Euroliga: Maccabi-Pana és Real-Zalgiris csaták jönnek ma

A rájátszás, vagy az ottani pályaelőny kiharcolása szempontjából kulcsfontosságú meccseken fogadja a Maccabi a Panát, a Real pedig a Zalgirist.

A rájátszás, vagy az ottani pályaelőny kiharcolása szempontjából kulcsfontosságú meccseken fogadja a Maccabi a Panathinaikoszt, a Real Madrid pedig a Zalgirist. A Fenerbahce a Zvezdához látogat, illetve lesz még egy Milano-Valencia mérkőzés is.

 

Alapszakasz, 28. forduló

Crvena Zvezda mts (szerb, 11-16) – Fenerbahce Dogus (török, 19-8) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Crvena Zvezda a keddi, Panathinaikosz elleni vereségével matematikailag is elbúcsúzott a hazai rendezésű Final Fourba jutás lehetőségétől, így innentől fogva már csak a becsületéért küzd Dusan Alimpijevics csapata. A szerbek így is bőven kihozták magukból azt, ami bennük van, a mezőny egyik (ha nem a) leggyengébb keretével már 11 győzelmet gyűjtöttek, és ehhez még nyilván szeretnének néhányat hozzátenni. Erre ma a Fenerbahce ellen tesznek egy kísérletet, a címvédő elleni mérkőzés egészen biztosan igazi kosárünnep lesz a Kombank Arenában. Az ide májusban visszatérni szándékozó, jelenleg a második helyre hajtó törököknek ráadásul még koránt sem mindegy ennek a találkozónak a végkimenetele, bár izgulniuk nekik már nem nagyon kell. Az ugyanis szinte biztos, hogy a 2-3. helyek valamelyikén végeznek, a playoffban rájuk váró esetleges ellenfelekkel pedig nem tudnak sakkozni, hiszen elképesztően nagy a tumultus a 6-7. helyek környékén. Obradovics mester azonban Belgrádtól Isztambulig futtatná csapatát, ha nem 100%-os erőbedobással és koncentrációval vetnék bele magukat ebbe az összecsapásba is, így minden adott egy jó kis mérkőzéshez.

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 13-14) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 16-11) (20.05)

A mai játéknap talán legélesebb mérkőzése lesz a Maccabi-Panathinaikosz találkozó, amely kis túlzással mindkét fél számára élet-halál küzdelem lesz. A Baskonia tegnapi győzelmével a Maccabi immár meccshátrányban áll a kilencedik helyen, és a jövő héten látogatnak a baszkokhoz, ám ahhoz, hogy az egy sorsdöntő mérkőzés lehessen és ne két győzelem válassza el őket a legfőbb riválisuktól, ma nyerniük kellene. A Panának ilyen gondja ugyan már nincsen, hiszen ők tegnapelőtt bebiztosították helyüket a playoffban, ám nekik ez csak a nagyon minimális célkitűzésük volt. A Final Fourba vezető negyeddöntős párharcukat viszont aligha szeretnék pályahátrányból kezdeni a Fener, Olympiakosz, Real trió bármelyike ellen, így nekik a negyedik hely jelentene sikert az alapszakasz végén. Ennek megszerzéséhez viszont nem nagyon hibázhatnak már a hátralévő meccseiken, így nekik is csipkedniük kell magukat ma este, ez pedig egy remek derbit eredményezhet számunkra.

Real Madrid (spanyol, 16-11) – Zalgiris Kaunas (litván, 16-11) (20.45, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A Maccabi-Panathinaikosz mellett a Real Madrid-Zalgiris derbi lesz a mai játéknap legjelentőségteljesebb mérkőzése. Az egyaránt 16-11-gyel álló, a negyedik helyre hajtó két csapat ugyanis lépéselőnybe kerülhet a másikkal szemben, a Real pedig le is rázhatja magáról akár végleg a litvánokat. A madridiak ugyanis nagyon simán nyertek Kaunasban (66-87) még az ősszel, és ha ezt újra megteszik ma akár egyetlen pici ponttal is, akkor a meccselőny mellet az egymás elleni összevetés is nekik fog kedvezni. A Zalgiris pokolian nehéz alapszakasz-zárásáról pedig már többször írtunk, akár az sem lenne meglepő, ha a litvánok már nem nyernének több meccset az alapszakaszban. Persze távol álljon tőlünk, hogy temetnénk a litvánokat, akik nem esélyesként, de garantáltan nem feltartott kézzel lépnek pályára sem ma, sem pedig majd a CSZKA és az Olympiakosz ellen. A Real egyébként egészen a keddi, valenciai meccséig nem érezte meg Luka Doncic hiányát, ott azonban tulajdonképpen sima vereséget szenvedtek, így a szlovén tinisztárt ha minden igaz ezen a találkozón már beveti Pablo Laso mester.

AX Armani Exchange Milano (olasz, 9-18) – Valencia Basket (spanyol, 10-17) (20.45)

A Milano és a Valencia mérkőzésének végkimenetele már igazából nem oszt vagy szoros egyik csapat életében sem, csak a végső helyezések szempontjából van némi jelentősége. Főleg a Valencia esetében viszont láthattuk két nappal ezelőtt, hogy igazi profi mentalitású sportolókról van szó, akik a szívüket kitették a pályára a Real Madrid ellen, és ennek meg is lett az eredménye, a spanyol bajnok ismét elkapta a nagynevű, még versenyben lévő riválisát, és ahogy Dubljevics nyilatkozta a meccs után, Milánóba is győzni jöttek. Az Olimpia teljesítményét sem érheti különösebb panasz, bár ők nem játszottak fele olyan jól sem a Zalgiris otthonában, ám sokáig így is vezettek, és bár a végén kikaptak, de ez nem a nem megfelelő hozzáállásuk miatt történt.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus