Euroliga: Ma TV-s meccsen juthatnak tovább Hangáék

Ha a Limoges ellen igazolja a papírformát a Laboral, úgy a baszkok már két fordulóval az alapszakasz vége előtt továbbjuthatnak.

Ha a Limoges ellen igazolja a papírformát a Laboral, úgy a baszkok már két fordulóval az alapszakasz vége előtt bebiztosíthatják helyüket a Top16-ban. Hangáék két csoportriválisa, az Efes és a Cedevita szintén TV-s meccsen, egymás ellen küzd ugyancsak a továbbjutásért. A nap rangadója, a Real-Fener derbi viszont a címvédő életben maradásáról szól, illetve a Maccabi is az utolsó szalmaszálat próbálja megragadni Szardínián.

 

Alapszakasz, 8. forduló

A-csoport
    
Real Madrid (spanyol, 2-5) – Fenerbahce Ülker (török, 6-1) (20.45)

Hatalmas rangadót játszik egymással a tavaly még a Final Fourban is találkozó Real Madrid és Fenerbahce, ami az előzetes várakozásokkal ellentétben nem a csoportelsőségről fog dönteni. Legalábbis nem a Real számára, akik most már tényleg kényszerhelyzetben vannak, és mind a három hátralévő meccsüket meg kellene nyerniük, hogy elkerüljék a nagy égést és biztos továbbjutónak tekinthessük őket. Ennek a minisorozatnak a legnehezebb állomása rögtön most következik az eddig mindössze egyszer kikapó, ám már biztosan továbbjutott, tét nélkül játszó Fener ellen. A nehéz helyzetben lévő Realt viszont még az ág is húzza, hiszen a legnagyobb sztárjukra, Rudy Fernandezre hátműtét és hosszú kihagyás vár, nélküle kell tehát helytállnia a Madridnak. A Fenerben szintén egy meghatározó ember, Ekpe Udoh nem fog játszani ma.

 

B-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 4-3) – Anadolu Efes (török, 3-4) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Roppant fontos meccs vár a Cedevitára és az Efesre az egymás elleni összecsapásuk során, hiszen egy győzelem mindkettejük számára akár már ma továbbjutást érhet. Ebből a szempontból a horvátok vannak kedvezőbb helyzetben, hiszen nekik csak önmagukra kell figyelniük. A meccsnek mindenesetre az Efes az esélyese, még akkor is – vagy éppen azért – mert Isztambulban általános meglepetésre a Cedevita tudott diadalmaskodni. A visszavágás vágya így minden bizonnyal fokozottan fűti az Ivkovics-tanítványokat, akiknek a dolgát viszont nehezíti, hogy Thomas Heurtel sérülése makacsnak bizonyul, így kérdéses a játéka.

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 4-3) – Limoges CSP (francia, 2-5) (20.30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Hanga Ádám és a Laboral Kutxa is a továbbjutásért lép ma parkettre, és minden esélyük meg is van a baszkoknak, hogy megváltsák a jegyüket a Top16-ba. A Limoges elleni győzelem jogos elvárás Ádámékkal szemben, a csoport leggyengébb tagját ráadásul egyszer már nagyon simán, 30 pont feletti különbséggel megverte a Laboral idegenben. A vitoriaiak matematikai továbblépéséhez a Milano görögországi veresége is kell, és ha nem borul a papírforma, akkor ez be is következhet.

Olympiakosz (görög, 6-1) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 2-5) (21.00)

A tavalyi ezüstérmes Olympiakosz számára már csak a B-csoport első helye a tét, de e tekintetben is igencsak jól állnak Szpanuliszék. A sérülésektől tizedelt görögök ebben a helyzetben biztosan nem kockáztatnak semmit és senkit, ez pedig a Milano malmára hajthatja a vizet. A pireusziakkal ellentétben az olaszoknak élet-halál kérdés ez a meccs (is), hiszen ha be akarják érni az előttük 4 győzelemmel rendelkező csapatokat, akkor nem hibázhatnak. Az Olympiakosz azonban mégiscsak az Olympiakosz, akik soha semmilyen helyzetben nem adják könnyen a bőrüket, ráadásul a taljánoknak újra meg kell küzdeniük Alessandro Gentile hiányával.

 

D-csoport

Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz, 0-7) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 1-6) (19.00)

Amennyiben a Maccabi a Sassarit sem tudja megverni, úgy tényleg nincs miről beszélni az izraeliekkel kapcsolatban, és valószínűleg elkerülhetetlen lesz a kiesésük. Így sem csak rajtuk múlik már a sorsuk, a Darüssafaka botlásai is kellenek a két évvel ezelőtti bajnoknak. Hét forduló után a két csapatnak összesen egy győzelme van, ez nemcsak a Maccabitól, hanem a szárdoktól is várakozáson aluli teljesítmény. A Sassari matematikailag is kiesett már, és ez akár a Maccabival is megtörténhet ebben a fordulóban, ha nem nyernek.

Brose Baskets Bamberg (német, 5-2) – CSZKA Moszkva (orosz, 6-1) (20.45)

Csak a csoporton belüli végső helyezések szempontjából van tétje a Bamberg és a CSZKA Moszkva csatájának, mindkét csapat ott van már a Top16-ban. Az oroszoktól nagyjából ezt a teljesítményt lehetett várni, amit nyújtanak, de a Bamberg is nagyon szépen hozta az eredményeket. Moszkvában is abszolút egyenrangú partnerei voltak a CSZKA-nak a germánok, és most nyilván azon lesznek, hogy le is győzzék az oroszok kirakatcsapatát.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Tegnapi eredmény (erről ITT olvashattok):

C-csoport
Zalgiris Kaunas – Pinar Karsiyaka 74-52

 

A csoportok állása (a forduló előtt):

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus