Euroliga: Visszatért a Final Fourba az Olympiakosz

Az egész párharcban fantasztikus Vaszilisz Szpanulisz újabb remek produkciójával a főszerepben az Olympiakosz megnyerte az Efes elleni mindent eldöntő ötödik meccset, így a görögök csatlakoztak a Real, CSZKA, Fener trióhoz és egy év kihagyás után ismét ott lesznek a Final Fourban.

Negyeddöntő, 5. mérkőzés

Olympiakosz (görög, 3.) – Anadolu Efes (török, 6.) 87-78

Behúzta az Efes elleni remek párharc mindent eldöntő ötödik meccsét, így egy év kihagyás után idén ismét ott lesz a Final Fourban az Olympiakosz, ahol az elődöntőben a CSZKA Moszkvával csap majd össze a görög alakulat. A történelmi lehetőség kapujában álló Efes viszont 2-1-es vezetése ellenére sem tudott átlépni saját árnyékán, azaz története során először bejutni a négyesdöntőbe. Egyébként egy végig nagyon élvezetes és emocionális, összességében kiváló meccset játszott egymással a két csapat, amit a jobb második félidei játékának köszönhetően megérdemelten nyert meg az Olympikakosz a jól küzdő törökökkel szemben. A találkozót a pireusziak kezdték valamivel jobban, ám az Efes nem hagyta leszakítani magát. Hatalmas csata folyt a pályán minden egyes labdabirtoklásért és dobóhelyzetért, amiből aztán egy picivel a törökök jöttek ki jobban a nagyszünethez közeledve, így a félidőben 37-41-es állást mutatott az eredményjelző.

A második félidő eleje aztán kulcsfontosságú momentumokat hozott, hiszen az Efes egyik fő bástyája, a mindössze 15 percet a pályán töltő és azalatt 4 pontot szerző Bryant Dunsont fordulás után szinte rögtön megkapta negyedik faultját, és nemcsak ennél az esetbél volt az érezhető, hogy a vendégek kárára könnyebben harsan fel a síp, mint fordítva. Mindez persze semmit nem volt le az Olympiakosz érdemeiből, akik hatalmas tűzzel és roppant keményen, többnyire a faulthatáron védekezve játszottak és hibákra késztették riválisukat. Ezt kihasználva 9-0-lal kezdték a második félidőt a házigazdák, így a 37-41-es hátrányból hamar 46-41-es előny lett görög szemszögből. Brandon Paul (9/9 pont) két triplájával aztán még 54-53-ra felhozta az Efest, de erre a szinte a semmiből érkező Joannisz Papapetru (Papapetru 8/6 pont) rögtön ugyanígy válaszolt, így újra elhúzott az Olympiakosz. Majd a negyedik negyed elején Dunston kipontozódott, ekkor pedig végleg elment a hajó a kék-fehérek számára. Az első negyedben már 13 pontnál járó Vaszilisz Szpanulisz (22/6 pont, 6 gólpassz) ezúttal is a mezőny legjobbjaként tündökölt, ha úgy tetszik ő jelentette a különbséget a felek között nemcsak ma, hanem az egész párharc során.

Az Olympiakosz legjobb dobói: Szpanulisz 22/6, Printezisz 14/3, Green 10/3
Az Efes legjobb dobói: Osman 11/3, Honeycutt, Thomas 10/6-10/6, Brown, Granger, Heurtel 10-10

A három győzelemig tartó párharc végeredménye: 3-2 az Olympiakosz javára.

 

Korábban véget ért párharcok:
Real Madrid (1.) – Darüssafaka Dogus (8.) 3-1
CSZKA Moszkva (2.) – Baskonia Vitoria Gasteiz (7.) 3-0
Panathinaikosz Superfoods (4.) – Fenerbahce (5.) 0-3

 

A rájátszás alakulása:

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus