Euroliga: Ma pályán a rivális Loko-Zvezda-Pana trió

A Lokomotiv-Crvena Zvezda rangadón kívül a CSZKA Moszkva bambergi vendégjátékát is élőben nézhetjük a DIGI Sporton.

Az egyaránt 7-4-es mérleggel álló, az E-csoport második helyére hajtó Panathinaikosz, Lokomotiv, Crvena Zvezda hármas ma lép pályára, utóbbi kettő ráadásul egymás ellen. Ezen az ígéretes rangadón kívül a CSZKA Moszkva bambergi vendégjátékát is élőben nézhetjük a DIGI Sporton.

 

Top16, 12. forduló

E-csoport

Lokomotiv Kubany (orosz, 7-4) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 7-4) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az E-csoport második helye, azaz a negyeddöntőbeli pályaelőny megszerzése szempontjából kulcsfontosságú mérkőzés lesz a Lokomotiv és a Crvena Zvezda összecsapása, jó eséllyel ennek a meccsnek a győztese végezhet majd a Fenerbahce mögött. A belgrádi meccset a Zvezda nyerte, így ha ismét győznének a szerbek, úgy a Lokót és a Panát is oda-vissza vernék, és bármilyen holtversenyből jobban jönnének ki. Az oroszok szemszögéből egy 15 pontos győzelem lenne az igazán megnyugtató, hiszen 14-gyel kaptak ki idegenben, de alighanem egy egypontos sikerrel sem lennének elégedetlenek a kiváló szerbek ellen. A meccs esélyesének egyébként mindenképp a Loko tekinthető, hiszen azon túl, hogy Claverék kiválóan szerepelnek hazai pályán, a Zvezda kedden még egy pokolian nehéz Adria Liga elődöntőt játszott a Cedevitával (amit egyébként sikerrel vettek és bejutottak a fináléba).

Darüssafaka Dogus (török, 3-8) – Panathinaikosz (görög, 7-4) (19.30)

Nagyon fontos lenne a Panathinaikosz számára, hogy nyerni tudjon a Darüssafaka otthonában, ez azonban korántsem lesz egyszerű feladat számukra. Egy újabb sikerrel a Pana meg tudná előzni a Loko-Zvezda meccs vesztését, illetve nyomást tudna helyezni a holnap játszó Efesre, akikkel nyilvánvalóan nem akarnak egy ki-ki meccset játszani az utolsó fordulóban, Isztambulban. Ehhez azonban elsőként nyerni kellene a már kiesett Darüssafaka otthonában, a tét nélkül játszó törökök minden bizonnyal nagyon kemény ellenfelek lesznek.

 

F-csoport

Brose Baskets Bamberg (német, 5-6) – CSZKA Moszkva (orosz, 8-3) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Újabb lépést tehet a csoportgyőzelem felé a CSZKA Moszkva, akik ezúttal Bambergben vizitálnak. Az oroszoknak ez lesz a negyedik meccsük a szezon során a német bajnok ellen, és az eddigi három győzelmük után ezúttal is favoritként lépnek pályára. Még akkor is, ha a Bamberg nagyszerű passzban van, a legutóbbi fordulókban az Olympiakosz, majd a másik moszkvai csapat, a Himki ellen is fantasztikus győzelmet arattak. Ezzel a két, végjátékban kiharcolt sikerrel ismét számolgathatnak a germánok, akik egy újabb bravúr reményében fogadják a mezőny egyik legjobb csapatát.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Tegnapi eredmény (erről ITT olvashattok):

F-csoport
Laboral Kutxa Vitoria – FC Barcelona Lassa 75-71

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus