Euroliga: Ma este rajtol a Final Four, Hanga Ádámmal!

A Fener elleni parázs összecsapással kezdi meg szereplését a berlini Final Four elődöntőjében Hanga Ádám és a Laboral Kutxa.

A Fener elleni parázs összecsapással kezdi meg szereplését a berlini Final Four elődöntőjében Hanga Ádám és a Laboral Kutxa. Hangáék előtt a DIGI Sport a másik találkozót, az orosz derbit is élőben közvetíti.

 

Final Four, elődöntők

CSZKA Moszkva (orosz) – Lokomotiv Kubany (orosz) (18.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Orosz csatával indul a 2016-os Final Four programja, ahol a CSZKA Moszkva a Lokomotivval csap össze. A moszkvaiak rutinos FF-résztvevőnek számítanak, míg a Loko már a rájátszásba jutással is történelmi sikert ért el. A CSZKA tűnik a mérkőzés esélyesének, ám ezen a szinten a siker már régóta elkerüli Teodoszicsékat, akik így ezen a meccsen sem mehetnek biztosra, legjobbjukat kell nyújtaniuk a döntőbe jutás érdekében. A Lokón ezzel szemben semmilyen teher nem lesz, nekik egy igazi jutalomjáték lehet ez a Final Four, ahol a szezonjuk megkoronázása lehetne egy esetleges fináléba kerülés. A negyeddöntők óta a VTB Ligában mindkét csapat letudta az első körös rájátszást, felemás eredménnyel. A CSZKA a papírformának megfelelően söpréssel jutott túl a cseh Nymburkon, a Loko viszont hasonló arányban búcsúzott a szintén moszkvai Himki ellenében. Ez utóbbi eredmény elsőre meglepőnek tűnhet, ám a krasznodariak két ásza, Malcolm Delaney és Anthony Randolph szinte az egész sorozatot kihagyta. A hírek szerint mindkét amerikai klasszis vállalni tudja a játékot a Final Fourban, így mindkét orosz csapat a legerősebb keretével futhat neki az egymás elleni elődöntőnek.


Fenerbahce Ülker (török) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol) (21.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Az orosz derbi után a magyarok által is nagy érdeklődéssel várt Fenerbahce-Laboral Kutxa ütközet következik, ahol Dávid Kornél után 10 évvel újabb honfitársunk, Hanga Ádám is a részese lehet Európa legnagyobb kosárlabda eseményének. Ádám remek játékkal tért vissza a spanyol bajnokságba, úgy tűnik, hogy teljesen túl van izomsérülésén, ami miatt csaknem a teljes Panathinaikosz elleni negyeddöntős párharcot ki kellett hagynia, amit végül söpréssel abszolváltak a baszkok. Hanga és a Laboral lényegében az összes sztárcsapatot két vállra fektette már a szezon során, a teljesség igénye nélkül a CSZKA Moszkva, a Real Madrid, a Barcelona, az Olympiakosz, az Efes és a Panathinikosz is fejet hajtott előttük.

Erről a veretes listáról talán már csak az aktuális ellenfél, a szezon során végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtó Fenerbahce hiányzik. A törökök hazai veretlenségüket megőrizve nagy fölénnyel nyerték meg mind az alapszakaszban, mind pedig a Top16-ban a csoportjukat, majd a címvédő Real Madrid elleni sorozatot is kiváló játékkal és söpréssel abszolválta az Obradovics-legénység. Nehéz lenne bármit is jósolni az esti találkozóra, mindkét csapattól láthattunk már nem egyszer igazán kiváló teljesítményt. A „hazai pálya előnye” mindenesetre a Fener mellett szólhat, hiszen az Isztambulból érkező szurkolók mellett a  Németországban élő törökök közül is rengetegen buzdíthatják Veselyéket. Apropó Vesely, a Top16-ban Achilles-sérülést szenvedett cseh kiválóság Hangához hasonlóan remekül tért vissza a török bajnokságban, és ott lehet a társakkal a Final Fourban.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus