Euroliga-selejtező, 4. nap - A UNICS a főtáblán

Péntek este rendezték az Euroliga selejtezőjének döntőjét, amelyben az orosz UNICS Kazany és a francia ASVEL Lyon Villeurbanne csaptak össze egymással. A francia csapat 14 pontos előnyt harcolt ki magának a félidőre, de az oroszok megint a második félidőben robbantottak, 19 pontos hátrányból egyenlítettek a harmadik negyedben, a negyedikben pedig megnyerték az összecsapást, ezzel ők vannak a főtáblán, az ASVEL pedig a EuroCupban folytatja.

Euroliga-selejtező, Döntő
ASVEL Lyon Villeurbanne (francia) - UNICS Kazany (orosz) 79-88
(20-22, 33-17, 11-25, 15-24)

A UNICS két triplával nyitott, majd White és Fischer is betaláltak, így ők kezdték jobban az összecsapást (5-10). A franciák is jelentkeztek két hármassal gyors egymásutánban, így 13-12-nél először volt náluk az előny. White és Szokolov 2-2 kosarat jegyeztek, a negyed viszont egy francia hármassal zárult, így két ponttal vezetett az orosz együttes 10 perc játék után (20-22). A második negyedet sokkal jobban kezdte az ASVEL, Bader triplája után Nivins és Andersen is kosarat szereztek, nagyon gyorsan átvették a meccs irányítását (33-27). Egy-egy kosárral jelentkezett ugyan a UNICS, de Andersen megállíthatatlan volt a festékben, Green tripláját követően pedig a találkozás során először vezetett 10 ponttal bármelyik csapat is (43-33). Egy orosz hármasra két francia trojka és egy zsákolás érkezett, 15-re nőtt az ASVEL előnye (51-36), Jerrells pedig hiába szerzett még egy triplát a UNICS-nak, Andersen duplájával zárult a félidő (53-39).

A fordulást követően nem úgy tűnt, hogy itt nagyobb változások lesznek: Sy és Andersen közelről, Jackson pedig távolról volt eredményes, 19 pont volt már a gallok előnye ekkor (60-41). White 2+1-ére Andersen még válaszolt, ezt követően azonban teljesen megváltozott a játék összképe, az oroszok egy 20-0-s szakaszt produkáltak. Fischer közelről volt eredményes, Kaimakoglu a triplavonal mögül, Jackson 5 pontot szerzett ebben az időszakban, White pedig 6-ot. Majdnem hat percig nem talált a gyűrűbe az ASVEL, Nivins tempója is csak az egyenlítéshez volt elég a harmadik negyed legvégén (64-64). A negyedik negyed elején aztán el is dőlt a találkozó, Langford és Zizis távolról, Jerrells és Kaimakoglu pedig ziccerből voltak eredményesek, Fischer két középtávoli tempóját követően pedig már a UNICS vezetett 10-zel (68-78). Green, majd Andersen két kosarával öt pontra visszajöttek még a franciák (75-80), ám Jerrells előbb alley-oopra adott egy gólpasszt Fischernek, majd ő maga fejezte be az akciót, White és Langford pedig büntetőkkel biztosították a győzelmet (79-88) az oroszoknak.

Ezzel a UNICS bekerült az Euroliga A csoportjába a Real Madrid, az Anadolu Efes, a Zalgiris Kaunas, a Nizsnyij Novgorod és a Dinami Sassari mellé. Az ASVEL a Eurocupban folytatja, amelynek sorsolása holnap délben lesz.

Az ASVEL legjobb dobói: Andersen 24/3, Jackson 12/9, Sy 12.

A UNICS legjobb dobói: White 21/3, Fischer 18, Jerrells 15/6.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus