Euroliga: Mindhárom mai meccs élőben a TV-ben

A tegnapi Real-Olympiakosz nyitómeccs után a mai, szintén remeknek ígérkező találkozókat is élőben láthatjuk a DIGI Sporton! Elsőként a címvédő CSZKA vendégjátékát nézhetjük meg a tavalyi Eurocup-győztes otthonában, majd a legutóbb egyaránt leszereplő, ám most jól erősítő Milano és Maccabi csatáznak, végül pedig David Blatt Euroligába való visszatérését láthatjuk a nagyra törő Darüssafakával a belgrádi katlanban. Íme az előzetesek!

Az új lebonyolítási rendről, a csapatoknál történt főbb változásokról és az esélyekről a szezonfelvezető EZEN A LINKEN olvasható.

 

Alapszakasz, 1. forduló

Galatasaray Odeabank (török) – CSZKA Moszkva (orosz) (19.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

Ha úgy tetszik az európai kosárlabda szuperkupa döntőjét vívja a Galatasaray és a CSZKA Moszkva, hiszen a Eurocup és az Euroliga tavalyi bajnoka csap össze rögtön az első fordulóban. A moszkvaiak erényeit aligha kell bemutatni, a tavalyi bombaerős brigádból a kiegészítő Nicholson kívül mindenkit megtartottak az oroszok, a – most még kissé maródi – centerposztot pedig Augustine és Antonov még az eddiginél is tovább mélyítheti. A Galatánál az Euroligába való visszatéréssel szintén ez utóbbi, azaz a minél mélyebb keret kialakítása volt a cél, amit jól meg is oldottak a bordó-sárgák. A Güler, Micov, Schilb trió mellé minőségi játékosok érkeztek (Tyus, Pleiss, Thompson, Daye, Dentmon, Smith, Diebler, Preldzic). Ez a keret a rájátszásba jutásért küzdhet majd, de azért más szintet képvisel, mint a CSZKA Moszkva, akiknél a regnáló MVP, Nando De Colo a tavalyihoz hasonló formában kezdte ezt a szezont is. Ettől függetlenül fanatikus szurkolói előtt akár el is kaphatja a nyitó fordulóban a Galata a címvédőt, már csak a várható remek hangulat miatt is érdemes lesz követni ezt a találkozót.

 

EA7 Emporio Armani Milano (olasz) – Maccabi FOX Tel-Aviv (izraeli) (20.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A 2014-es, egymás elleni rájátszás-párharc (ami után az izraeliek a végső győzelmet is megszerezték) óta mind a Milano, mind pedig a Maccabi meredek lejtmenetben van, a tavalyi szezonban még csak a Top16-ba sem tudott bejutni egyik gárda sem. Ezen a csalódást keltő tendencián igyekeznek javítani most mindkét oldalon, a nyári igazolások legalábbis jól sikerültek mindkét félnél. Talján részről a Gentiléék mellé megszerzett Raduljica, Dragic, Hickman, Pascolo sor, a túloldalon pedig a Weems, Goudelock, Zirbes, Miller kvartett lehet több mint reményt keltő. Mindkét oldalon hosszú folyamat lesz még az igazi csapattá válás, amit elsősorban az izraelieknél lesz nehezebb megvalósítani. A tel-aviviaknál ugyanis példátlan sérüléshullám söpör végig, Quincy Millert már a nyáron elvesztette legalább 2017-ig a Maccabi térdsérülés miatt, de mellette Sonny Weems sem lesz ott a szezonnyitón, ahogy minden bizonnyal Andrew Goudelock is kihagyja a milánói fellépést. Ez ellen a felforgatott keret ellen ha nem is kötelező a győzelem az Olimpia számára, de mindenképp őket tekinthetjük esélyesebbnek.

 

Crvena Zvezda mts (szerb) – Darüssafaka Dogus (török) (21.00, TV: DIGI Sport 1, ÉLŐ)

A Galata-CSZKA derbihez hasonlóan garantáltan varázslatos atmoszféra fog uralkodni a Zvezda-Darüssafaka összecsapáson is, a szerbek hazai mérkőzései minden bizonnyal ezúttal is unikumnak számítanak majd. Ezt a találkozót azonban nemcsak a hangulat miatt lesz érdemes megnézni, várhatóan az izgalmak és a színvonal sem hagy majd kívánnivalót maga után. A szerbek elsősorban a Miller-Zirbes palánk alatti duó elvesztése miatt (akiket épp a Darüssafakától érkező Milko Bjelicával, illetve Ognjen Kuzmiccsal pótoltak) papíron sokat gyengültek, az Adria Ligát azonban négyből négy győzelemmel és a vártnál sokkal összeszedettebb, óramű pontosságú játékkal kezdték. A Darüssafakára sem lehet eddig panasz, a vadonatúj Clyburn-Anderson-Moerman-Wanamaker sorral a felkészülési meccsek alatt remekelt ez a sokra hivatott keret, és a hétvégén győzelemmel kezdtek a török bajnokságban is. Az isztambuliak mestere, David Blatt a 2014-es, Maccabival aratott győzelme után másfél év clevelandi kitérőt követően ma este tér vissza az Euroligába. A játékoskeretek közti különbség feltétlenül a törökök felé billenti a mérleg nyelvét, a hazai pálya előnyével és az eddig látott kiváló csapatjátékkal viszont bőven lehet keresnivalója a Zvezdának is ezen a meccsen.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

Tegnapi eredmény (erről ITT olvashattok):
Real Madrid - Olympiakosz 83-65

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus