Euroliga: Real-Olympiakosz rangadóval indul a szezon

Ma elrajtol a megreformált Euroliga új idénye, méghozzá egy kihagyhatatlan klasszikussal, amit élőben láthatunk a DIGI Sporton is.

Az új lebonyolítási rendről, a csapatoknál történt főbb változásokról és az esélyekről a szezonfelvezető EZEN A LINKEN olvasható.

 

Alapszakasz, 1. forduló

Real Madrid (spanyol) – Olympiakosz (görög) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Nem sok nagyobb rangadóval kezdődhetne az átalakult Euroliga új idénye, mint a Real-Olympiakosz derbi, a kiéhezett európai kosárbarátok számára kihagyhatatlannak tűnik a szezonnyitó. A 2013-as és a 2015-ös bajnok a legutóbbi szezonban a megszokottnál kicsit gyengébben szerepelt, hiszen az Olympiakosz még a rájátszásba sem jutott be, a Realt pedig könnyedén kisöpörte onnan a Fenerbahce. Mindkét gárda motivációs gondokkal (is) küzdött legutóbb, amin most igyekeznek túllendülni a felek. A görögök szinte teljesen változatlan kerettel futnak neki ennek a szezonnak, a legnagyobb név a távozók közül Othello Hunteré, aki épp a madridiakat választotta és rögtön szembenézhet korábbi csapattársaival. Hunter mellett Anthony Randolph-fal turbózták fel a spanyolok az Ayon-Reyes centersort, ami kétségkívül az egyik legerősebb lesz az egész mezőnyben. Sergio Rodriguez viszont távozott, az ő pótlásának a megoldása az idei legnagyobb feladat Madridban. Ahogy az ilyen rangadóknál lenni szokott, – és az első meccseken különösen – most is nehéz tippelni, a hazai pálya a Real mellett szól, ahol bő egy hete már az Oklahoma City Thundert is megverték Llullék.

Élőképes stream ezen a linken található a mérkőzéshez!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus