Euroliga: Ma képernyőn a Real és a Barca!

Mindkét spanyol sztárcsapatot megnézhetjük ma a DIGI Sporton, ráadásul ígéretesnek tűnő rangadók keretében. A Real Madrid az Efes vendégeként, a Barcelona pedig a Panathinaikosz ellen próbálja megőrizni veretlenségét, utóbbit az újabb klasszikus Navarro-Diamantidisz csata is színesíti majd. Lássuk az ötödik forduló mai meccseinek előzeteseit!

Alapszakasz, 5. forduló

A-csoport

Anadolu Efes (török, 3-1) – Real Madrid (spanyol, 4-0) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A legnagyobb tisztelettel adózva a Zalgiris eddigi teljesítményének és 3-1-es mérlegének, de stílszerűen az utolsó fordulóra maradt az A-csoport előzetesen legjobban várt rangadója, az Efes és a Real Madrid összecsapása. Mindkét csapat remekül teljesít eddig, a törökök mérlegét egyetlen, a Zalgiristól elszenvedett vereség csúfítja, a többi meccsét mindkét fél biztosan hozta. A legnagyobb esély a királyiak megállítására az alapszakaszban kétségkívül ezen a meccsen van, de ehhez le kell lassítani a Real támadógépezetét, mely 113,5 pontot átlagolt az elmúlt két meccsén. Nenad Krsztics kéztörése miatt már az előző meccset is kihagyta, és pont a palánk alatti szekcióban tűnik a legvékonyabbnak az Efes a Realhoz képest. A madridiaknak is van egy nagy hiányzójuk, Rudy Fernandez szintén kézsérülés miatt mintegy három hétig lesz harcképtelen, de ettől függetlenül is a fogadóirodák a Real győzelmére fizetnek jóval kevesebb pénzt. A meccs pikantériájához tartozik, hogy a nyáron Dontaye Draper éppen az Efesért hagyta el a spanyolokat, azóta a hajdani Eurocup MVP cím utáni másodvirágzását éli és alig várja, hogy revansot vehessen korábbi mellőzöttsége miatt.

 

Dinamo Sassari (olasz, 0-4) – Zalgiris Kaunas (litván, 3-1) (20.30)

A Sassari-Zalgiris összecsapáson egyedül a litvánoknak van vesztenivalójuk, hiszen az eddigi szép győzelmeknek úgy lenne igazán nagy értéke, ha ezt a két pontot is hozzácsapnák a listához a Krapikas-tanítványok. Már csak a Sassari nyeretlen a teljes 24-es mezőnyben, de ne legyen kétségünk afelől, hogy előbb-utóbb kiszakad a zsák abban az eszeveszett őrületben, amit a szárdok játszanak. A litvánok mindenesetre amennyiben hozni tudják az eddig remekül működő kinti-benti játékukat, akkor aligha lehet problémájuk ezen az összecsapáson.

 

B-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 1-3) – ALBA Berlin (német, 1-3) (19.30)

A Cedevita és az ALBA Berlin is megszerezte első győzelmét a múlt héten, így mindketten bizakodóan állhatnak ehhez a meccshez, ami a sorsolás szeszélye folytán a továbbjutás szempontjából is nagy téttel bír az idei sorozat leggyengébb csoportjában. A Cedevita 16 triplát berámolva világraszóló győzelmet aratott múlt héten a címvédő Maccabi otthonában, erre az eredményre az ALBA legyőzésével tehetik fel most a koronát Ukicék. A zágrábiak hétről hétre javuló játékot mutatnak, ami nagyban köszönhető a rutinos játékmester visszatéréséhez. A németek kiütötték múlt héten a szintén közvetlen rivális Limogest, és nyilván ezúttal is a győzelem a céljuk. Nagy lehetőség rejlik mindkét fél számára ebben a meccs, kérdés, hogy végül melyikük tud élni vele.

 

Limoges CSP (francia, 1-3) – CSZKA Moszkva (orosz, 4-0) (20.00)

A minden meccsét fölényesen megnyerő CSZKA Moszkva Limoges elleni vendégjátéka tűnik a játéknap legegyértelműbb párosításának. A CSZKA egészen könnyedén hozta eddigi meccseit, a VTB Ligában is egyetlen veresége van csupán, kétségtelenül a kontinens egyik legjobb formában lévő csapata az orosz alakulat. Ettore Messina kötöttebb rendszere után Dimitrisz Itudisz mester kezei alatt sokkal felszabadultabban játszanak a moszkvaiak. Irányítóposzton Nando De Colo is úgy tűnik, hogy beválik, egyre jobban illeszkedik a csapatba az Európába visszatért francia, Viktor Hjapával és Manuchar Markoishvilivel pedig még tovább bővülhet majd a rotáció. Egyelőre ez a két játékos még hiányozni fog, nélkülük utazik a CSZKA a francia bajnokhoz.

 

C-csoport

FC Barcelona (spanyol, 4-0) – Panathinaikosz (görög, 3-1) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Barcelona és a Panathinaikosz vívja a C-csoport rangadóját, az eddigi eredmények alapján feltétlenül helytálló ez a megállapítás. A Barca abszolút hozza azt, ami a kerete alapján várható tőle, gördülékeny, erőlködéstől mentes kosárlabdával örvendeztetik meg szurkolóikat a katalánok. A Panáról is csak a legjobbakat mondhatjuk el, az egyik legkellemesebb meglepetés az ő eddig Euroliga szereplésük. Az OAKA-t háromszor is sikerrel védték meg a görögök, a legutóbbi két alkalommal a Fenert és a Milanot is alaposan elpáholták, úgy tűnik a problémák ellenére ismét egy jól működő csapatot sikerült összerakni Athénban erre a szezonra. A két, még aktív legenda, Juan Carlos Navarro és Dimitisz Diamantidisz csatáiból már lehet, hogy nem sokat láthatunk, így az európai kosárbarátoknak ez a meccs kötelező program lesz ma este a DIGI Sporton. Remélhetőleg ezúttal is szebbik arcát mutatja majd a Pana, akkor lehet esély egy szoros meccsre, de kétségkívül a Barca a meccs favoritja a Palau Blaugranában.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

A-csoport
UNICS Kazany – Nyizsnyij Novgorod 73-79

B-csoport
Unicaja Malaga – Maccabi Tel-Aviv 66-70

C-csoport
FC Bayern München – Fenerbahce Ülker 86-93
EA7 Emporio Armani Milano – PGE Turow 90-71

D-csoport
Neptunas Klaipeda– Valencia Basket 94-87
Laboral Kutxa Vitoria– Crvena Zvezda 66-86
Olympiakosz – Galatasaray 93-66


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus