Euroliga: Olympiakosz-CSZKA csúcsrangadó jön ma

A nagy formában lévő görög és orosz sztárcsapat összecsapása kihagyhatatlan csemegének ígérkezik, ahogy a két karmester, Szpanulisz és Teodoszics különcsatája is. A Galata ezúttal Madridban igyekszik megszerezni első győzelmét, a Bamberg és a Milano pedig egymás ellen lépnének vissza a siker útjára.

Alapszakasz, 5. forduló

Brose Baskets Bamberg (német, 1-3) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 2-2) (20.00)

A tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetése a Bamberg szereplése volt, és idén erre a címre jó eséllyel pályázhat az eddig látottak alapján a Milano is. Az olaszok legutóbbi két veresége az Olympiakosz és a Real Madrid ellen abszolút a vállalható kategóriába tartozott, előtte pedig már a Maccabit és a Darüssafakát is megverte az Olimpia. Nem mondhatni tehát éppenséggel könnyűnek a Milano sorsolása, akik Bambergben is pokolian nehéz meccsre számíthatnak. A Bamberg ugyanis idén sem adná alább a már említett tavalyi teljesítményét, és esetükben az 1-3-as mérleg igencsak csalóka, hiszen három vereségüket összesen 6 pont különbséggel szenvedték el, ebből kettőt az utolsó másodpercekben. Könnyen állhatnának tehát akár 4-0-lal is a németek, a „ha” szócska azonban ebben a sportban sem játszik, így most már a jó játék mellé a győzelem is kellene a Bambergnek. Érdekesség, hogy Nicolo Melli a korábbi csapata ellen, honfitársaival néz farkasszemet, illetve külön élményszámba mehet majd ezen a derbin a két kiváló rutinos játékmester, Nikosz Ziszisz és Ricky Hicman csatája, amelyikük ezt a párharcot nyeri, annak csapata könnyen lehet, hogy a találkozót is behúzza majd.

Olympiakosz (görög, 3-1) – CSZKA Moszkva (orosz, 4-0) (20.00, TV: DIGI Sport 2, felvételről 23.05-kor)

Tegnap a Fenerbahce nagy meglepetésre elvesztette veretlenségét a Kazany ellen, így már csak a CSZKA Moszkva hibátlan az idei kiírásban. Könnyen lehet, hogy a fordulót követően már ez a megállapítás sem lesz igaz, hiszen az ismét rendkívül összeszedett Szpanulisz által dirigált Olympiakoszhoz látogat az orosz sztárcsapat. A Real ellen a nyitányon elszenvedett vereség óta nagyon magabiztosan menetelnek a pireusziak, több nagy győzelmet is arattak, az Efes, a Milano és legutóbb idegenben Hangáék sem jelentettek akadályt számukra. A jó forma természetesen a címvédőt is jellemzi, ahogy az Olympiakoszt Szpanulisz, úgy a CSZKA-t az október hónap MVP-jének megválasztott Teodoszics repíti. Az oroszok „természetesen” számos statisztikai mutatóban a mezőny élén állnak, így a dobott pontok (95.3), az indexpontok (108.3), a gólpasszok (22.3) és a kétpontosok mezőnymutatója (59.5%) tekintetében is. Mindkét csapat önbizalomtól telve várhatja tehát az egymás elleni nagy rangadót, hatalmas meccsre van kilátás a Béke és Barátság Sportcsarnokban, amit vétek lenne kihagyni.

Real Madrid (spanyol, 3-1) – Galatasaray Odeabank (török, 0-4) (21.00)

A játéknap legegyértelműbb összecsapásának a Galatasaray madridi vendégjátéka ígérkezik, hiszen a Real toronymagas favoritként fogadja a törököket. Félvállról természetesen nem vehetik a királyiak a mérkőzést, hiszen ugyanígy indult tegnap a már említett Fener-Kazany meccs is, ahol alaposan borult a papírforma. Az oroszok győzelme azt is jelenti, hogy már csak a Galata nem tudott meccset nyerni eddig a teljes mezőnyben, ám ha ez sikerült Langfordéknak Isztambulban, akkor akár a Galatának is összejöhet hispán földön. Ehhez azonban alapos javulásra van szüksége az Ataman-legénységnek, lényegében a játék minden elemében. Legelsősorban a védekezésre igaz mindez, hiszen a törökök 98.8 pontot engedélyeznek ellenfeleiknek meccsenként, messze a legtöbbet az egész mezőnyben. Hátul a megingásokat garantáltan ki fogja használni a Real is, akik az egyik leggyorsabb, leghatékonyabb támadógépezettel rendelkeznek.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Fenerbahce – UNICS Kazany 73-81
Maccabi FOX Tel-Aviv – FC Barcelona Lassa 69-79

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus