FIBA EC: A Körmend maradt 100%-os

Kedden és szerdán megrendezték a FIBA Europe Cup csoportkörének második fordulóját, melyet követően a négy magyar együttesből már csak a Körmend 100%-os, a Falco viszont két játékost is adott a játéknap legjobb ötösébe. Matt Tiby győzelemre vezette a Mons-Hainaut-t, Ousmane Barróék sima sikert arattak, Nikolovék viszont kikaptak. Lássuk a részleteket!

A második fordulót rendezték kedden és szerdán a FIBA Europe Cupban.

Az A-csoportban a Donar Groningen (2-0) másodjára is nyert, ezúttal tükörsima meccset játszottak a Bosna (0-2) otthonában (43-72) - már a kezdő negyed is 20-4 volt a hollandoknak. A bosnyákoknál Cory Bradford ezúttal mindössze 2 pontig jutott. A másik mérkőzésen az ESSM Le Portel (1-1) az első negyed végétől kezdve növelte előnyét az Antwerp (1-1) ellen, és ők is könnyedén diadalmaskodtak (94-79).

A B-csoportban a litván Nevezis (1-1) egy hullámzó találkozó negyedik negyedében végig vezetett szinte, de csak egyetlen ponttal nyertek az orosz Avtodor Szaratov (1-1) ellen úgy, hogy az utolsó 74 másodpercben nem esett már kosár (84-83) - a vendégeknél az ex-kaposvári Branden Frazier jó volt (11 pont, 4-4 pattanó és gólpassz), a hazaiaktól pedig Valerii Likhodei a forduló csapatába verekedte magát. A Bakken Bears (1-1) az első félidőben állva hagyta a Benficát (1-1), egy sokkal simább összecsapáson diadalmaskodtak (95-76) - a dánoktól DeVaughn Akoon-Purcell a hét csapatába került, míg az egykori dombóvári Nicolai Iverson kevesebb mint egy perc alatt semmilyen statisztikát nem gyártott.

A C-csoportban a Mornar Bar (2-0) a második negyedben kiépített előnyéből jól gazdálkodott a Kapfenberg (0-2) otthonában, nagyobb izgalmak nélkül nyertek (69-75). A Kataja Basket (2-0) pedig az első negyedben kialakított 6 pontos előnyét vitte végig a Porto (0-2) ellen - volt ennél sokkal szorosabb is a mérkőzés, az utolsó percekben is, de fordítani nem tudtak a portugálok egyszer sem (88-84).

A D-csoportban arról volt már szó, hogy az Egis Körmend (2-0) magabiztosan verte a Basic-Fit Brusselst (0-2), még nagyon megerőltetniük sem kellett magukat Gasper Potocnikéknak (74-61). A csoport másik összecsapásán a Keravnos (2-0) ugyan egy kiváló első negyed után a másodikat elszúrta, de így is tükörsimán hozta a Balkan (0-2) elleni találkozót (88-69).

Az E-csoportban a U-BT Cluj Napoca (2-0) 29 pontot vert a Dinamo Tbilisire (0-2) az első félidőben, nagyon könnyedén győztek a románok (73-87) - a vendégeknél a magyar érdekeltségű játékosok között ezúttal nem Ousmane Barro (8 pont, 8 pattanó) vagy Lasan Kromah (9 pont, 4 gólpassz), hanem Török Rolland (10 pont, 5 pattanó) volt a legeredményesebb. Az Istanbul BBSK (1-1) egy szoros első félidő után uralta a Lukoil Academic (1-1) elleni második 20 percet, magabiztosan hozták a csatát (81-69) - a bolgároknál az ex-szolnoki Hristo Nikolov (17 pont, 5 pattanó) volt a legeredményesebb.

Az F-csoportban arról írtunk már bővebben, hogy az Alba Fehérvár (0-2) kikapott a Proximus Spirou Charleroitól (2-0) is (60-72), illetve hogy a belgáktól Seth Tuttle a forduló legjobb produkcióját nyújtotta. A Cmoki Minszk (1-1) viszont némi meglepetésre győzni tudott a Bnei Herzliya (1-1) otthonában (63-69), ezzel rendesen megkavarták a csoportot a fehéroroszok - a vendégeknél az ex-körmendi és jászberényi Devon Saddler hasznos volt ezúttal (7 pont, 3 pattanó, 4 gólpassz).

A G-csoportban is vannak érdekességek. Egyrészt a Sigal Prishtina (2-0) végig vezetve győzte le a Himik Juzsnyijt (0-2), méghozzá nem is egy-két ponttal (76-65). A Belfius Mons-Hainaut (1-1) pedig a török Demir Insaat Büyükcekmece (1-1) otthonában tudott diadalmaskodni úgy, hogy igazából esélyt sem nagyon adtak a házigazdának az utolsó 1-2 percet leszámítva (79-84) - a tavaly Pakson játszó Matt Tiby volt a belgák legjobbja (16 pont, 11 pattanó).

A H-csoportban arról írtunk tegnap este, hogy a Falco (1-1) legyőzte a Szolnokot (1-1) egy szoros összecsapáson, a végén egy 11-0-t bemutatva (84-74) - arról pedig nemrég számoltunk be, hogy Darrin Govens és Milos Boriszov is a helyet kaptak a hét csapatában. A Nyizsnyij Novgorod (2-0) a játéknap legmagabiztosabb győzelmét aratta a Karpos Sokoli (0-2) otthonában, így vezetik is az oroszok a csoportot (67-101)

A tabellákat ezen a linken láthatjátok!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus