Euroliga: Ma este Maccabi-Barca rangadó következik!

A két top csapat TV-s összecsapásán kívül volt csapatuk, a CSZKA ellen bizonyíthat Nenad Krsztics és Dusan Ivkovics, Berlinben a Real.

Top 16, 3. forduló

E-csoport

Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 1-1) – FC Barcelona (spanyol, 1-1) (20.05, TV: DIGI Sport 2, felvételről 23.00-kor)

A tavalyi Final Four két résztvevője, az utóbbi néhány év két bajnoka csap össze egymással a néhai Nokia Arenából Menora Mivtachim Arenára keresztelt Maccabi-szentélyben. Talán felesleges is a rangadó jelzőt koptatni ezzel az összecsapással kapcsolatban, az Euroliga két emblematikus klubjának találkozóját mindig fokozott figyelem követi. Az elmúlt négy izraeli túráját sikerrel vette a Barca, ezúttal is megvan az esély egy hasonló végkimenetelre, de ennyire közel még nem nagyon éreztük egymáshoz ezt a két csapatot a szezon során, mint most. A sorozatot nagyon jól, 8-0-lal kezdő Barca kicsit lelassult az elmúlt hetekben, ebben kétségkívül nagy szerepe van a sérüléseknek is. Juan Carlos Navarrohoz újra csatlakozott a maródiak listáján Brad Oleson, aki a múlt heti visszatérése után ismét kidőlt három hétre, így hátvéd poszton akadhatnak gondjai a katalánoknak. A berlini bukta után ha nem is könnyen, de behúzták a Pana elleni derbit a múlt héten Tomicék, és most itt az újabb kihívás számukra. Ugyanez igaz a Maccabira is, a tel-aviviak jól játszanak eddig, a Pana ellen ennek ellenére elbukták a végjátékot az OAKA-ban, a Zvezdát viszont biztosan győzték le legutóbb. Minden adott egy jó kis meccshez, melyet még ha csak felvételről is, de megnézhetünk a DIGI Sporton.

 

ALBA Berlin (német, 1-1) – Real Madrid (spanyol, 2-0) (20.15)

Az egyik spanyol sztárcsapatot, a Barcelonát már elkapta az ALBA Berlin, most a második hazai fellépésen egyből a másik hispán gigász, a Real Madrid következik számukra. A németek a kezdeti bravúrjukkal alighanem nagyon megnehezítették a saját dolgukat a hátralévő meccseiken, hiszen innentől biztosan nincs olyan csapat, aki csak egy kicsit is félvállról venné a korábban a Top 16 leggyengébbjének tartott germánokat. A Real Madrid sem valószínű, hogy ebbe a hibába esne, ráadásul egyre jobban összeállnak a kezdeti bizonytalankodás után a királyiak. Az első héten Belgrádban a Zvezda ellen, legutóbb pedig a Galatasaray-jal szemben nyert roppant magabiztosan a Real, ennek a mérkőzésnek is ők az egyértelmű favoritjai.

 

F-csoport

Anadolu Efes (török, 2-0) – CSZKA Moszkva (orosz, 2-0) (19.30)

Az egyik török túráját már sikerrel megvívta a Top 16 nyitó körében a CSZKA, most a Fenerbahce után az Efes otthonába utaznak a moszkvaiak a Boszporusz partjára. Azt a meccset hosszabbításban vette sikerrel az orosz sztárcsapat, és ezúttal is ők az esélyesebbek szintén két győzelemmel nyitó riválisuk otthonában. Érdekes meccsre van kilátás, hiszen a legjobb támadógépezet (88,6 átlagpont) találkozik a második legjobb védelemmel (69,4 kapott pont). Előbbi természetesen a CSZKA, utóbbi pedig az Efes statisztikája, de a két adat a csapatok merőben ellentétes stílusából is fakad. A törökök legtöbbször lassítják a játékot, az oroszok viszont Teodoszics vezérletével a lehető legjobban igyekeznek pörgetni azt, kíváncsian várjuk, hogy ezen a meccsen melyik lesz a nyerő irányzat. Az Efesben Dusan Ivkovics mester és Nenad Krsztics is volt csapata ellen szerepel, számukra ebben a tekintetben is külön pikantériát jelent a meccs.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus