Euroliga: Moszkvai derbi és Barca-Baskonia is lesz ma

Hanga Ádám nélkül csap össze egymással honfitársunk jelenlegi és előző csapata, ami mellett a Himki-CSZKA a mai legérdekesebb derbi.

Hanga Ádám nélkül csap össze egymással honfitársunk jelenlegi és előző csapata, ami mellett a Himki és a CSZKA csatája a mai legérdekesebb derbi. Az Olympiakosz az Efes ellen térhet vissza a győzelem útjára, illetve rendeznek még egy Bamberg-Malaga találkozót is.

 

Alapszakasz, 28. forduló

Himki Moszkva (orosz, 16-11) – CSZKA Moszkva (orosz, 22-5) (18.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Egy remeknek ígérkező moszkvai házi rangadóval indul az idei utolsó dupla forduló záró játéknapja, mikor a legjobb négybe igyekvő Himki a már biztos alapszakasz-győztes CSZKA-t fogadja. De Colóéknak így már tét nélküli tehát ez az összecsapás, ám a CSZKA nem az a klub, aki ellazsál egy Euroliga-meccset, még akkor sem, ha a városi „kistestvér” az ellenfél, akiknek viszont nagyon kellene még a győzelem. A Himki a nehéz sorsolása miatt (CSZKA, Fener, Barca) ugyan nem a legnagyobb favorit a negyedik hely megszerzésére, ám a Barcokasz-csapat előtt még bőven adott a lehetőség a lehető legjobb pozíció elfoglalásához, amivel nyilván élni szeretnének. Ha ez nem lenne elég, a két MVP-aspiráns, a két legjobb idei pontszerző, Alexej Shved és Nando De Colo különcsatája még egy ok arra, hogy remek kora esti szórakozásként ezt a találkozót válasszuk.

Brose Bamberg (német, 10-17) – Unicaja Malaga (spanyol, 11-16) (19.00)

A Bamberg és a Malaga számára sincs már különösebb jelentősége az egymás elleni összecsapásuknak, ám pont emiatt ebből egy jó kis meccs is kisülhet, egyik csapatnak sem kell túlgondolnia ezt a mérkőzést. A Bambergnek ugyan ez a tét nélküli szerep nem állt túl jól szerdán a Baskonia ellen, lényegében három perc alatt eldőlt az a mérkőzés. Hazai pályán viszont jellemzően sokkal szebb arcát mutatja a német bajnok, akik a Brose Arenában a legutóbbi négy meccsüket egyaránt megnyerték. A Malaga is jóval jobban, szenvedélyesebben játszik otthon, mint idegenben, a Barcelonát is egy nagyszerű hangulatú mérkőzésen sikerült legyőzniük legutóbb, ezek után pedig kíváncsian várjuk, hogy mire mennek ma német földön.

Olympiakosz (görög, 18-9) – Anadolu Efes (török, 6-21) (20.00)

A legutóbbi két meccsén a Barcelona illetve a CSZKA Moszkva ellen is vereséget szenvedett az Olympiakosz, melyek után ma visszatérne a győzelem útjára a tavalyi ezüstérmes. Erre minden esélyük meg is van, hiszen a ligautolsó Efes lesz a vendégük az egész forduló legegyoldalúbbnak tűnő párosításában. Az Olympiakosz a legutóbbi vereségei ellenére is a második helyre hajt természetesen, ehhez pedig legalább ugyanolyan mérleggel kellene végezniük, mint a náluk egymás elleni összevetésben rosszabb, ám a tegnapival együtt jelenleg két győzelemmel többel rendelkező Fenerbahce. Szóval a görögöknek fel kell pörgetniük magukat erre a találkozóra, ami most nem lesz olyan könnyű nekik, mint tavaly, mikor még a rájátszásban néztek farkasszemet az Efesszel.

FC Barcelona Lassa (spanyol, 9-18) – Baskonia Vitoria Gasteiz (spanyol, 14-13) (21.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A playoffba igyekvő Baskonia nagy riválisa, a Maccabi tegnap minimális különbséggel ugyan, de ismét kikapott, így a baszkok számára adott a lehetőség, hogy az izraeliek elleni sorsdöntőnek vélt jövő heti meccsnek ne legyen akkora tétje, mint azt korábban vizionáltuk. A négymeccses győzelmi sorozatban lévő Baskonia ugyanis egy újabb győzelemmel már kétmeccses előnybe kerülne a Maccabival szemben, ezért azonban ma még alaposan meg kell küzdeniük a Barcelonával. Azzal a Barcelonával, akik remek kosárlabdával rukkolnak elő az utóbbi időben, és a szerdai, malagai vereségük ellenére a sikerek sem kerülik el őket. Nagyon megy támadásban a katalánoknak, akik 88, 90 illetve 91 pontot szereztek a legutóbbi három mérkőzésükön, de e tekintetben a baszkok sem panaszkodhatnak. Ráadásul a szezon egyik legjobb meccsét játszotta egymással ősszel ez a két csapat, mikor a Barca 25 pontos hátrányból állt fel, ám végül mégis a Baskonia nyert 85-82-re. Minden adott tehát egy remek mérkőzéshez, valószínűleg nem kell csalódnunk egyik csapatban, és így a meccsben sem.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló tegnapi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Crvena Zvezda mts – Fenerbahce Dogus 63-80
Maccabi FOX Tel-Aviv – Panathinaikosz Superfoods 75-76
Real Madrid – Zalgiris Kaunas 88-81
AX Armani Exchange Milano – Valencia Basket 89-93

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus