Euroliga: Oktatott a Fener, a kiesés szélén a címvédő

Hatalmas verést mért a fantasztikusan játszó Fenerbahce a Real Madridra, így már 2-0-ra vezetnek a törökök.

Hatalmas verést mért a fantasztikusan játszó Fenerbahce a Real Madridra, így már 2-0-ra vezetnek a törökök, a címvédőnek pedig ismét alaposan fel van adva a lecke. Nagyon közel állt a bombameglepetéshez a Zvezda Moszkvában, Kyle Hines azonban megmentett a CSZKA-t.

 

Negyeddöntő, 2. mérkőzések

CSZKA Moszkva (orosz) – Crvena Zvezda Telekom (szerb) 77-76

Karnyújtásnyira volt az Európára szóló bravúrtól a Crvena Zvezda, hiszen a meccs legvégén a győzelemért is támadhatott a szerb gárda, ám egy jó védekezés végül megmentette a CSZKA Moszkvát, így az oroszok 2-0-ra elhúztak a párharcban. A meccs hőse így végül Kyle Hines (19 pont, 4 lepattanó, 9/8 mezőnyből) lett a hazaiaktól, talán ő volt az egyetlen olyan CSZKA-játékos, akit maradéktalanul lehetett dicsérni, és az utolsó másodpercekben egy remek védekezés után ő hajszolta lépéshibába Sztefan Jovicsot (15/9 pont, 7 gólpassz, 3 lepattanó). Milos Teodoszicsra (9/9 pont, 1 gólpassz, 5 eladott labda) viszont rá sem lehetett ismerni a két nappal korábbi MVP-teljesítménye után, a honfitársai ellen fellépő szerb klasszisát mutatja viszont, hogy 74-75-nél, az utolsó perc kezdetén így is bedobott egy nagyon fontos triplát, ami végül a meccsnyerő dobás is lett egyben. A Zvezda egész meccsen keresztül szívósan tapadt ellenfelére, 48-44-ra vezetett félidőben, és akkor sem tört meg, mikor 69-62-re már a CSZKA vezetett. Innen egy 8-1-es futással kapaszkodtak vissza a vendégek, a végén viszont nem voltak kellően megfontoltak, így nem tudták feltenni a koronát teljesítményükre. Folytatás hétfőn, immár Belgrádban.

A CSZKA Moszkva legjobb dobói: Hines 19, De Colo 13, Higgins 13/3
A Crvena Zvezda legjobb dobói: Jovics 15/9, Szimonovics 14/9, Kinsey 14, Miller 11

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a CSZKA Moszkva javára.

 

Fenerbahce Ülker (török) – Real Madrid (spanyol) 100-78

Tökéletes első félidőt produkált a Fenerbahce a Real Madrid ellen, ami sokáig emlékezetes élmény marad a most is fantasztikus isztambuli publikumnak, és amivel nagyot lépett a Final Four elérése és a címvédő búcsúztatása felé a Fener. A meccs mintegy három percig volt szoros, 8-8 után aztán 13 megválaszolatlan pontot szerzett a házigazda. A show azonban csak ezután kezdődött, a második negyedet 16-3-mal kezdte a Fener, így a 15. percben már 27 ponttal, 46-19-re vezettek a törökök. A mérkőzés ezzel lényegében el is dőlt, az indiszponált Real azt sem tudta kihasználni, hogy a vendéglátók lassan kezdték a második félidőt, így az utolsó negyed már igazi örömjátékot hozott az isztambuliak számára.

Bogdan Bogdanovics (16/9 pont, 4 lepattanó) és Ekpe Udoh (18 pont, 4 lepattanó, 2 blokk, 9/7 mezőnyből) ezúttal is vezérei voltak csapatuknak, és szemkápráztató triplákkal, zsákolásokkal vagy éppen blokkokkal fanatizálták társaikat, akik közül ezúttal Nikola Kalinics (17 pont, 5 lepattanó, 3 gólpassz, 9/8 dupla) hozott nem megszokott kiemelkedő teljesítményt. Nagy bajban van tehát a Real, akik a szezon során már többször voltak kényszerhelyzetben, de ezt az ismét nagyon egyben lévő Fenert egymás után háromszor megverni minden eddiginél keményebb kihívás lesz számukra, még akkor is, ha most kétszer egymás után Madridban kísérelheti meg ezt a címvédő.

A Fenerbahce legjobb dobói: Udoh 18, Kalinics 17, Bogdanovics 16/9, Dixon 14/3, Datome 12/6
A Real Madrid legjobb dobói: Rodriguez 15/6, Doncic 10/3

A három győzelemig tartó párharc állása: 2-0 a Fenerbahce javára.

 

A rájátszás állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus