Euroliga: Milánóban, TV-s meccsen kezdenek Hangáék

Honfitársunk Euroligába való visszatérése előtt szintén élőben láthatjuk a Himki-Real rangadót, illetve a Pana oroszországi fellépését is.


Alapszakasz, 1. forduló

A-csoport

Fenerbahce Ülker (török) – FC Bayern München (német) (18.45)

Tavaly is egy csoportban szerepelt az alapszakaszban a Fener és a Bayern, de a két csapatnál sok minden változott az utolsó találkozásuk óta. A bajorok a korai kiesés, majd az elveszített bajnoki döntő után Alex Renfroeval és K.C. Riversszel erősítették meg a külső sorukat. Az összeszokottság azonban így is sokkal inkább a Bayernre jellemző, hiszen a Fenerben hemzsegnek az új játékosok. Antics, Datome, Udoh, Szlukasz, Dixon és Kalinics is minőségi erősítést jelentenek, ám a csapattá érésig még sok munka vár Obradovicsékra. A Bayern számára ennél jobb alkalom tehát aligha lenne a szezon során, hogy győztesen távozhassanak az Ülker Arenából, de természetesen így is a törökök a meccs favoritjai.

Himki Moszkva (orosz) – Real Madrid (spanyol) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Rögtön egy nagy rangadóval kezd a Himki Moszkva és a Real Madrid, mely komoly próbatételt jelent mindkét fél számára. Ez a mérkőzés ha úgy tetszik az európai szuperkupa döntőnek felel meg, hiszen a Real az Euroligát, a Himki pedig a Eurocupot nyerte meg az elmúlt évadban. A spanyolok keretében természetesen nagy változásokat nem kellett eszközölni, ahogy a Himkiében sem, ám az eddig is nagyon komoly állománnyal rendelkező moszkvaiak Alexej Shved és Zoran Dragic leigazolásával további szintet léphetnek. Nagyon nehéz tippelni erre a mérkőzésre, az biztos, hogy igazi minőségi kosárlabdát láthat, aki figyelemmel kíséri ezt a meccset a DIGI Sporton.


B-csoport

EA7 Emporio Armani Milano (olasz) – Laboral Kutxa Vitoria (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Egy év szünet után ismét pályára léphet Hanga Ádám Európa csúcsbajnokságában, mikor a Laboral Kutxa az egyik legimpozánsabb arénába, a Mediolanum Forumba látogat. Teszi mindezt győzelmi reményekkel, hiszen azon túl, hogy az ACB Ligában parádésan kezdett az Estudiantes otthonában a baszk gárda, a leendő ellenfél finoman szólva sincs még csúcsformában. Ez nem is csoda, hiszen a Milanóban Alessandro Gentilén és Bruno Cerellán kívül senki nem maradt a tavalyi keretből. Sok jó játékost igazolt a nyáron azonban az Olimpia, akik sokkal inkább csapatjátékosok, mint volt a Kleiza és Brooks fémjelezte társaság. Hangáéknak fejtörést okozhat a sérült Tornike Shengelia és Davis Bertans pótlása, Kristjan Kangur gyors leigazolása azonban enyhítheti valamelyest ezeket a gondokat. Kíváncsian várjuk tehát, hogy mire megy honfitársunk és csapata a lombard fővárosban.

Limoges CSP (francia) – Anadolu Efes (török) (20.45)

Papíron kötelező a győzelem az Efes számára a francia bajnok Limoges otthonában, de kétségünk ne legyen afelől, hogy ezért nagyon meg kell dolgoznia az Ivkovics-tanítványoknak. Krsztics a bajnoki döntő óta sérült, de erre a meccsre Osman és Balbay sem utazik Franciaországba. A Limoges-nak is lesz egy nagy hiányzója, hiszen a VTB Liga legutóbbi pontkirálya, Randy Culpepper kézsérüléssel bajlódik. Az Efes kerete mindenesetre sokkal erősebb és mélyebb a hiányzók ellenére is, így várhatóan azért behúzza ezt a meccset az isztambuli gárda.


C-csoport

Lokomotiv Kubany (orosz) – Panathinaikosz (görög) (17.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A játéknap bevezetéseként már délután megnézhetjük a Lokomotiv és a Panathinaikosz összecsapását, mely borítékolhatóan hatalmas csatát és szoros eredményt hoz majd. A Loko Victor Claver, Chris Singleton és Anthony Randolph személyében három kiváló spílerrel rendelkezik a csatárposztokon, amivel sok fejtörést fog még okozni ellenfeleinek. A Diamantidisz és Calathes által dirigált athéniaknál is jóval atletikusabbak az oroszok, érdekes lesz látni, hogy ezt hogyan tudja ellensúlyozni a szerb vonalra átálló Pana.

Stelmet Zielona Gora (lengyel) – Zalgiris Kaunas (litván) (19.00)

A Zielona Gorát mindenkinek vernie kell a C-csoportban, hiszen aki a komplett mezőny talán leggyengébb csapata ellen pontokat hullajt el, annak bizony az könnyen a továbbjutásába kerülhet. A Zalgirisre talán még fokozottabban igaz ez, hiszen a Barca, a Pana és a Loko mindenképpen erősebb kerettel rendelkezik, mint ők, és elnézve a Karsiyaka tegnapi játékát bizony jelen állás szerint a törökök is a litvánok előtt vannak. A Zalgiris tehát nem tehet mást, minthogy a győzelembe menekül, ha nem akarják, hogy már a tízmeccses erőpróba legelején komoly hátrányba kerüljenek.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:
A-csoport
Crvena Zvezda Telekom – Strasbourg IG 81-59

B-csoport
Olympiakosz – Cedevita Zagreb 76-61

C-csoport
Pinar Karsiyaka – FC Barcelona Lassa 71-62

D-csoport
CSZKA Moszkva – Maccabi Tel-Aviv 100-69
Darüssafaka Dogus – Dinamo Banco di Sardegna Sassari 83-74 h.u.
Unicaja Malaga – Brose Baskets Bamberg 76-71

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus