Euroliga: NN-Fener és újabb Barca-Pana ma a TV-ben!

A második forduló zárónapján az ígéretesnek tűnő Nyizsnyij-Fenerbahce derbi mellett az idei harmadik Barca-Pana klasszikust is megnézhetjük.

Top 16, 2. forduló

E-csoport
    
Zalgiris Kaunas (litván, 0-1) – ALBA Berlin (német, 1-0) (18.45)

A Zalgiris Kaunas és az ALBA Berlin teljesen ellentétesen kezdték a második csoportkör 14 meccses sorozatát. A litvánok nagy lehetőséget hagytak elúszni múlt héten, hiszen Isztambulban zárt kapuk mögött, egy kényszerből újjáépülő Galata ellen szalasztották el a győzelmet. Igaz a törökök nagyon jók voltak a második félidőben, de a meccs elejét egyértelműen a kaunasiak irányították, fordulás után viszont érthetetlenül szétesett a játékuk. Az ALBA Berlin ezzel szemben az idei szezon eddigi talán legnagyobb bravúrját aratta a Barcelona két vállra fektetésével. Jól használta ki a germán csapat, hogy a Barca foghíjas mezőnysorral érkezett, de nagy első negyedbeli hátrányt kellett eltüntetniük, és egyébként sem kell magyaráznia egy idén is Final Four esélyes gárda legyőzését az ALBÁ-nak. A berliniek nemcsak a katalánok, hanem tulajdonképpen mindenki ellen teher nélkül kosarazhatnak ebben a szakaszban már, ezúttal sincs ez másként, ami akár most is jól elsülhet. A Zalgiris számára ugyanakkor a mai már most élet-halál meccsnek tekinthető, hiszen egy újabb vereséggel már most leszámolhatnának minden vérmes reményükkel a Krapikas-tanítványok.

 

FC Barcelona (spanyol, 0-1) – Panathinaikosz (görög, 1-0) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az alapszakasz C-csoportja után a Top 16-ban is összeméri erejét a két patináns klub, a Barcelona és a Panathinaikosz. Az eddigi két meccset nem nagy különbséggel, de egyaránt a Barca nyerte, mindkétszer jobbak voltak, és megérdemelten diadalmaskodtak Tomicék. Ezúttal is a katalánok az esélyesek, akiknek ráadásul most bizonyítaniuk is kellene. Az előző meccsnél már írtunk róla, hogy az ALBA Berlin alaposan megtréfálta őket, nem engedhetnek meg maguknak tehát egy újabb buktát. A Pana malmára hajthatja a vizet, hogy a Berlinben hiányzó Navarro és Eriksson biztosan, Abrines és Oleson pedig várhatóan nem lép pályára most sem. Amennyiben tudja ellensúlyozni az athéni had a Barca palánk alatti fölényét – amire az eddigi meccseken képtelenek voltak –, akkor bőven lehet keresnivalójuk az újabb egymás elleni rangadójukon.

 

F-csoport

Nyizsnyij Novgorod (orosz, 1-0) – Fenerbahce Ülker (török, 0-1) (17.30, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Jó kis meccsre van kilátás a Nyizsnyij Novgorod és a Fenerbahce összecsapásán, amit a DIGI Sporton is figyelemmel követhetünk. Orosz heteket tart a Fener, hiszen a bivalyerős CSZKA Moszkva után ezúttal a harapós Nyizsnyij Novgorod következik a törökök számára. Nem könnyű a Fener sorsolása így az elején, hiszen a hosszabbításos CSZKA elleni vereség után jövő héten az Olympiakosz következik, így ezen a meccsen nagyon kellene a győzelem a sárga-kékeknek. Könnyű dolguk azonban biztosan nem lesz, hiszen a magas fordulatszámon pörgő Nyizsnyij Novgorod mindenkire veszélyes, ők is abba a csoportba tartoznak a Top 16-ban, akiknek nincs vesztenivalójuk, és minden meccs ajándék és bizonyítási lehetőség a számukra. Az indiszponált Milano ellen ezt meg is mutatták legutóbb, kerek 20-assal páholták el Hackettéket a lombard fővárosban. A Fener ellen is nyilván a győzelem a cél, szoros meccs várható.

 

Anadolu Efes (török, 1-0) – Unicaja Malaga (spanyol, 0-1) (19.30)

A Fener az orosz, a honfitárs Efes pedig a spanyol csapatok ellen rajtol az F-csoportban, ezúttal a Malaga következik számukra. A Laboral ellen jó koncentrációval megnyerte a végjátékot az Efes Vitoriában, azután az egyáltalán nem könnyű meccs után most ők a soros találkozójuk esélyesei. A Malagánál az Olympiakosz bizonyult jobbnak múlt héten, a spanyolok nem tudtak mit kezdeni a görögökkel. Mindkét csapatra a lassabb támadójáték a jellemző, nem várható tehát sok pont ezen az összecsapáson sem. Thomas Huertel beépítésével egyre jobban haladnak a törökök, kíváncsian várjuk, hogy egy ismerős ellenféllel szemben mit mutat majd a francia irányító, ami döntő faktor lehet a mérkőzésen.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

E-csoport
Maccabi Tel-Aviv – Crvena Zvezda 78-67
Real Madrid – Galatasaray 93-78

F-csoport
CSZKA Moszkva – Laboral Kutx-a Vitoria 99-90
Olympiakosz – EA7 Emporio Armani Milano 81-58


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus