Euroliga: Ma Maccabi-Fener derbivel folytatódik a hét

A kedden diadalmaskodó csapatok ma idegenbe látogatnak, akik közül a legnehezebb dolga a címvédőnek lesz Tel-Avivban, de várhatóan a Real is megszenved Bambergben, ahogy a Pana és a Zalgiris is Belgrádban, illetve Valenciában.

 

Alapszakasz, 14. forduló

Crvena Zvezda mts (szerb, 5-8) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 9-4) (19.00)

Kevesebb mint 48 órával az előző összecsapásaik után a Crvena Zvezda és a Panathinaikosz ma egymás ellen folytatják szereplésüket az újabb forduló során. Az esélyes természetesen a Pana, a szerbek eddig egyáltalán nem bírták a dupla forduló jelentette megterhelést a szűk keretük miatt, ráadásul egy roppant kemény meccsen vannak túl a Fener ellen, és most is egy hasonlóan bivalyerős ellenféllel kellene felvenniük a versenyt. Azért a görögöknél sem fenékig tejfel az élet, Calathes után ugyanis Pappasz is kidőlt náluk, aki már a Maccabi ellen is lázasan vállalta a játékot, ám mandulagyulladása azóta súlyosbodott, és nem is tartott a csapattársaival Belgrádba, így Lekavicius maradt az athéniak egyetlen irányítója. A Pana ettől függetlenül nem panaszkodhat, hiszen a kaunasi kisiklásuk óta visszatértek a győzelem útjára, az utolsó nyolc meccsükből hetet megnyertek, és ma is folytathatják ezt a jó szériát.

Brose Bamberg (német, 6-7) – Real Madrid (spanyol, 7-6) (20.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Egy nagyon zaklatott, érdekes összecsapásból érkezik a Real Madrid a Bamberg elleni találkozójára. A Valencia ellen ugyanis Doncicot mindössze hétpercnyi játék után kiállították, és az indulatok tovább forrtak a folytatásban is, ami a Realból olyan plusz energiákat hozott elő, amilyenre eddig nem sokszor láttunk példát. Kérdés, hogy ezt át tudják-e menteni erre a mérkőzésre is a blancók, illetve hogy Doncic fejében sikerült-e rendet tenni, az mindenesetre biztos, hogy ő legalább kipihenten léphet ma pályára. A Bamberg is egy kemény meccsen van túl, a Zalgiris otthonában játszottak egy fizikailag is megterhelő derbit a németek, amiből ráadásul nem ők jöttek ki győztesen. A németektől egyébként sem tudjuk soha, hogy mire számítsunk, a megalkuvás nélküli küzdelem az, ami mindig jellemzi őket, de emellett ma jó játékra is szükségük lesz, ha nyerni akarnak.

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 7-6) – Fenerbahce Dogus (török, 9-4) (20.05)

Nagy elvárásokkal tekintünk a Maccabi-Fenerbahce mérkőzés elé, ahol szoros, nagy küzdelemre számítunk a csapatoktól. Az izraeliek ugyan kellemetlen vereségekbe futottak bele az utóbbi időben, hiszen a Barca, a CSZKA és a Pana is alaposan ellátta a bajukat, ám ezeket a találkozókat mind idegenben játszották, hazai pályán azonban jóval jobb teljesítményre képesek ennél, meglepődnénk, ha a Fener könnyedén tudna győzedelmeskedni. Még akkor is, ha a címvédő a mezőny egyik legstabilabb, legjobb csapata, akik a Zalgiris elleni meglepő vereségük után rögtön rendezték soraikat és erőt demonstráltak a Zvezda ellen. 

Valencia Basket (spanyol, 3-10) – Zalgiris Kaunas (litván, 8-5) (20.45)

Sorozatban tízedik vereségének elkerülésére készül a Valencia a Zalgiris elleni mérkőzésen, ahol ezúttal sem a spanyol bajnok számít esélyesnek. A kaunasiak ugyanis minden várakozás felett teljesítenek, és a játékukat elnézve lassan már elvárás lesz velük szemben a győzelem a maihoz hasonló mérkőzéseken. A legutóbbi nyolc meccsükből hatot megnyertek a litvánok, és többek között a Pana és a Fener skalpja is szerepel ezek között a sikerek között. Persze minden sorozatnak meg kell szakadnia egyszer, és most már egyre kínosabb a Valencia vereségszériája, még akkor is, ha ebből a kilenc találkozóból mindössze hármat játszottak hazai pályán, ám például a Milano és a Zvezda ellen sem sikerült nyerniük Valenciában.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus