Euroliga: Tét nélküli meccsekkel zárul ma a Top16

Ma négy továbbjutott csapat négy kiesetthez látogat, már az Olympiakosz-CSZKA Moszkva rangadón is csak a presztízs a tét.

Top16, 14. forduló

E-csoport

Cedevita Zagreb (horvát, 3-10) – Crvena Zvezda Telekom (szerb, 7-6) (19.00)

A Cedevita Zagreb és a Crvena Zvezda ütközete az elmúlt években rendre parázs csatákat tartogatott, és ez ezúttal sincs másként. Az Adria Liga elődöntőjében is összefutott nemrég a két csapat, azt a párharcot végük a szerbek nyerték 2-0-ra és készülhetnek a döntőre. Az Efes múlt heti vereségével az is eldőlt, hogy a Zvezda a negyedik helyen végez az E-csoportban, így a Cedevita már akkor sem tud kibabrálni a belgrádiakkal, ha ma esetleg megverné őket. A Laboral tegnapi veresége okán a Zvezda a másik csoportot megnyerő CSZKA Moszkvával játszik majd a negyeddöntőben.

Darüssafaka Dogus (török, 4-9) – Lokomotiv Kubany (orosz, 9-4) (19.00)

Tegnap kikapott a Panathinaikosz az Efes vendégeként, így a Lokomotiv lett a második és rögtön pályaelőnyből kezdheti első rájátszását az Euroligában, méghozzá a Barcelona ellen. Ennek fényében az oroszok is teher nélkül játszhatnak ma a Darüssafaka vendégeként. A törökök számára a motivációt a szép búcsú jelentheti, hiszen az egyébként szépen helyt álló, ám sokszor balszerencsés újonc szurkolói ki tudja, hogy mikor láthatják legközelebb Euroliga-meccsen kedvenceiket.

Unicaja Malaga (spanyol, 3-10) – Fenerbahce Ülker (török, 11-2) (20.45)

Már hetek óta csoportgyőztesként lép pályára a Fenerbahce, most viszont már azt is tudják a törökök, hogy a címvédő Real Madriddal kell farkasszemet nézniük a playoffban. Ez alighanem a lehető legrosszabb forgatókönyv, amit el tudtak képzelni Isztambulban, pláne Vesely elvesztése után. Addig azonban egy másik spanyol csapat, a Malaga ellen még hátra van egy találkozójuk a csoportkörben, ahol a legfontosabb az lehet a Fenernek, hogy újabb sérülés nélkül tudják le a találkozót.

 

F-csoport

Olympiakosz (görög, 6-7) – CSZKA Moszkva (orosz, 9-4) (20.45, TV: DIGI Sport 1, felvételről 22.25-kor)

Ha nehezen is, de a Barcelona tegnap az esélyeknek megfelelően legyőzte a Zalgirist, így eldőlt, hogy a tavaly még döntőt játszó Olympiakosz idén a rájátszásban sem lesz ott. Hiába nyerné meg ugyanis ezt a meccset a pireuszi gárda, a négy 7-7-tel álló csapat minitabelláján a Real Madrid 5 győzelemmel és 1 vereséggel toronymagasan a görögök – illetve a Himki és a Bamberg – előtt végez. Az már korábban sejthető volt, hogy a Bamberg elleni oda-vissza vereség, illetve a kaunasi kudarc sokba fog kerülni az Olympiakosznak, lényegében ezeken a „kötelező” meccseken múlt a kiesés. Így a CSZKA Moszkva elleni záró találkozó is csak a presztízs miatt lesz fontos mindkét csapatnak, Hangáék tegnapi vereségével ugyanis az oroszok ölébe hullott a csoportelsőség.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

E-csoport
Anadolu Efes – Panathinaikosz 91-86

F-csoport
Zalgiris Kaunas – FC Barcelona Lassa 59-66
Brose Baskets Bamberg – Laboral Kutxa Vitoria 89-69
Real Madrid – Himki Moszkva 83-70

 

A csoportok állása:

 

A rájátszás párosításai:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus