Euroliga: TV-s meccs Kaunasból és Barcelonából

Ma este négy összecsapással startol el az Euroliga Top 16-os csoportkörének kilencedik fordulója, ahol a nap rangadóját, a Barcelona - Fenerbahce csatát, valamint a Zalgiris és a CSZKA évtizedekre visszatekintő rivalizálásának újabb epizódját is élőben izgulhatjuk végig a DIGI Sport jóvoltából, de az Olympiakosz sem könnyű kihívás előtt áll ma, a Bayern München pedig nagy lépést tehet a rájátszásba jutás felé. Lássuk, mit várhatunk az egyes párosításokban!

E-csoport:

Olympiakosz (görög, 4-4) - EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 5-3) (20:00)

A címvédő a sérülésének elnyúlása miatt a Top 16-ról leregisztrált Acie Law mellett a vezért, Szpanuliszt is kényszerből jegeli ma, de a tavaly után visszatérő Giorgi Shermadini bemutatkozhat a píreuszi hívek előtt, úgyhogy hazai környezetben még a teljes kerettel érkező Milanóval szemben is elvárás a győzelem a görögöktől, pláne mivel az utóbbi két kiírás győztesét egy vereség már negatív tartományba taszítaná. Az olaszokat nem lehet leírni, ugyanis ezzel a felső sorral és a végül összedrótozott Keith Langforddal a színen nincs félnivalója idegenben sem a Banchi-legénységnek.

FC Barcelona (spanyol, 8-0) - Fenerbahce Ülker (török, 4-4) (20:45, TV: DIGi Sport 2, ÉLŐ)

A Barca már a Top 8-as helyét is biztosíthatja egy újabb diadallal, ráadásul a második csoportkör egyetlen veretlen tagjaként annyira meggyőző játékkal nyert anno Isztambulban is a katalán alakulat, hogy otthon a Karamant még mindig hiányoló, ráadásul a Sipahi, Vidmar párost erre az évadra már abszolút elvesztő isztambuliak ellen kis túlzással el is várható a győzelem a Lampe nélküli Barcelonától, viszont óriási harcra van kilátás az Orbadovics-tanítványok formajavulása miatt.

F-csoport:

Zalgiris Kaunas (litván, 1-7) - CSZKA Moszkva (orosz, 7-1) (18:45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Kaunas elbúcsúzott már a reális továbbjutási reményektől, viszont a CSZKA csoportgyőzelemért folytatott harcába még belerondíthat a litván mumus, mely többször is meg tudta tréfálni esélytelenként is a moszkvaiakat az utóbbi években, s hazai környezetben senki ellen sem szabad leírni Jasikeviciusékat amúgy sem, bár Jankunas elvesztése komoly érvágás a baltiaknak. Viktor Hjapa elvileg már beöltözhet a vendégeknél, ami nagyban javít az oroszok helyzetén, s azért egyértelmű favoritnak is lehet tekinteni a CSZKA-t.

Partizan Belgrade (szerb, 1-7) Bayern München (német, 4-4) (20:45)

A Partizan a sérült Miloszavljevics, Westermann, Bertans trió mellett Bogdan Bogdanovicsot is pihenteti a nagy menet előtt, úgyhogy lehet, hogy ezt a meccset is beáldozza a már szinte biztosan kieső belgrádi gárda, mely nagy harcban áll az Adria Liga Final Fourjáért is, úgyhogy a németek számára hatalmas lehetőség ez, ha a PO-ba be akar jutni az újonc müncheni alakulat. Némileg esélyesebbnek is lehet tekinteni Szvetiszlav Pesics igen egységes garnitúráját, de biztos, hogy nem adja majd könnyedén a bőrét a fiatal szerb had sem.

A meccsekhez élőképes streamet ezen a linken találtok

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus