Euroliga: Ma kialakulnak a playoff-párharcok

Az utolsó alapszakasz-játéknap előtt az első nyolcból öt pozíció már gazdára talált, ma pedig az Olympiakosz, Real, Pana trió is felosztja maguk között a 3-5. helyeket.

Alapszakasz, 30. forduló

Olympiakosz (görög, 19-10) – Zalgiris Kaunas (litván, 17-12) (18.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az Olympiakosz-Zalgiris találkozó nagy valószínűséggel a rájátszásban az egyik negyeddöntő párosítása is lesz. Az ugyanis tegnap a Baskonia és a Himki vereségével biztossá vált, hogy a Zalgiris a hatodik helyen végez az alapszakaszban, és jó eséllyel az Olympiakosz is maradni fog a harmadik pozícióban. Ez abban az egy esetben nem így lesz, ha ma a görögök kikapnak és a Real is vereséget szenved odahaza a Bambergtől, ekkor ugyanis a Pana lenne a harmadik, az Olympiakosz a negyedik, a Real pedig az ötödik. Erre a két meglepő eredményre egyszerre viszont meglehetősen kicsi az esély, és már a görögök is minden bizonnyal próbálják saját maguk eldönteni a sorsukat, és nem a mai utolsó meccsre hagyni azt. A fentiek fényében viszont érdekes lesz látni, hogy a két csapat mennyit akar megmutatni magából a másiknak, miután valószínűleg másfél hét múlva újra találkoznak egymással. Az esélyek természetesen még Printezisz és Papanikolau nélkül is a hazai pályán pokolian erős Olympiakosz mellett szólnak. Szintén érdekes lesz látni, hogy hogyan hat a Zalgirisra a biztos hatodik hely tudata, hiszen mikor elindultak Pireuszba, akkor még akár a nyolcadik helyen is végezhettek volna, tegnap viszont kikaparta nekik a két legerősebb csapat elkerülését a Barca és az Efes.

Valencia Basket (spanyol, 11-18) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 13-16) (20.30)

A legutóbbi hét meccséből hatot elbukó Maccabi számára a múlt heti, Baskonia elleni kudarcuk után bebizonyosodott, hogy idén sem lesznek ott a rájátszásban. Érthetően nagyon csalódottak emiatt most Tel-Avivban, hiszen a Maccabi szinte az egész szezonon át a legjobb nyolcban tanyázott, a végére mégis kiénekelte a sajtot a szájukból a nagyot hajrázó Baskonia. Ebben a lelkiállapotban utazhattak a Valencia elleni utolsó alapszakasz-mérkőzésükre, és igencsak kérdéses, hogy fel tudnak-e pörögni erre az összecsapásra. A Valencia számára bár már régóta nincs valódi tétje a mérkőzéseiknek, de ilyen problémáik eddig sem adódtak, a spanyol bajnok játékosai értékelik és élvezik, hogy Európa legjobbjai ellen játszhatnak. Ez pedig nem tudni, hogy mikor adódik meg legközelebb ismét a számukra, így nyilván egy szép búcsúval szeretnék ma megörvendeztetni a mindvégig lelkes és kitartó szurkolóikat.

Real Madrid (spanyol, 18-11) – Brose Bamberg (német, 11-18) (21.00)

Ahogy az Olympiakosz-Zalgiris mérkőzésnél már részben taglaltuk, nagyon sokba kerülne a Real Madridnak egy esetleges vereség a Bamberg ellen, ebben az esetben ugyanis lecsúsznának az ötödik helyre a spanyolok. Doncicéknak tehát a pályaelőny szempontjából létkérdés a győzelem, ám még akkor sem a saját kezükben van a sorsuk, ha megszerzik a két pontot. A negyedik helyükhöz ugyanis kell az Olympiakosz győzelme is, hiszen ez esetben a Panával állnának ugyanolyan mérleggel, és a Zöldekkel szemben jobb az egymás elleni eredményük (1-1, +15 pont). A Zalgiris győzelme esetén viszont az Olympiakosz is becsatlakozna a holtversenybe, tőlük viszont kétszer vereséget szenvedtek, így lecsúsznának az ötödik helyre. A Real játékosai azonban tudni fogják, hogy lesz-e tétje ennek a mérkőzésnek, hiszen a számukra fontos másik találkozó a feldobás előtt körülbelül egy órával véget ér már. Mindettől függetlenül óriási meglepetés lenne, ha a Real nem nyerne ma, hiszen a Bamberg az utolsó idegenbeli győzelmét még az ötödik fordulóban aratta.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló tegnapi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
CSZKA Moszkva – Crvena Zvezda mts 92-81
Fenerbahce Dogus – Unicaja Malaga 91-99 h.u.
AX Armani Exchange Milano – Panathinaikosz Superfoods 95-96 h.u.
Baskonia Vitoria Gasteiz – Anadolu Efes 79-81
FC Barcelona Lassa – Himki Moszkva 86-82

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus