Euroliga: Spanyol rangadó és veretlenek csatája a TV-ben

Az Euroliga mai játéknapján két meccset nézhetünk meg élőben a DIGI Sporton. A CSZKA-Malaga meccs az A-csoport első helyéért zajlik, a Valencia pedig igyekszik visszaszállni a versenybe a Laboral ellen. A Pana és a Milano a Bayern tegnapi botlását igyekszik kihasználni, a Zvezda és az Olympiakosz pedig egy jó hangulatú derbin feszül egymásnak. Lássuk, mit érdemes tudnunk a mai meccsek előtt!

Alapszakasz, 4. forduló

B-csoport

CSZKA Moszkva (orosz, 3-0) – Unicaja Malaga (spanyol, 3-0) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A B-csoport rangadóján az egyaránt veretlen CSZKA Moszkva és a Malaga feszül egymásnak, amit mi is megnézhetünk élőben a DIGI Sporton. A spanyolok letudták a gyengébb ellenfelek elleni meccseket, a Cedevita, az ALBA Berlin és a Limoges is így vagy úgy, de fejet hajtott Vazquezéknek. Most jön az első igazán nagy erőfelmérője a Malagának, de a CSZKA számára is jó teszt lehet ez a mérkőzés. A továbbjutással aligha lesz problémája a két csapatnak, így remélhetőleg egy felszabadult, kiváló csatát láthatunk majd.

 

ALBA Berlin (német, 0-3) – Limoges CSP (francia, 1-2) (20.00)

Most vagy soha hangulatban készülhet az ALBA Berlin a Limoges elleni összecsapásra, ennél nagyobb esélyük a későbbiekben sem nagyon lesz a germánoknak első győzelmük begyűjtésére. A Cedevita a Maccabi elleni bravúrjával alaposan megkavarta az állóvizet, így most mindkét csapatnak fokozottan szükséges lenne a győzelem, hiszen a berliniek akár már most elszállhatnak egy esetleges vereséggel. A Limoges számára inkább lehetőség, mintsem élet-halál harc ez a mérkőzés, hiszen néhány győzelemmel valószínűleg már elcsíphető lesz a negyedik hely, így egy idegenbeli skalp nagyon sokat érhet.

 

C-csoport

Panathinaikosz (görög, 2-1) – EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 1-2) (20.45)

Ígéretes meccsre van kilátás a Pana és a Milano ütközete során, mindkét csapat bizakodó lehet a múlt heti teljesítményéből kiindulva. A Pana Diamantidisz történelmi, ezredik gólpassza után extázisban játszotta végig a Fener elleni meccset, 69%-kal bedobott 18 triplával küldték haza Obradovicsékat az OAKÁ-ból a görögök. A Milano is talpra állt gyengécske kezdése után, hiszen Münchenben teljesen más arcát mutatta már az olasz bajnok, mint korábban, ennek egy győzelem formájában meg is lett az eredménye. A Turow tegnap besegített a két csapatnak a Bayern legyőzésével, ezt a helyzetet igyekszik most kihasználni mindkét gárda. A meccs esélyese már csak a hazai pálya okán is sokkal inkább a Pana, de a lehetőségekhez mérten egyébként is nagyon jól összerakta Dusko Ivanovics ezt a csapatot, amiben remek a kinti-benti játék egyensúlya. A hétvégén Hanga Ádámék által legyőzött Olimpia viszont meglehetősen hektikus eddig, nem lehet tudni, hogy az adott napon melyik arcukat mutatják majd Hackették. Ha a szebbiket, akkor biztosan remek derbi alakul ebből a párharcból.

 

D-csoport

Crvena Zvezda Telekom (szerb, 2-1) – Olympiakosz (görög, 3-0) (19.00)

Igazi csemegének ígérkezik a két piros-fehér csíkos alakulat, a Crvena Zvezda és az Olympiakosz összecsapása. Talán mondani is felesleges, hogy milyen kivételes atmoszférában van szerencséjük pályára lépniük a belgrádiaknak, amit ki is használnak, hiszen simán nyertek a Galata és a Valencia ellen is hazai környezetben. Az Olympiakosz mindhárom meccsét megnyerte, de mindannyiszor a végjátékban kellett kicsikarniuk a győzelmet a pireusziaknak. Ez ha nehezen is, de sikerült, ami jelzi a csapat, illetve kiemelten Vaszilisz Szpanulisz klasszisát, a görög játékmester szervezőkészsége mellett 34 pontos karriercsúcsára is szükség volt múlt héten. Kíváncsian várjuk, hogy melyik gárda szériája folytatódik, a hazai pálya tényleges előnye, illetve a túloldalon Jorgosz Printezisz és Matt Lojeski hiánya miatt a Zvezda tűnik hajszálnyival esélyesebbnek.

 

Galatasaray (török, 1-2) – Neptunas Klaipeda (litván, 1-2) (20.45)

A Zvezda és a Laboral elleni vereségek után a Galatasaray számára kötelező a győzelem a Neptunas ellenében, nem hibázhatnak a törökök saját pályájukon, ha tovább akarnak jutni. Martynas Pocius hátproblémái miatt kihagyja a találkozót, de így is egyértelműen a Galata a meccs favoritja. Nem árt azonban odafigyelniük Arroyoéknak, ha nem akarnak hasonló pofonba beleszaladni, mint tegnap a Maccabi és a Bayern.

 

Valencia Basket (spanyol, 0-3) – Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 2-1) (20.45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Spanyol belharccal zárul a negyedik forduló, amit szintén figyelemmel kísérhetünk a TV képernyőjén. Mindig különleges figyelmet érdemel, ha azonos országbeli csapatok csapnak össze, és ez ezúttal sem lesz másként. Ráadásul a tét is nagy, elsősorban a Valencia számára, hiszen a hazaiak még nem nyertek meccset, így a Galatához hasonlóan ők is győzelmi kényszerben játszanak a negyedik fordulóban. A Laboral viszont a várnál sokkal jobban, összeszedettebben játszik, és egy újabb sikerrel hatalmas lépést tehetne a továbbjutás felé. Fernando San Emeterio játéka kérdéses a baszkoknál.


Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!


A forduló eddigi eredményei:

A-csoport
Real Madrid – Dinamo Sassari 115-94
Nyizsnyij Novgorod – Anadolu Efes 66-76
Zalgiris Kaunas – UNICS Kazany 77-71

B-csoport
Maccabi Tel-Aviv – Cedevita Zagreb 73-83

C-csoport
PGE Turow – Bayern München 89-78
Fenerbahce Ülker – FC Barcelona 78-80


A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus