Euroliga: Újabb két nagy rangadó jön ma

A ma esti kosárprogram is kiválónak ígérkezik az Euroligában, hiszen előbb az Olympiakosz-Barcelona, majd a Real Madrid-Panathinaikosz derbit nézhetjük meg élőben a DIGI Sporton. A CSZKA Isztambulban igyekszik megőrizni veretlenségét, de lesz még egy Zalgiris-Galata csata is, szintén élőben a TV-ben.

Alapszakasz, 7. forduló

Darüssafaka Dogus (török, 4-2) – CSZKA Moszkva (orosz, 6-0) (18.15)

A CSZKA Moszkva ezúttal a Darüssafaka ellen igyekszik megőrizni hibátlan mérlegét, és esélyesként is lép pályára a Volkswagen Arenában az Itudisz-legénység. A Real elleni nagy győzelem után a VTB Ligában De Colót pihentette, és egy kellemes „felhozó meccset” játszott a CSZKA az újonccal. A Darüssafakának ezzel szemben ismét vért kellett izzadnia, a Besiktas ráadásul két vállra is fektette Wanamakeréket, akik így egy újabb egylabdás meccset buktak el a bajnokságban. Utazniuk legalább nem kellett a törököknek, de a fáradtság és a kispadok hossza közti különbség így is kulcsfontosságú tényező lehet, már az eheti dupla forduló első felvonásán is.

Olympiakosz (görög, 3-3) – FC Barcelona Lassa (spanyol, 4-2) (19.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Olympiakosz és a Barcelona hagyományosan nagy csatákat vív egymással régre visszanyúló közös történelmük során, és ezt a sort ma folytathatja a két fellegvár csapata. A két gárda épp ellenkező formában várja a mai találkozót, hiszen a Barca zsinórban három győzelemmel, az Olympiakosz viszont két vereséggel a háta mögött készülhetett az újabb rangadóra. Sok pontot és felelőtlenül elszórt labdákat szinte biztosan nem fogunk látni ezen az összecsapáson, jó védekezést és kontrollált játékot viszont annál inkább. Mindkét gárda a lassabb, megfontoltabb kosárlabdát részesíti előnyben, így ha nem is a leglátványosabb, ám taktikai szempontból biztosan az idei szezon egyik legjobb meccse következik. Külön pikantériát ad a mérkőzésnek, hogy a görögöket Euroliga-győzelemig vezető Jorgosz Barcokasz most a Barca kispadján ülve tér vissza korábbi sikerei színhelyére.

Zalgiris Kaunas (litván, 1-5) – Galatasaray Odeabank (török, 1-5) (19.00, TV: DIGI Sport 3, ÉLŐ)

A mezőny két sereghajtója, a Zalgiris és a Galatasaray egymás ellen próbálja megszerezni saját maga második győzelmét. Eddig ugyanis egyszer-egyszer nyertek csak a csapatok, a litvánok Hangáékat, a törökök pedig épp a múlt héten, egy nagyszerű meccsen az Olympiakoszt tudták legyőzni. Legutóbbi meccsén bár kikapott Barcelonában a Zalgiris, ám a mutatott játékuk igencsak biztató volt, ennél nagyobb esély pedig, mint hazai pályán a Galata ellen aligha adódhat a kaunasiak számára. Ugyanez igaz viszont a vendégekre is, akik az első sikerük begyűjtése után rögtön a másodikat is megszereznék, és kihasználhatják, hogy támadásban több potenciállal bírnak, mint riválisuk.

Real Madrid (spanyol, 4-2) – Panathinaikosz Superfoods (görög, 4-2) (21.00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Az Olympiakosz-Barcelona derbi mellett egy másik nagy rangadót is rendeznek a héten, hiszen a Real Madrid és a Panathinaikosz személyében két sokszoros (egészen pontosan 9-szeres és 6-szoros) korábbi győztes néz farkasszemet egymással. A két alakulat jelene sem kevésbé fényes, mint a múltja, a Real egyértelműen a májusi Final Fourba jutás egyik favoritja, de kimondva vagy kimondatlanul ugyanoda készül a Pana is. Mindkét csapat 4-2-vel áll jelenleg, fontos egymás elleni meccsük következik tehát. A múlt héten is nagy derbiket vívtak a csapatok, a spanyolok elbukták a CSZKA elleni csúcsrangadójukat, a Pana pedig csaknem ugyanígy járt, ám végül be tudta húzni a korábban már agyonnyert Maccabival szembeni csatáját. Az ott mutatott leolvadások biztosan nem férnek bele a görögök számára Madridban, amit az athéniak mestere, Xavi Pascual tudhat a legjobban, hiszen korábban számos nagy rangadót játszhatott itt a nagy rivális Barcelona mestereként.

 

Élőképes streamek ezen a linken találhatók a mérkőzésekhez!

 

A forduló eddigi eredményei (ezekről ITT olvashattok):
Anadolu Efes – UNICS Kazany 104-99
Brose Baskets Bamberg – Crvena Zvezda mts 78-79
Maccabi FOX Tel-Aviv – Fenerbahce 87-77
EA7 Emporio Armani Milano – Baskonia Vitoria Gasteiz 88-76

 

A bajnokság állása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus