Euroliga: Maccabi-Real a mai slágermeccs

A spanyol és az izraeli fellegvárak újabb klasszikusa mellett egymás ellen javíthat az Olympiakosz és az Efes, illetve a szintén vereséggel kezdő Bamberg és a Kazany, a Darüssafaka és a Milano pedig folytatnák a jó kezdésüket.

Alapszakasz, 2. forduló

Olympiakosz (görög, 0-1) – Anadolu Efes (török, 0-1) (18.45)

Már a második fordulóban sor kerül az első görög-török ütközetre, a két rivalizáló nemzet csapatai rendre parázs meccseket vívnak egymással. Pláne, ha a két tradicionálisan nagy klubról, az Olympiakoszról és az Efesről van szó, akik ráadásul javítani is szeretnének, hiszen mindketten vereséggel kezdték az új Euroliga-szezont. A pireusziaknak a Real Madrid otthonában nem sok sanszuk volt a győzelemre, ráadásul a 16 csapat közül a legrosszabb, kevesebb mint 40%-os mezőnymutatót tudtak csak felmutatni. Az Efes ezzel szemben komoly győzelmi esélyt szalasztott el, ám a negyedik negyedben érthetetlenül leblokkoltak a törökök Hanga Ádámék vendégeként, így a nem éppen csúcsra járatott Baskonia végül egyetlen ponttal megverte őket. Perasovicék most is idegenbe látogatnak tehát, és az Olympiakosz ellen jóval többre lesz szükségük egy győzelemhez, bár ez ugyanígy a görögökre is igaz.

Brose Baskets Bamberg (német, 0-1) – UNICS Kazany (orosz, 0-1) (20.00)

Két vereséggel kezdő, de esélyesebb ellenfeleit egyaránt igencsak megizzasztó gárda találkozója lesz a Bamberg-Kazany mérkőzés. Dicséretes a két csapat Fenerbahce illetve Barcelona elleni helytállása, ám mindkét oldalon jócskán akadhatott hiányérzet. A Kazany ugyanis lényegében egy félig már megnyert meccset engedett kicsúszni a kezéből, a Bamberg pedig a meccs végén a győzelemért támadhatott, ám az utolsó dobásuk kimaradt, így ők sem jártak sikerrel. Itt az alkalom mindkettejük számára a javításra, a hazai pálya előnye okán hajszálnyival a német bajnok tűnik esélyesebbnek.

Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 0-1) – Real Madrid (spanyol, 1-0) (20.05, TV: DIGI Sport 2, felvételről 23.25-kor)

A 2014-es döntő két résztvevőjének, a Maccabi Tel-Avivnak és a Real Madridnak az összecsapása az európai kosárlabdázás egyik legrégebbre visszanyúló rivalizálása, igazi klasszikus párharc. E találkozó iránt is nagy az érdeklődés, hiszen elsősorban a megújult Maccabi áll nagy erőpróba előtt, érdekes lesz látni, hogy mire mennek az izraeliek a hispánok ellen. A Llull által vezetett, és elsősorban Randolph és Doncic által új impulzust kapott Real már az Olympiakosz ellen nagyon meggyőző volt, nem kérdés, hogy majd a végelszámolásnál is komolyan kell számolni velük. A Maccabival kapcsolatban ilyen téren azért még sok a kérdőjel, ám Goudelock parádés bemutatkozása nagyon biztató volt, Weems és Miller visszatérésével pedig más szintre kerülhetnek az izraeliek is. Addig is azért minél több meccset kellene nyernie a Maccabinak, ami az első fordulóban nem sikerült nekik Milánóban, egy remek meccsen maradtak alul.

Darüssafaka Dogus (török, 1-0) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1-0) (20.45)

A csütörtöki játéknap egyetlen olyan összecsapása lesz az először találkozó Darüssafaka és Milano meccse, ahol az első fordulóban egyaránt győzelemmel kezdő csapatok találkoznak. A törökök a Zvezda mindig pokolian kemény csarnokából távoztak diadalmasan, a Milano pedig a régi fényében tündöklő, a forduló MVP-je címet is megkapó Ricky Hickman parádéjával és McLean meccsmentő blokkjával verte a Maccabit. A Darüssafaka azon a meccsen is igazolta, hogy Blatt keze alatt az új erősítésekkel igen komoly tényezője lehet a sorozatnak, de az elmúlt években a legkiábrándítóbb csapat címért rendre nagy versenyben lévő Milano is jól festett a bemutatkozása alkalmával. Jó kis meccsre van tehát kilátás, tippelni itt is nagyon nehéz, a Darüssafaka talán hajszálnyival esélyesebb.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus