Euroliga: Olympiakosz-Barca rangadó nyitja a Top16-ot

A tavalyi emlékezetes playoff párharc „visszavágója” mellett moszkvai derbit is rendeznek a Top16 nyitónapján, mindkettő élőben a TV-ben.

Top16, 1. forduló

E-csoport

Unicaja Malaga (spanyol) – Darüssafaka Dogus (török) (20.45)

Már rögtön a Top16 első fordulójában összecsap két korábbi ellenfél, hiszen az alapszakaszban is egy csoportban szerepelt a Malaga és a Darüssafaka. Akkor mindkét csapat nyerni tudott hazai pályán, és most is az otthon szereplő gárda, a Malaga tűnik favoritnak. A spanyolok tavaly katasztrofálisan, 1-7-tel kezdték a második csoportkört, így korán tét nélkülivé vált számukra ez a szakasz. Az idén jóval összeszedettebbnek tűnő Unicaja ezt most nyilván el szeretné kerülni, ehhez pedig le kellene győzniük az isztambuliakat, ami nem is túl nagy elvárás az andalúzokkal szemben. A hazaiaknál Sztefan Markovics hónapokra kidőlt, helyette Joan Plaza vezetőedző DeMarcus Nelsont hozta irányítóposztra, aki ma el is kezdheti az idei Euroliga-szereplését.

 

F-csoport
    
Himki Moszkva (orosz) – CSZKA Moszkva (orosz) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Moszkvai rangadóval kezdődik meg a Top16 küzdelemsorozata, és a parázsnak ígérkező nyitómeccs rögtön látható is lesz a DIGI Sporton. A két csapat számtalanszor találkozott egymással az elmúlt években, többek között a VTB Liga legutóbbi döntőjében is ők csaptak össze. Többnyire a CSZKA jött ki győztesen ezekből a mérkőzésekből, és az idei találkozójukat is Voroncevicsék nyerték 100-93-ra. Már csak ebből az eredményből kiindulva is hatalmas tűzijátékra számíthatunk, hiszen mindkét csapat előszeretettel igyekszik túldobni riválisait. A CSZKA 91.1 átlagponttal egyébként is a legjobb támadóegység eddig az Euroligában, magasan vezetve ezt a kategóriát. A két csapat aligha tud egymásnak meglepetést okozni, így a napi forma, illetve a perimétervédekezés dönthet, hiszen a Teodoszics-De Colo páros néz majd farkasszemet a Rice-Shved-Dragic sorral hátvédposztokon, ami kivételes csemegének ígérkezik.

Olympiakosz (görög) – FC Barcelona Lassa (spanyol) (20.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az F-csoportban minden fordulóban rendeznek legalább egy szuperrangadót, hiszen – Hanga Ádámék és a Himki Moszkva mellett – a CSZKA Moszkva, a Real Madrid, a Barcelona és az Olympiakosz is ebben a nyolcasban szerepel. Az első körben rögtön egy hatalmas presztízscsatát láthatunk majd, hiszen tavaly a negyeddöntőben csapott össze a most újra találkozó Olympiakosz és Barcelona. Azt a playoffcsatát négy szenzációs meccsen a pireusziak nyerték meg 3-1-re, az utolsó összecsapás Jorgosz Printezisz sokáig emlékezetes meccsnyerő triplájával dőlt el. A legutóbbi Final Fourról így lemaradó Barcát ezúttal fokozottan fűtheti tehát a bizonyítási vágy, de ezen túl is minden rangadónak kiemelt jelentősége lehet a végelszámolásnál. Érdekes meccsre számíthatunk, hiszen az elmúlt években tapasztaltakhoz hasonlóan az Olympiakosznak a védekezése, a Barcának pedig a támadójátéka tartozik a liga elitjébe. A görögök esélyeit növeli, hogy Vaszilisz Szpanulisz ismét játékra jelentkezik, a túloldalon viszont Carlos Arroyo és Alex Abrines játéka is kérdéses.
 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A Top16 csoportbeosztása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus