyol) – Olympiakosz (görög) (20.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Rengeteg izgalmas kérdést tartogat a két évvel ezelőtti döntő visszavágója, amikor is óriási meglepetésre 17 pontos hátrányból fordítva megverte az Olympiakosz az akkor is esélyesebb Real Madridot. Azon a meccsen ki más, mint Vaszilisz Szpanulisz szórta a nagyobbnál nagyobb triplákat, aki ezúttal is győzni jött a végső tornára. Az eddig háromból három Final Fourt behúzó görög ikon az elődöntőben szinte egymaga végezte ki a CSZKA Moszkvát, szintén hátrányból fordítva. Lassan megszokottá válik ez a forgatókönyv a pireusziakkal kapcsolatban, akik ezt a meccset is az esélyesség legkisebb terhe nélkül várhatják. Az elmúlt évek és a pénteki meccs eredménye után azonban már senki sem legyint velük kapcsolatban, és minden európai kosárbarát kíváncsian várja, hogy ismét csodát tud-e tenni a görög had.

Mert bizony a zsinórban harmadszor is döntőt játszó, ráadásul ezúttal hazai pályán szereplő Real Madrid újbóli legyőzése hatalmas bravúrnak számítana, még akkor is ha tudjuk, hogy a spanyolok képesek teljesen leblokkolni az utolsó akadály előtt. A másik nagy kérdés, hogy ezúttal is így lesz-e, és harmadszor is el tudják e bukni a blancók a finálét egy parádés elődöntő után. Kulcsfontosságú lesz, hogy melyik fél tudja jobban kikapcsolni a másik kulcsembereit, és itt természetesen elsősorban megint csak Szpanulisz áll a középpontban. A tavalyi negyeddöntős sorozatban Tremmell Darden tudta igencsak megkeseríteni a kétszeres MVP életét, de őt – talán éppen ezért – már az Olympiakosz foglalkoztatja, így az ő személye is külön pikantériát jelent a mérkőzésen. A túloldalon a „szokásos” spanyol kulcsemberek (Fernandez, Rodriguez, Llull, Reyes) mellett igazi joker lett a szezon végére az addig nem sokat mutató, kintről életveszélyes K.C. Rivers, illetve a palánkok alatt Gustavo Ayon. Az ő semlegesítésükre az év védőjének ismét megválasztott Bryant Dunston vezérletével képes lehet az Olympiakosz, és amennyiben ez így lesz, akkor ismét kiélezett harc várható, amely minden igényt kielégít majd.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus