Euroliga: Már a továbbjutás és az életben maradás a tét

A sztárcsapatok közül a Real és a Pana is a győzelembe menekülne, a Bamberg és a Loko már ma továbbjutna, többen pedig sokat tehetnek ezért

A sztárcsapatok közül a Real és a Pana is a győzelembe menekülne, a Bamberg és a Loko már ma továbbjuthat, többen pedig sokat tehetnek ezért. Kora délutántól késő estig élőben követhetjük a mai eseményeket a DIGI Sporton.

 

Alapszakasz, 7. forduló

A-csoport

Crvena Zvezda Telekom (szerb, 2-4) – Real Madrid (spanyol, 2-4) (20.00)

Nyernie kell a Real Madridnak a Crvena Zvedza vendégeként, különben szégyenszemre az utolsó helyről várhatja az utolsó három fordulót a címvédő. A Reallal kapcsolatban eddig mindenki türelmes volt, mondván, hogy úgyis beindulnak Fernandezék, ám ez egyelőre nem történt meg. Ezúttal viszont már kényszerpályán mozognak a spanyolok, egy újabb vereség nem fér bele nekik a Zvezda ellen. Biztosra azonban nem mehetnek, hiszen a belgrádi atmoszférában egy csapatnak sincs könnyű dolga.

 

C-csoport

Lokomotiv Kubany (orosz, 5-1) – Zalgiris Kaunas (litván, 3-3) (16.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Lokomotiv a C-csoport első helyéért, a Zalgiris pedig a továbbjutásért küzd, és mindketten elég jó helyzetben vannak, amit egy újabb győzelemmel még tovább erősíthetnének. A meccs esélyese a Loko, akik Kaunasban is győzni tudtak, múlt héten pedig az OAKA-t vették be, bizonyították tehát, hogy nemcsak otthon, hanem a legkeményebb arénákban is képesek magas szintű teljesítményre.

Pinar Karsiyaka (török, 2-4) – Panathinaikosz (görög, 2-4) (18.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Kiemelt fontosságú meccsen csap össze a Karsiyaka és a Panathinaikosz, hiszen a győztes a továbbjutást érő harmadik-negyedik helyen fog állni, a vesztes viszont hátrányba kerül riválisaival szemben. A két csapat közül e tekintetben a törökök vannak rosszabb helyzetben, hiszen ha másodszor is kikapnak a Panától, úgy kétmeccses hátrányba kerülnek velük szemben az egymás elleni összevetés miatt. Az izmiriek mellett szól viszont a remek atmoszférájú hazai pályájuk, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a Pana még nem nyert meccset eddig idegenben, még a Zielona Gora vendégeként is kikaptak a Zöldek. Ez a meccs tehát sok mindenről dönthet, itt a lehetőség mindkét csapat számára, hogy bizonyítsák a Top16-ban van a helyük.

 

D-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 5-1) – Dinamo Banco di Sardegna Sassari (olasz, 0-6) (18.45)

A múlt héten a pénteki játéknapon úgy jutott tovább a mezőnyben elsőként a CSZKA Moszkva, hogy pályára sem lépett, hiszen miután ők megverték a Maccabit, a Sassari kikapott a Darüssafakától. Most pedig épp a szárdokat fogadják Itudisz mester fiai, és momentán ennél egyértelműbb párosítás nem nagyon létezik a komplett mezőnyt figyelembe véve. A két csapat nem képvisel azonos szintet, így már az is meglepetés lenne, ha ez a meccs nem lenne nagyon sima.

Darüssafaka Dogus (török, 3-3) – Brose Baskets Bamberg (német, 4-2) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Darüssafaka az elmúlt két héten aratott győzelmeivel elérte azt, hogy függetlenül a 7-9. forduló eredményeitől a záró játéknapon a legrosszabb esetben is a továbbjutásért játszhat a Maccabi ellen. A törökök azonban minden bizonnyal elkerülnék a drámát és már addig is a saját kezükbe vennék sorsukat. A masszív Bamberg ellen Isztambulban megoldható feladat előtt áll a Darüssafaka, ám mindkét csapatra borítékolhatóan nehéz, kiegyenlített mérkőzés vár majd. Az első meccset kereken 10 ponttal a Bamberg nyerte, így a törökök számára az lenne az ideális, ha ennél nagyobb különbséggel nyernének, de alighanem egy pici, egypontos sikerrel is kiegyeznének Preldzicék. Csakúgy, mint a Malaga veretlenségét múlt héten elvevő Bamberg, akiknek egyetlen győzelem a hátralévő meccseken már továbbjutást ér.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

A-csoport
Himki Moszkva – FC Bayern München 70-81
Fenerbahce Ülker – Strasbourg IG 81-64

B-csoport
Limoges CSP – Cedevita Zagreb 69-78
Olympiakosz – Laboral Kutxa Vitoria 59-52
EA7 Emporio Armani Milano – Anadolu Efes 88-84

C-csoport
Stelmet Zielona Gora – FC Barcelona Lassa 64-93

D-csoport
Unicaja Malaga – Maccabi FOX Tel-Aviv 82-68

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus