Euroliga: Nyert és lényegében továbbjutott a Milano

Daniel Hackett nagy dobásával legyőzte a Milano a Bayernt, így az olaszok kiejtették a bajorokat, fél lábbal pedig már a Top 16-ban vannak.

Alapszakasz, 8. forduló

C-csoport

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 3-5) – FC Bayern München (német, 1-7) 83-81

Daniel Hackett dudaszó előtt elengedett, pokolian nehéz dobásával nyert a Milano a Bayern München ellen. Ez a dupla nemcsak a meccset, hanem lényegében a Top 16-ba való továbbjutást is eldöntötte, hiszen a Milano valószínűleg ott lesz a sorozatban tavasszal is, a Bayern viszont biztosan a Eurocupban folytathatja. Hackett feltette a koronát ragyogó második félidei teljesítményére, hiszen a Milano vezére 25 pontjából 22-t a nagyszünet után szerzett.

Ez a mérkőzés élet-halál harc volt mindkét csapat számára, ennek megfelelően visszatért több sérült is, a Milanóban Alessandro Gentile és David Moss, a Bayernben pedig Anton Gavel vállalta ismét a játékot. Nagyszerű volt a meccs, fej-fej mellett haladtak a csapatok egészen a befejezésig, 23-szor változott a vezető csapat személye, 11-szer a negyedik negyedben. Érdekesség, hogy az itáliaiak első 16 pontját a Joe Ragland-Alessandro Gentile duó szerezte. A tétnek megfelelően olykor az indulatok is forrtak, a Bayern trénere, Szvetiszlav Pesics második technikaija után a kiállítás sorsára jutott a nagyszünetben.

Érezhető volt, hogy egylabdás meccs kerekedik majd a derbiből, ez így is lett, és ki más, mint a Milano vezére, Hackett vállalta el 81-81-nél az utolsó dobást. Messziről, a triplavonalra rálépve csinált egy dobócselt az olasz-amerikai, erre a védője, Gavel nem ugrott el, ám így is csont nélkül hullott be a ritmusát vesztett dobás 1,5 másodperccel a vége előtt. Az Olimpia ezzel másodszor is legyőzte a Bayernt, a bajorok így már nem érhetik be őket a tabellán. Idejekorán, két fordulóval a vége előtt eldőlni látszik a négy továbbjutó hely sorsa az előzetesen sokkal izgalmasabbnak várt C-csoportban, ahol a Bayern a jogos várakozásokkal szemben meglepően alulteljesített. A Turow még matematikailag a Milano elé kerülhet, de erre a forgatókönyvre aligha van reális esély.

A Milano legjobb dobói: Hackett 25/9, Ragland 14/6, Kleiza 13/9, Samuels 10
A Bayern München legjobb dobói: Schaffartzik 15/6, Djedovics 13/3, Szavanovics 11/3, Bryant 11/3


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus