Euroliga: Újabb három TV-s meccs jön ma

A tegnapi szenzációs játéknap után a mai menü is tartogat ígéretes derbiket, melyek közül kiemelkedik a Himki-Bamberg meccs.

A tegnapi szenzációs játéknap után a mai menü is tartogat ígéretes derbiket, melyek közül kiemelkedik a Himki-Bamberg meccs, ami a bombaerős F-csoport vezető helyéért zajlik majd. Ezen kívül szintén TV-s meccs lesz az isztambuli házi ütközet, illetve az izgalmasnak tűnő Zvezda-Malaga összecsapás.

 

Top16, 4. forduló

E-csoport

Darüssafaka Dogus (török, 0-3) – Fenerbahce Ülker (török, 3-0) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

Az Darüssafaka a múlt heti, Efes elleni meccs után most letudja a másik isztambuli házi derbijét is a Fenerbahce ellen. A hazaiak eddig még nyeretlenek a Top16-ban, a Fener viszont az egész mezőnyben egyedüliként veretlenül várja kettejük összecsapását. A két csapat között ekkora különbség azért nincs, a bajnokságban is szoros meccset vívtak egymással. Ugyanebben a leosztásban már a második fordulóban megmérkőztek egymással, akkor végül a Fener nyert 70-65-re. Most is hasonló kimenetelű és pontszámú összecsapásra számíthatunk, a Darüssafaka meccsein egyébként sem szokott pontzuhatag lenni, és az sem valószínű, hogy a csapatok meg tudnák lepni a másikat. Kosztasz Szlukasz felépülésével a Fener immár teljes kerettel várhatja a mérkőzést, a Lokomotiv elleni múlt heti győztes rangadó után újra esélyesek a győzelemre Bogdanovicsék.

Crvena Zvezda Telekom (szerb, 1-2) – Unicaja Malaga (spanyol, 2-1) (20.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Zvezda igyekszik lemásolni a másik Adria Ligában szereplő gárda, a Cedevita teljesítményét, hiszen a múlt héten mindketten fontos idegenbeli sikert arattak, amit egy hazai győzelemmel tehetnének igazán értékessé. Tegnap a Cedevita megcsinálta már azt az Efes legyőzésével, és most a Zvezda is 2-2-re alakíthatja mérlegét a rossz kezdése után. A belgrádiak legutóbb az OAKA-ban arattak igen imponáló, magabiztos sikert, most viszont talán még annál is nehezebb dolguk lesz, mint volt Athénban. A Malaga az egyik legkiegyensúlyozottabb csapat a teljes mezőnyben, játsszák a saját játékukat, ami többnyire eredményességgel is párosul. Szoros meccsre van tehát kilátás, amit a végjátékban jobban koncentráló alakulat nyerhet meg, a hazai pálya okán talán a Zvezda tűnik hajszálnyival esélyesebbnek.    

 

F-csoport

Himki Moszkva (orosz, 2-1) – Brose Baskets Bamberg (német, 2-1) (18.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Nagyon jó kis meccsre van kilátás a Himki Moszkva és a Bamberg összecsapásán, mindkét gárda üde színfoltja az idei mezőnynek. A Himki csapatnévsora önmagáért beszél, tőlük joggal várható el a jó szereplés és hogy a végsőkig harcban legyenek a továbbjutásért. Az oroszok a sorsolás szerint az első négy meccsükből hármat otthon játszanak, amiből az eddigi kettőt meg is nyerték a városi rivális CSZKA és Hanga Ádámék ellen. Ha a harmadikat is hoznák, akkor igencsak jól állnának a hihetetlenül erős és kiegyenlített F-csoportban. Ugyanez igaz viszont a Bambergre is, akik szenzációs győzelmet arattak múlt héten az Olympiakosz otthonában, volt, hogy 20 pont feletti különbséggel is vezettek a tavalyi ezüstérmes otthonában. Már csak ezen eredmény okán sem mondhatjuk egyértelmű esélyesnek a Himkit, ráadásul a Bambergről is elmondhatjuk ugyanazt, mint a Malagáról, ők is rendkívül stabil, érett játékot mutatnak.

Zalgiris Kaunas (litván, 0-3) – Olympiakosz (görög, 2-1) (18.45)

Kötelező a győzelem az Olympiakosz számára a még nyeretlen Zalgiris otthonában, a görögök nem bukhatnak el még egy nyerhető meccset, ha idén is döntőt akarnak játszani. Szpanuliszék ugyanis meglepő vereségbe futottak bele legutóbb a Bamberg ellen, ahogy már írtuk a németek nagy különbséggel, végig vezettek ellenük. Az Olympiakoszt is dicséret illeti viszont, hiszen nagy erőfeszítések árán visszajöttek a meccsbe, és ha marad még pár percük, akkor lehet, hogy fordítottak is volna. A pireusziak egy nagy bejelentést tettek a héten, hiszen Kosztasz Papanikolaut visszacsábították a klubhoz az NBA-ből, ezzel pedig rögtön az egyik elsőszámú esélyessé léptek elő az eddig is igen meggyőző görögök. Papanikolau azonban csak a nyolcadik héttől játszhat majd, így természetesen most is még nélküle lép pályára az Olympiakosz a Jasikevicius-tanítványok ellen.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):

E-csoport
Lokomotiv Kubany – Panathinaikosz 76-67
Cedevita Zagreb – Anadolu Efes 84-80

F-csoport
Laboral Kutxa Vitoria – CSZKA Moszkva 81-71
Real Madrid – FC Barcelona Lassa 86-87

 

A csoportok állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus