Euroliga: Ma Milánóban próbálnak talpra állni Hangáék

Az elmúlt napokban kínos vereségeket elszenvedő Barcelona az Olimpia Milano ellen sem számíthat könnyű meccsre, ahogy a Realnak és a Maccabinak is lehetnek nehéz percei Kaunasban illetve Belgrádban. Az Olympiakosz-Himki mérkőzésen két veretlen csapat találkozik egymással.

Alapszakasz, 4. forduló

Crvena Zvezda mts (szerb, 1-2) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 2-1) (19.00)

Nincs megállás, hiába volt kedden egyaránt kevés sikerélménye a Crvena Zvezdának és a Maccabinak, most egymás ellen bizonyíthat a két gárda. A Zvezda egy félidőt bírt Moszkvában a Himki ellen legutóbb, míg a Maccabi még ennél is fájdalmasabb vereséget szenvedett el, hiszen odahaza egyetlen ponttal kaptak ki az Olympiakosztól. Keseregni azonban nincs idő, menni kell tovább, és nagy kérdés lesz, hogy melyikük tudja továbbtenni magát a két napja történteken. Az izraelieknek elsősorban fejben, a szerbeknek viszont fizikálisan kell ezt megtenniük, a Zvezda a legutóbbi szezonban nem nagyon bírta a dupla fordulókat. Pedig ha tudnak megfelelően regenerálódni a nem túl bő rotációs lehetőségekkel bíró belgrádiak, illetve olyan elánnal tudják belevetni magukat a mérkőzésbe, mint tették azt pénteken Hangáék ellen, akkor lehet sanszuk a győzelemre a Norris Cole vezette Maccabi ellen.

Zalgiris Kaunas (litván, 2-1) – Real Madrid (spanyol, 3-0) (19.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Zalgiris-Real Madrid összecsapáson két önbizalomtól duzzadó gárda néz majd farkasszemet egymással. Mindegyikük esetében teljesen érthető ez, bár főleg Jasikevicius mester aligha fogja hagyni a föld felett járni játékosait. Pedig a keddi, barcelonai győzelem után érthető az öröm a litvánok öltözőjében, a kaunasi alakulat roppant taktikusan, fegyelmezetten és okosan játszott, Vaszilij Micicstől pedig érkezett egy húszpontos extra teljesítmény, amivel bombameglepetést szolgáltatott a Zalgiris. Jankunasék rögtön ezt követően a másik spanyol nagyágyút, a Realt is megtréfálnák, ám ez finoman szólva sem lesz könnyű feladat. A királyi gárdán ugyanis Llull, Kuzmics és Randolph sérülése sem látszik meg, meggyőző játékkal gyűjtögetik győzelmeiket minden fronton, legyen az ellenfél a CSZKA Moszkva vagy épp legutóbb a Milano. Luka Doncic továbbra is egészen elképesztő, kedden például a legfiatalabb játékos lett az Euroliga történetében, aki elérte a 40 indexpontos határt. A Zalgirisnek őt kell valahogy lelassítania, hogy esélye legyen a győzelemre.

Olympiakosz (görög, 3-0) – Himki Moszkva (orosz, 3-0) (20.15)

A negyedik fordulóban ismét kevesebb lesz egy veretlen csapattal, hiszen a Real Madrid mellett már egyébként is csak az Olympiakosz és a Himki Moszkva hibátlanok, ám ők most egymással fognak játszani. Mindkét alakulat remekül kihasználta a szezon eleji kedvező sorsolását, hiszen az összesen lejátszott hat meccsükből ötöt hazai pályán rendezhettek, méghozzá mindegyiket a közvetlen elitbe nem tartozó csapatok ellen (Baskonia és Malaga, illetve Valencia, Zalgiris és Zvezda). A legnehezebb dolga eddig az Olympiakosznak volt a Maccabi otthonában éppen legutóbb, ám egy egylabdás meccsen végül megmenekült és ezt az akadályt is sikerrel vette a tavalyi ezüstérmes. A Himkinek most először kell kimozdulnia Moszkvából, és rögtön az egyik legnagyobb kihívással nézhetnek szembe a Béke és Barátság Sportcsanokban, ahol megfelelő képet kaphatunk velük kapcsolatban, hogy hol is tartanak valójában és hol lehet a helyük az idei mezőnyben.

AX Armani Exchange Milano (olasz, 0-3) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 1-2) (21.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Két, illetve a hétvégi bajnoki fordulóval együtt három hatalmas pofont kapott a Barcelona mindössze öt nap leforgása alatt, melyek után most Milánóban lesz jelenése Hanga Ádáméknak. A Zvezda és az Estudiantes után ugyanis a Zalgiris is legyőzte a Barcát, méghozzá szinte végig vezetve a katalán fővárosban. Hangának személy szerint remekül ment a játék, 19 pontos és 10 lepattanós dupla-duplájával csapata legjobbja volt, bár ez aligha vigasztalja honfitársunkat. Bőven van min javítaniuk tehát a gránátvörös-kékeknek, akiknél Sito Alonso úgy tűnik, hogy egyelőre még nem találta meg mindenkinek a helyét a rotációban ahhoz, hogy kellő hatékonysággal működjön a csapat. Az elmúlt meccseken látottak alapján nem valószínű, hogy ezen mindössze két nap leforgása alatt jelentősen sikerül változtatni, és erősen kérdéses, hogy a Milanót már sikerül-e legyőzniük. Az olaszok 0-3-as mérlege ugyanis nagyon csalóka, sokat elárul, hogy számukra ez a mérkőzés lesz papíron az eddigi legkönnyebb, ugyanis ez idáig csak tavalyi Final Four-résztvevőkkel találkoztak (CSZKA, Fener, Real), akiket rendre alaposan megizzasztottak, ám legyőzni őket nem sikerült.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus