FIBA EC: Cory Bradford még mindig nagyon jó

A héten elkezdődött a FIBA Europe Cup, a magyar csapatok pedig 2-2-t hoztak - a Szolnok hazai pályán, a Körmend nagy hátrányból fordítva idegenben győzött. Az egykori kecskeméti kedvenc, Cory Bradford még 38 évesen is 29 pontot szórt a Bosnánál - igaz, csapata kikapott -, Nikolovék és Barróék viszont nyertek. Lássuk, mi történt az első játéknapon!

Az A-csoportban a Donar Groningen az első negyed végétől végig vezetett az ESSM Le Portel ellen, és bár az utolsó 5-6 percben teljesen leálltak, a franciák csak megközelíteni tudták őket (77-72) - a győztestől Brandyn Curry a forduló csapatának tagja lett (17 pont, 5 pattanó, 8 gólpassz). A Telenet Antwerp Giants a Bosna otthonában egy 8-0-s szakasszal indított, és nem is engedte ki a vezetést a kezéből, végig megvolt a hol kisebb, hol nagyobb előnyük (84-91) - a bosnyákoknál az egykori kecskeméti kedvenc, a Székesfehérváron is megforduló Cory Bradford 29 ponttal a legjobb volt, a túloldalon Tyler Kalinoski (19 pont, 6 gólpassz) a forduló csapatának tagja lett, de hasonló produkciót nyújtott Jason Clark (16 pont, 5 gólpassz) is.

A B-csoportban szoros mérkőzést nyert az SL Benfica a litván BC Nevezis ellen (88-83) - a portugálok a forduló ötösébe is beválasztott Antywane Robinson (27 pont, 5 pattanó) vezetésével a harmadik negyed második felétől végig vezettek, de nem túl nagy különbséggel. Az Avtodor Szaratov egy még szorosabb és hullámzóbb mérkőzésen fordított az utolsó negyedben, és végül legyőzte a Bakken Bearst (76-73) - az oroszoknál az ex-kaposvári Branden Frazier húzóember volt (13 pont, 6 gólpassz), a túloldalon az egykori dombóvári, jelenleg a dánok csapatkapitányaként tevékenykedő Nicolai Iversen nem lépett pályára. 

A C-csoportban a finn Kataja Basket a negyedik negyed második felében lelépte a Kapfenberg Bullst (72-86) Ilari Seppälä vezetésével (17 pont, 6 gólpassz). A Mornar Bar a második negyed második felétől egyértelműen uralta a Porto elleni összecsapást, a portugálok csak kozmetikázni tudtak a végén (81-70).

A D-csoportban beszámoltunk már arról, hogy az Egis Körmend 18 pontos hátrányból fordítva nyert a BC Balkan Botevgrad otthonában (83-84). A másik összecsapáson a Keravnos háromszor húzott el a Basic-Fit Brussels otthonában, harmadjára, a negyedik negyed második felében pedig végleg (58-68).

Az E-csoportban a kolozsvári U-BT Cluj Napoca nem sokat vacakolt, majdnem végig vezetett az Istanbul BBSK ellen, a végén pedig elég nagy különbséget tettek közé, 24 ponttal győztek (90-66) - a mérkőzés legjobbja Ousmane Barro (19 pont, 8 pattanó) volt, de a hazaiak egyik vezére volt Lasan Kromah (20 pont) is, Török Rolland pedig 5 pontig és 3 pattanóig jutott. A Lukoil Academic az első negyed második felétől szinte végig vezetett a Dinamo Tbilisi ellen, aztán a záró 10 perc során a grúzok átvették a vezetést, a bolgárok viszont visszaszerezték azt, és végül nehezen, de győztek (73-70) - a hazaiaknál Hristo Nikolov hasznos volt (7 pont, 2-2 pattanó, gólpassz és szerzett labda).

Az F-csoportban az Alba Fehérvár 19 pontos, Bnei Herzliya ellen hazai vereségéről írtunk már korábban - az is szóba került már, hogy Jeff Adrien (26 pont, 16 pattanó) a kör legjobb produkciójával került a forduló csapatába. A Proximus Spirou Charleroi kiváló mérkőzést vívott a Cmoki-Minszk otthonában, ahol összesen kétszer vezettek, a negyed negyed első felében és az utolsó bő egy percben, de így is nyerni tudtak (76-78) - a hazaiaknál a tavaly Körmenden és Jászberényben is kosarazó Devon Saddler finoman szólva is visszafogott volt (0 pont, 3 pattanó, 2 gólpassz).

A G-csoportban a Demir Insaat Büyükcekmece nagyon simán, végig vezetve győzte le a Himik Juzsnyijt idegenben is (60-80). A koszovói Sigal Prishtina két és fél negyedig folyamatosan vezetett a Belfius Mons-Hainaut otthonában, és a vendégek irányítottak ezt követően is két rövidebb periódust leszámítva. A végjátékba aztán egállal mentek bele a felek, és egy duplával győzött a Prishtina (72-74) - a belgáknál Matt Tiby felemás produkciót hozott (3 pont, 9 pattanó).

A H-csoportban mindkét találkozóról írtunk már. A Szolnoki Olaj KK a harmadik negyed második felétől kezdve lelépte a Karpos Sokolit (94-73), a Falco pedig egy rendkívül szoros meccsen nagy lehetőséget hagyott ki, hosszabbítás után kikaptak a Nyizsnyij Novgorod otthonában (94-92) - az oroszoknál Sterling Gibbs nem játszott, a szombathelyiektől pedig Perl Zoltán (24 pont, 9 pattanó, 5 gólpassz) bekerült a forduló csapatába.

A csoportok állásait ezen a linken megtaláljátok!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus