Euroliga: Maccabi-Barcával kezdődik az újabb forduló

A héten már szerdán elkezdődik az Euroliga aktuális fordulója, mikor az egyre javuló Maccabi fogadja egy nagy rangadón a még mindig gondokkal küzdő Barcelonát, illetve a bombaformában lévő Keith Langford és csapata a veretlen Fenerbahcéhoz látogat.

Alapszakasz, 5. forduló

Fenerbahce (török, 4-0) – UNICS Kazany (orosz, 0-4) (18.00)

Az ötödik forduló már szerdán elkezdődik két meccsel, a nyitó találkozó pedig a Fenerbahce és a Kazany összecsapása lesz. Az előzetes esélyeket illetően igencsak egyértelműnek tűnik a mérkőzés végkimenetele, hiszen a veretlen törökök fogadják a még nyeretlen oroszokat. Valóban hatalmas meglepetés lenne, ha éppen az Ülker Sports Arenában szerezné meg első sikerét a Kazany, hiszen a hétről hétre javuló Fener-játékosok lassan már a tavalyi formájukat idézik, csapatszinten például 52%-kal dobják a triplákat, ezzel a legjobbak az egész mezőnyben. Azért félvállról természetesen nem vehetik az isztambuliak a meccset, akiknek a legfontosabb feladatuk Keith Langford lelassítása lesz, ez lehet a mérkőzés kulcsa. A 2014-es pontkirály ugyanis egészen kivételes formában pattogtat jelenleg, hiszen az elmúlt héten egészen pontosan 100 pontot dobott három mérkőzésen (22 a Darüssafakának, 36 a CSZKA-nak, 42 a VTB Ligában).

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 2-2) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 2-2) (18.45)

Az eheti első tradicionálisan nagy rangadón a Maccabi és a Barcelona néz majd farkasszemet egymással Tel-Avivban. A két csapat egyaránt 2-2-vel áll, és egy újabb győzelemmel pozitívba fordítaná mérlegét. Ez a derbi a hagyományain túl a két csapat merőben eltérő stílusa miatt is rendkívül érdekesnek ígérkezik. Az edzőváltás óta kettőt nyerő Maccabi ugyanis alaposan lendületbe jött, az izraeliek 91 pontot átlagolnak meccsenként, a legtöbbet a teljes mezőnyben. A sérüléshullámmal sújtott Barcelona ugyanakkor jelenlegi helyzetében különösen igyekszik lassítani, kontrollálni a mérkőzéseit, a támadásbeli problémáit pedig remek védekezésével ellensúlyozni, így ők kapták a legkevesebb pontot eddigi meccseiken, átlagban 70.5-t. Papíron a legjobb támadósor találkozik tehát a legjobb védelemmel, az ilyen meccsekből többnyire az utóbbiak szoktak kijönni győztesen, ám ezúttal minden körülményt figyelembe véve inkább a Maccabi tűnik esélyesebbnek a sikerre.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus