Euroliga: Már a második játéknap drámai csatákat hozott

A címvédő CSZKA klubrekordot jelentő pontterméssel üzent a riválisoknak, Ricky Hickman már az első meccsén hős lett az utolsó másodpercben nyerő Milanóban, David Blatt pedig hatalmas fordítással vezényelte győzelemre csapatát a visszatérése alkalmával.

Alapszakasz, 1. forduló

Galatasaray Odeabank (török, 0-1) – CSZKA Moszkva (orosz, 1-0) 84-109

Stílusosan, egy remek isztambuli győzelemmel kezdett a címvédő CSZKA Moszkva, ami végül klubrekordot jelentő 109 dobott ponttal ért véget az oroszok számára. A Eurocup és az Euroliga tavalyi győzteseinek összecsapása sok kosarat igen, izgalmakat viszont annál kevésbé tartogatott magában, a CSZKA játékosai a nekik leginkább kedvező stílusban kosarazhattak, és így kezükben is tartották az összecsapást.

Elsősorban Sinan Güler (16/6 pont, 5 gólpassz, 4 lepattanó) pontjaival még jól tartotta magát az elején a Galata, aztán a CSZKA csinált egy 9-1-es rohamot, amit Milos Teodoszics (20/15 pont, 11 gólpassz) négy második negyedbeli triplával fejelt meg, így mentek is a moszkvaiak 57-45 arányban a nagyszünetben. A folytatásban sem változott semmi, a tavalyi formáját idéző regnáló MVP, Nando De Colo (22/ pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz) vezérletével a CSZKA visszavert minden török felzárkózási kísérletet, így az ismét félelmetes Galata-tábor legnagyobb bánatára gond nélkül zárták le a meccset a moszkvaiak.

A Galatasaray legjobb dobói: Güler 16/6, Tyus 15, Daye 12/3, Preldzic, Smith 11/6-11/6
A CSZKA Moszkva legjobb dobói: De Colo 22/6, Teodoszics 20/15, Jackson 16/3, Fridzon 15/9, Hines 13

 

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1-0) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli, 0-1) 99-97

Minden előzetes várakozást felülmúlt a Milano és a Maccabi összecsapása, az egyaránt jól erősítő olasz és izraeli csapat nagyszerű meccsel örvendeztette meg az európai kosárlabdázás szerelmeseit, amely csak az utolsó másodpercben dőlt el. Mindkét oldalon hemzsegtek a jobbnál jobb egyéni teljesítmények, a Milano legjobbja némileg váratlanul az épp a volt csapata ellen bemutatkozó Ricky Hickman (22/6 pont, 3 gólpassz, 3 labdaszerzés, 12 kiharcolt fault) volt, a Maccabiban pedig a játékot mégiscsak vállaló kiváló scorer, Andrew Goudelock (27/9 pont, 5 gólpassz, 3 lepattanó) Euroligába való visszatérése sikerült egészen parádésra.

A két csapat végig tapadt egymásra, elsősorban az Olimpia diktálta a tempót, de a Maccabi Miller és Weems hiányában is hősiesen állta a sarat. A második félidőben a Milano 15-1-es futására például 9 megválaszolatlan ponttal feleltek az izraeliek, a végjátékban pedig már-már veszettnek tűnő helyzetben Goudelock dobott be két triplát, a szintén nagyon jól játszó Devin Smith (18/6 pont, 7 lepattanó) pedig büntetőivel 98-97-re módosította az állást. Ezt követően, 4 másodperccel a vége előtt Hickman csak az egyik büntetőjét dobta be, így egy egészpályás passz után Sylven Landesberg (15/9 pont) dobhatott látszólag könnyű ziccert a hosszabbításért, amit Jamel McLean szinte a semmiből ért el és blokkolt. A Maccabi játékosai véleményezték az ítéletet, ez azonban nem került megváltoztatásra, így az olaszok örülhettek végül.

A Milano legjobb dobói: Hickman 22/6, Macsvan 18/6, Raduljica 15, Gentile 12, Dragic 11/9
A Maccabi legjobb dobói: Goudelock 27/9, Smith 18/6, Landesberg 15/9, Zirbes 13

 

Crvena Zvezda mts (szerb, 0-1) – Darüssafaka Dogus (török, 1-0) 70-73

A Maccabival megszerzett 2014-es végső győzelem után David Blatt ezen a meccsen tért vissza az Euroligába a Darüssafaka kispadján, és ennél emlékezetesebben nem is alakulhattak volna az események a kiváló mester számára. Csapata ugyanis 38 percen keresztül hátrányban játszott, a második félidő elején már 16 ponttal, 46-30 arányban is vezetett a Zvezda, végül mégis a törökök örülhettek.

Két Darüssafaka-játékos ugyanis nagyon nagyot javult a nagyszünet után, a sorozatban debütáló Will Clyburn (19 pont, 4 lepattanó) a 19 pontjából 13-as, Dairis Bertans (13/6 pont, 3 lepattanó) pedig a 13 egységéből 11-et fordulás után szerzett. Az Ognjen Kuzmics (16 pont, 9 lepattanó, 3 blokk) vezette Zvezda ezzel szemben szépen lassan elfogyott a végjátékra, így a Darüssafaka egy félig már elvesztett meccset hozott vissza a fanatikus szerb szurkolók előtt, ami még sokat érhet nekik a végelszámolásnál.

A Crvena Zvezda legjobb dobói: Kuzmics 16, Gudurics 13/9, Mitrovics 12
A Darüssafaka legjobb dobói: Clyburn 19, Bertans 13/6, Wanamaker 11/3, Moerman 10

 

Szerdai eredmény (erről ITT olvashattok):
Real Madrid - Olympiakosz 83-65

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus