Euroliga: Nyert a Zvezda is, így nagy bajban az Efes

19 pontos hátrányból nyertek a szerbek, így hiába hozta a kötelezőt az Efes is, a törökök nem tudtak közelebb kerülni a Zvezda-Pana duóhoz

19 pontos hátrányból aratott óriási győzelmet a szerb gárda, így hiába hozta nagy nehezen a kötelezőt az Efes is, a törökök nem tudtak közelebb kerülni a Zvezda-Pana duóhoz. Az Olympiakosz sem botlott, készülhet a Real elleni élet-halál meccsre.

 

Top16, 11. forduló

E-csoport

Anadolu Efes (török, 5-6) – Cedevita Zagreb (horvát, 2-9) 80-76

A Cedevita az alapszakaszban egyszer már nagy bravúrt ért el az Efes otthonában, és most ismét közel álltak ehhez, ám végül nagy nehezen behúzták azért a győzelmet a törökök. Az Efes számára az életben maradás volt a tét ezen a meccsen, és végül megoldották a köztelező feladatot ugyan, ám mivel a Pana és a Zvezda is nyert, így semmivel sem kerültek közelebb a továbbjutáshoz az isztambuliak, a maradék három meccsüket is minimum meg kell nyerniük, de még így sem a saját kezükben van a sorsuk.

Ezen a találkozón Nemanja Gordics (16/9 pont, 3 gólpassz) főszereplésével nagyon jól kapta el a rajtot a Cedevita, majd Miro Bilan (14 pont, 4 lepattanó, 3 gólpassz) és Marko Arapovic (16/6 pont, 3 lepattanó) is hozzászólt a tánchoz, így 38 percen keresztül lényegében a horvátok vezettek, többször kétszámjegyű különbséggel is. A Thomas Heurtel (19/3 pont, 8 gólpassz) vezette Efes azonban küzdeni tudásból jól vizsgázott, majd 69-69-nél a meccsen egyetlen kosarat szerző Birkan Batuk a lehető legjobbkor dobott triplát. Ez volt a fordulópont, innen már nem adta ki a kezéből a meccset az Efes, jó büntetőzéssel biztosították sikerüket a hazaiak.

Az Efes legjobb dobói: Heurtel 19/3, Saric 12/6, Brown 12, Osman 10/3
A Cedevita legjobb dobói: Gordics 16/9, Arapovic 16/6, Bilan 14, White 10
    

Unicaja Malaga (spanyol, 3-8) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 7-4) 72-78

Óriási győzelmet aratott a Crvena Zvezda a Malaga vendégeként, hiszen a szerbek 19 pontos hátrányból fordítottak és szereztek kulcsfontosságú két pontot. A hátralévő három fordulóban ugyanis egy győzelem vagy egy Efes-vereség is rájátszást ér már a belgrádiaknak. Mindemellett még a pályaelőny megszerzéséért is harcban vannak a szerbek, hiszen jelen pillanatban három csapat áll 7-4-es mérleggel a második helyen.

Az első félidőben Nemanja Nedovics (22/9 pont) és a Malaga is megállíthatatlan volt, a spanyol játékosok rég nem látott tűzzel vetették bele magukat a mérkőzésbe. A harmadik negyed elején, 49-30-nál pedig kialakult a meccsen a legnagyobb különbség is. Ekkor azonban érthetetlen módon – ám a szezonban nem először – összeomlott a Malaga, mintha elfelejtettek volna kosarazni a hispánok. A Zvezda egyből megérezte a vérszagot és lecsapott a lehetőségre, egyre közelebb zárkóztak, majd a negyedik negyedet egy ellenállhatatlan, 23-7-es rohammal kezdték, ami után már ők vezettek 76-67-re. Ebből a tüzet fogó Marko Szimonovics (12/12 pont) négy triplával vette ki a részét, Sztefan Jovics (16/6 pont, 7 gólpassz, 5 lepattanó) pedig zseniálisan vezényelte csapatát.

A Malaga legjobb dobói: Nedovics 22/9, Thomas 13, Cooley 11
A Crvena Zvezda legjobb dobói: Jovics 16/6, Szimonovics 12/12, Gudurics 12/6, Miller 11

 

F-csoport

Olympiakosz (görög, 5-6) – Zalgiris Kaunas (litván, 2-9) 74-59

Egy negyedet bírt az Olympiakosz otthonában a Zalgiris, így gond nélkül begyűjtötte a kötelező győzelmet az hazai gárda. Jövő héten így a Real Madridot abban a tudatban fogadhatják a pireusziak, hogy egy győzelemmel beérnék riválisukat a negyedik helyen, egy vereséggel viszont elbúcsúzhatnak a folytatás lehetőségétől. A két ikon, Vaszilisz Szpanulisz (8 pont, 6 gólpassz) és Jorgosz Printezisz (17/6 pont, 3 lepattanó) vezetésével jól kezdtek a görögök, 7 megválaszolatlan pontnak köszönhetően viszont a Zalgiris vezetett az első kisszünetben (14-15). A folytatásban aztán beindította a hengert az Olympiakosz, a házigazdák nagyon jól védekeztek, majd fordulás után gyorsan dobtak néhány triplát, így 53-35-nél lényegében eldőlt a mérkőzés.

Az Olympiakosz legjobb dobói: Printezisz 17/6, Papanikolau 11/3
A Zalgiris legjobb dobói: Vojukasz 14, Jankunas 12

 

A forduló korábbi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

E-csoport
Fenerbahce Ülker – Darüssafaka Dogus 77-69
Panathinaikosz – Lokomotiv Kubany 84-79

F-csoport
CSZKA Moszkva – Laboral Kutxa Vitoria 90-78
FC Barcelona Lassa – Real Madrid 72-65
Brose Baskets Bamberg – Himki Moszkva 84-79

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus