Euroliga: Ma újból megpróbálja a Real a Maccabi ellen

Mostanában nincs sok sikerélménye a Realnak a Maccabi ellen, ma a DIGI Sport képernyőjén jön a két fellegvár csatájának újabb fejezete.

Top 16, 12. forduló

E-csoport

Galatasaray (török, 2-9) – Panathinaikosz (görög, 6-5) (19.00)

Az ALBA Berlin tegnap legyőzte a Crvena Zvezdát, így ismét rátette a terhet a Panathinaikosz vállára, hiszen így mindkét csapat hat győzelemmel áll jelenleg. A görögök számára ugyanakkor korántsem megoldhatatlan a feladat a Galatasaray otthonában, a papírforma is vendégsikert ígér. A törökök ráadásul lélekben talán rég feladták az idei sorozatot, miután már zsinórban nyolc vereségnél tartanak és Carlos Arroyo távozása óta meglehetősen széteső a játékuk. A Pana ugyanakkor finoman fogalmazva sem egy idegenbeli menő csapat, hiszen az egész szezonban csak a Turow és az ALBA ellen nyertek otthonuktól távol. Ha most sem tudnak diadalmaskodni, úgy igencsak izzasztó percek várhatnak rájuk a jövő héten a németek ellen, ez pedig elegendő motivációt kell, hogy adjon Diamantidiszéknak erre a találkozóra.

 

Real Madrid (spanyol, 9-2) – Maccabi Tel-Aviv (izraeli, 7-4) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Ma újból revansra készül a Real Madrid a Maccabi ellen a tavalyi döntő visszavágóján. Már a tel-avivi összecsapáson is nagyon bizonyítani akart a Real a címvédő ellen, jól is kezdték azt a meccset, ám végül ismét csak borsot tudtak törni a királyiak orra alá az izraeliek. A lélektani tényezőkön túl is nagyon kellene a siker a madridiaknak, akik múlt héten meglepetésre nagy verésbe szaladtak bele a Pana otthonában. Ezt a rangadót ráadásul a jövő héten majd a Barcelona elleni újabb klasszikus ütközet követi, így ha nem akarja elveszíteni a csoportelsőségét a Real, akkor most sem nagyon hibázhatnak. A Maccabi számára is elkelne a siker, igaz ők előre már nem nagyon tekintgethetnek, a playoffról pedig csak igen szélsőséges esetben maradnának le, de a Pana és az ALBA Berlin azért még jelenthet veszélyt a harmadik helyükre. A meccs esélyese a Real, ám a hispánok minden bizonnyal tanultak már a korábbi egymás elleni találkozóikból és nem veszik könnyedén a mérkőzést.

 

F-csoport

Nyizsnyij Novgorod (orosz, 3-8) – CSZKA Moszkva (orosz, 9-2) (17.30)

Az F-csoportban egy meccs maradt csak péntekre, amelyen a Nyizsnyij Novgorod a CSZKA Moszkvát fogadja egy orosz rangadó keretében. Hiába nem ugyanazokért a célokért küzd a két csapat a sorozat ezen szakaszában már, a rangadó jelző használata mégis épp eléggé indokolt. Elég csak a két csapat első összecsapására visszaemlékezni, mikor a CSZKA hazai pályán is igencsak megszenvedett riválisa ellen, hiszen csak hosszabbításban tudtak nyerni a moszkvaiak. Könnyű dolguk valószínűsíthetően ezúttal sem lesz, ráadásul hosszú idő után talán végre ismét együtt lehet a pályán a Nyizsnyij nagy négyese, azaz a Rochestie-Kinsey-Thompkins-Parahuszki tengely. A Fenerbahce és az Olympiakosz tegnapi győzelmével ráadásul teher is nyomja most a CSZKA vállát, hiszen a negyeddöntős pályaelőny megszerzéséhez nem nagyon hibázhatnak az oroszok.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

E-csoport
Zalgiris Kaunas – FC Barcelona 72-83
ALBA Berlin – Crvena Zvezda Telekom 73-68

F-csoport
Fenerbahce Ülker – Unicaja Malaga 78-63
Olympiakosz – Anadolu Efes 86-75
EA7 Emporio Armani Milano – Laboral Kutxa Vitoria 99-85


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus