FIBA EC: Az Alba nagy lépést tett a továbbjutás felé

A FIBA Europe Cupban még versenyben lévő magyar együttesek közül csak a bajnok nyert, a Szolnok és a Körmend lépéshátrányba kerültek.

A héten lejátszották a FIBA Europe Cupban a második csoportkör harmadik fordulóját.

Az I csoportban a gazgad még gazdagabb, a szegény pedig még szegényebb lett. A csoportutolsó Kataja Basket (0-3) harmadik meccsét is elvesztette, ezúttal az Istanbul BBSK (2-1) ellen úgy, hogy két és fél negyedig egyértelműen a finnek álltak jobban, a záró felvonásban viszont már egyetlen egyszer sem volt náluk az előny (82-87). A csoportelső ESSM Le Portel (3-0) már a második játékrész elején ellépett a Nyizsnyij Novgorodtól (1-2), és bár a végjátékban kicsit rájuk másztak az oroszok, végül a franciák ezt a meccsüket is megnyerték (79-72).

A J csoportban az egyik találkozóról beszámoltunk már - az Alba Fehérvár (2-1) a hazai, bajnokságban aratott győzelem után idegenben is az Egis Körmend (1-2) fölé kerekedett (77-85), és arról is volt szó nemrég, hogy Lóránt Péter lett a forduló legértékesebb játékosa. A csoport másik találkozóján a Demir Insaat Büyükcekmece (2-1) fontos idegenbeli sikert aratott a Nevezis (1-2) otthonában úgy, hogy hiába lett a végén csak három pont a differencia, a második félidőben nem fért kétség a törökök győzelméhez (75-78) - Erving Walker be is került tőlük a játéknap legjobb ötösébe.

A K csoportban is írtunk már egy meccsről - a Szolnoki Olaj KK (1-2) a csoportelső Bakken Bears (3-0) vendége volt, és pontgazdag meccsen 100-96-os vereséget szenvedett úgy, hogy a hazaiaktól Jeffrey Crockett, a magyar alakulattól pedig Sztrahinja Milosevics került be a kör álomötösébe. A másik találkozón a Mornar Bar (2-1) egy sokáig hullámzó összecsapást nyert meg a Cmoki Minszk (0-3) ellen - a montenegróiak a negyedik negyed közepén döntötték el végleg a maguk javára a mérkőzést (83-76). Az egykori körmendi és jászberényi Devon Saddler a vendégek legeredményesebb játékosa volt (16 pont).

Az L csoportban a kolozsvári U-BT Cluj Napoca (2-1) az első körben elszenvedett hazai veresége után zsinórban másodjára győzött idegenben, ezúttal a Keravnos (1-2) otthonában győzött a román alakulat - az első negyedben kiépített 13 pontos előnyüket a negyedik negyed elejére leadták, de a végjátékban megint végig ők álltak jobban (67-71). A vendégeknél Lasan Kromah (28 pont, 6 pattanó, 5 gólpassz) bekerült a forduló álomcsapatába is, Ousmane Barro nem játszott, Adomas Drungilas viszont Kromah mellett a másik vezér volt (11 pont, 14 pattanó). A másik meccsen a Belfius Mons-Hainaut (2-1) kiütötte az eddig hibátlanul csoportelső Donar Groningen (2-1), kérdés sem fért a belgák sikeréhez (84-65) - a hazaiaknál Matt Tiby 9 pontot és 11 pattanót jegyzett 5 eladott labda mellett.

A csoportok állásait megtaláljátok ezen a linken!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus