Euroliga: Nagy görög-török rangadó a DIGI Sporton!

A tízedik forduló pénteki játéknapjának csúcsmeccse az F-csoport első helyére hajtó Olympiakosz és Fenerbahce összecsapása lesz.

Top 16, 10. forduló

E-csoport

Zalgiris Kaunas (litván, 3-6) – Panathinaikosz (görög, 5-4) (18.45)

A Maccabi tegnapi sima veresége után a Panathinaikosznak itt az esélye, hogy visszaelőzze riválisát és szilárdítson pozícióján az E-csoportban. A Zalgiris szempontjából azonban még ennél is nagyobb a tétje a mérkőzésnek, hiszen ez az utolsó esélyük a litvánoknak, az életben maradáshoz most feltétlenül nyerniük kell Javtokaséknak. Ráadásul a januári, 19 pontos vereség után nagyon kicsi az esélye, hogy jobbak tudnak lenni a kaunasiak az egymás elleni összevetésben, így a győzelem a minimális elvárás velük szemben. A Pana egyébként is sokkal sebezhetőbb idegenben, mint az OAKA-ban, így szinte borítékolható a szoros, kiélezett összecsapás a csapatok között.

 

F-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 7-2) – Anadolu Efes (török, 4-5) (18.00)

Az Efes nagy versenyfutásban van a Laborallal az utolsó továbbjutó helyért, így amellett, hogy mindkét csapat hajszolja a sikereket a másikat is fél szemmel figyelniük kell. A baszkoknak tegnap nem sikerült diadalmaskodniuk Nyizsnyij Novgorodban, így most az Efesnek is van egy „ingyenmeccse” a bombaerős CSZKA Moszkva otthonában. Az oroszok egyértelműen a csoport első helyére hajtanak, ehhez pedig könnyen lehet, hogy az összes hátralévő meccsüket meg kell nyerniük. A moszkvaiak nem szokták félvállról venni egyetlen fellépésüket sem, és ez nyilván ezúttal is így lesz, nem várnak tehát könnyű percek a törökökre. A meccsnek külön pikantériát ad, hogy Nenad Krsztics és Dusan Ivkovics mester visszatérnek egykori sikereik helyszínére, hiszen mindketten jelentős időt töltöttek el az orosz fővárosban.

 

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 2-7) – Unicaja Malaga (spanyol, 2-7) (20.45)

A Milano és a Malaga számára sincs túl nagy tétje kettejük összecsapásának, hiszen mindkét csapat csak matematikailag juthat még tovább. Illetve ennek a meccsnek a vesztese már úgy sem, az utolsó utáni esélyt pedig nyilván mind a két gárda meg szeretné ragadni. Abszolút kétesélyes a mérkőzés, az első találkozót az Olimpia nyerte Spanyolországban. Mondhatnánk, hogy a hazai pálya az olaszok mellett szól, ám a Top 16-ban még nem nyertek meccset a Banchi-tanítványok a Mediolanum Forumban. A Malaga az idegenbeli meccsekkel van így, hiszen ők a szezonnyitányon a Cedevita vendégeként nyertek először és utoljára otthonuktól távol.

 

Olympiakosz (görög, 8-1) – Fenerbahce Ülker (török, 7-2) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Hamisítatlan görög-török rangadót rendeznek a pénteki játéknap zárásaként, melyet szerencsére megtekinthetünk a DIGI Sport jóvoltából. A két csapat szekere nagyon fut, ez pedig remélhetőleg ezen a meccsen is megmutatkozik majd. Mindkét gárda mérlege önmagáért beszél, az Olympiakosz csak egyszer, még az Efes vendégeként kapott ki a Top 16-ban, és hazai pályán még nem kapituláltak a szezonban, többek között a CSZKA Moszkvát is megverték. Az oroszok skalpja már a Fenernek is megvan, ráadásul ők Moszkvában tudtak nyerni, és nyilván most a másik nagy riválist is el akarják kapni. Igazi idegenbeli menő az isztambuli alakulat, hiszen tíz látogatásuk alkalmával kilencszer győztesen hagyták el az aktuális ellenfelek csarnokait, ez szinte hihetetlen adat egy ilyen kemény mezőnyben. Zseljko Obradovics mester remekül felkészíti csapatát az aktuális ellenfelekre, a CSZKA-t is lelassította, tőlük idegen játékstílusra kényszerítette. Az Olympiakosszal ezt biztosan nem kell megtenniük, hiszen a görögök erőssége épp a kontrollált kosárlabda, ezt náluk jobban senki nem játssza. A kulcs így Vaszilisz Szpanulisz limitálása lehet, amennyiben ezt megoldják a törökök, úgy komoly sanszuk lehet a győzelemre.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

E-csoport
Galatasaray – Crvena Zvezda 68-91
FC Barcelona – Maccabi Tel-Aviv 89-71
Real Madrid – ALBA Berlin 93-62

F-csoport
Nyizsnyij Novgorod – Laboral Kutxa Vitoria 89-85


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus