Euroliga: Ma este Real-CSZKA szuperrangadó

Már a második fordulóban összecsap egymással a két sztárcsapat, a Real Madrid és a CSZKA Moszkva, amikor az ellenfélként visszatérő Sergio Rodriguez és Luka Doncic személyében a múlt és a jelen néz farkasszemet egymással a spanyol fővárosban. A nagycsapatok közül a Fener és a Pana egy-egy hozható meccsen javíthat rossz kezdésén, a Maccabi pedig a Baskonia ellen nyerne újra.

Alapszakasz, 2. forduló

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 1-0) – Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 0-1) (20.05)

A tavalyi gyalázatos szezonja után a Maccabi egy igen értékes bambergi győzelemmel kezdte az idei sorozatot, köszönhetően egy elképesztő 19-0-s negyedik negyedbeli rohamnak, illetve Pierre Jackson tripla-dupla közeli (27 pont, 9 gólpassz, 7 lepattanó), 41 indexpontos fantasztikus teljesítményének. Az izraeliek a Baskonia ellen is folytathatják jó rajtjukat, a Prigioni-legénység ugyanis egyelőre még meglehetősen kaotikus képet fest magáról. A meggyengült, új játékosait pedig egyelőre még beépíteni nem tudó baszkoknak az első fordulóban nem volt sanszuk az Olympiakosz vendégeként, és a hétvégén a spanyol bajnokságban is már a harmadik vereségüket regisztrálták negyedik mérkőzésükön.
 

Panathinaikosz Superfoods (görög, 0-1) – Brose Bamberg (német, 0-1) (20.15)

A Panathinaikosz-Bamberg találkozón mindkét mérkőző félnek van mit kijavítania. A Bamberg 0-19-es leolvadásáról már ejtettünk szót, addig viszont jól teljesített a német bajnok, a Maccabi elleni első három negyedükből tudnak erőt meríteni. A Panáról ugyanez viszont nem mondható el, Barcelonában csúnya verést kapott az athéni alakulat, a 98-71-es végeredmény hűen tükrözi a mérkőzésen látottakat. Hangáék edzőmeccset csináltak a rangadónak indult összecsapásból, és főleg – mind védekezésben, mind pedig támadásban – a palánk alatti játék teljes csődje lehetett demoralizáló Xavi Pascualék számára. Egyedül talán csak Nikosz Pappasz 20 pontos teljesítménye szerepelhet a pozitív oldalon a Panánál, akiknek így vagy úgy, de hozniuk kell a mai mérkőzést, ha nem akarnak már a bajnokság elején lemaradni nagy riválisaik mögött.
 

AX Armani Exchange Milano (olasz, 0-1) – Fenerbahce Dogus (török, 0-1) (20.45)

A szintén két vereséggel rajtoló csapat, a Milano és a Fenerbahce is azért küzd, hogy megszerezze első győzelmét az idei szezonban. Mindkét gárda vezetésről kapott ki az első körben, ám míg az olaszok esetében tisztes helytállásról beszélhetünk, addig a Fener veresége elég nagy meglepetésnek számít. A Milano Moszkvában a CSZKA ellen egy teljes félidőn át előnyben játszott, mielőtt emeltek volna a fordulatszámon az oroszok és igazolódott volna a papírforma. A címvédő kezdésére sem lehetett panasz Malagában, a második félidőben viszont egyáltalán nem festett jól számukra az a bő ötperces szakasz, amely során nem szerzetek pontot és a spanyolok megfordították a meccset. A hétvégén az Efestől is kikapó törökökre most is garantáltan egy roppant kemény megmérettetés vár, akár egy újabb meglepetés is benne van a levegőben, ám a Panához hasonlóan ők sem nagyon engedhetnek meg maguknak egy újabb vereséget, így kíváncsian várjuk, hogy mire mennek az Olimpia ellen.
 

Real Madrid (spanyol, 1-0) – CSZKA Moszkva (orosz, 1-0) (21.00)

A jelenkori Euroliga talán legjobban várt mérkőzései rendre az egyaránt nagy sebességgel és látványosan játszó Real Madrid és CSZKA Moszkva összecsapásai. A tavalyi bronzmeccs után a két fellegvár idei első erőfelmérőjére sem kellett sokat várni, már a második fordulóban egymás ellen szólította őket a sorsolás. Ez a mostani rangadó ráadásul a Doncic-Rodriguez párharc miatt a szokásosnál is pikánsabbnak ígérkezik. A szlovén szupertini ugyanis már jóval több, mint tehetség, az első fordulóban az Efesnek dobott 27 pontos karriercsúcsa is előrevetíti, hogy ő lehet az idei Real legnagyobb sztárja. Ami Rodriguezt illeti, talán senki számára sem újdonság, hogy a madridiak színeiben három éve MVP-címet, két éve pedig Euroliga-győzelmet ünnepelt a kiváló irányító, aki most – 2006 után először – ellenfélként lép pályára a spanyol fővárosban. Kihagyhatatlan csemege tehát ez a mérkőzés, amit bármelyik csapat megnyerhet, talán csak az lenne meglepetés, ha bármelyik fél nagy különbséggel tenné mindezt.
 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A bajnokság állása:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus