FIBA EC: Féltávnál a Körmend és a Szolnok is csoportelső

A héten féltávhoz érkezett a FIBA Europe Cup csoportköre - a magyar csapatok közül a Szolnoki Olaj KK és az Egis Körmend vezeti csoportját, de a Falco is továbbjutó helyen van, az Alba Fehérvár reményei pedig életben maradtak. Lasan Kromah és a Kolozsvár nagyon magabiztos, és Matt Tiby is győzelemre vezette csapatát. Lássuk a történteket!

A FIBA Europe Cup csoportkörének harmadik fordulóját játszották a héten, féltávhoz érkeztek tehát a csapatok a kiírás első fázisában.

Az A-csoportban borzasztóan nagy a csata, miután az ESSM Le Portel (2-1) elgázolta, 50 ponttal győzte le (101-51) a Bosnát (0-3) - már az első negyedet 31-3-ra hozták a franciák, a vendégeknél pedig Cory Bradford nem lépett pályára. A másik találkozó ennek pont az ellentettje volt - a Telenet Antwerp Giants (2-1) úgy nyert végül egyetlen ponttal a Donar Groningen (2-1) ellen (78-77), hogy a mérkőzés nagy részében ők álltak jobban, de a végén fordítaniuk kellett az utolsó másodpercben Jason Clark duplájával.

A B-csoportban két vendéggyőzelem született - a Bakken Bears (2-1) az első negyed után még 9 ponttal égett a BC Nevezis (1-2) otthonában, de a második félidőt már végig uraltak (71-86), az ex-dombóvári Nicolai Iversen 3 perc alatt 1 gólpasszig jutott a dánoknál. Az Avtodor Szaratov (2-1) pedig a második negyed első felében vette át az irányítást a Benfica (1-2) otthonában, végig vezettek onnantól (86-97) - az egykori kaposvári, Branden Frazier volt az oroszok egyik legjobbja (18 pont, 3-3 gólpassz és szerzett labda, 20 VAL).

A C-csoport rangadóján a Kataja Basket (3-0) a második felvonás végétől végig irányította a Mornar Bar (2-1) elleni találkozót, simábban nyertek, mint a végeredmény mutatja (81-76) - a vendégektől Uros Lukovics a forduló csapatába került. A másik találkozón az FC Porto (1-2) reményei maradtak életben, miután nagy hátrányból fordítottak az utolsó negyededben a Kapfenberg Bulls (0-3) ellen, és végül egyetlen ponttal nyertek a portugálok (85-84).

A D-csoportban az Egis Körmend (3-0) Keravnos (2-1) elleni hosszabbításos győzelméről írtunk már külön is (93-92) - arról is volt szó, hogy a ciprusiaktól Mohamed Abukar bekerült a játéknap legjobb ötösébe, a vasi piros-feketék pedig ezzel a sikerrel vezetik a csoportot. A másik találkozón a Basic-Fit Brussels (1-2) 16 pontos félidei hátrányát a harmadik negyedben ledolgozta a Balkan (0-3) ellen, és végül a belgák győztek is (81-78).

Az E-csoportban két az Istanbul BBSK (2-1) 20 ponttal verte a Dinami Tbilisit (0-3), miután már az első félidőben eldöntötték az összecsapást (72-52). A U-BT Cluj Napoca (3-0) pedig továbbra is hibátlan mérleggel bír, miután a Lukoil Academic (1-2) elleni utolsó negyedben nemcsak fordítottak egypontos hátrányból, de egészen könnyedén is nyertek végeredményben (73-88) - a hazaiaknál Hristo Nikolov 9 pontig jutott, míg a túloldalon Lasan Kromah (18 pont, 10 pattanó) vitte a prímet, de Ousmane Barro (10 pont, 5 pattanó) és Török Rolland (8 pont, 6 pattanó) is hasznosak voltak.

Az F-csoportban az Alba Fehérvár (1-2) második félidei fordításáról írtunk már a Cmoki-Minszk (1-2) ellen (73-64) - Devon Saddler nem volt túl hatékony (7 pont, 2/8 mezőny, 4-4 gólpassz és eladott labda). A másik találkozón a Proximus Spirou Charleroi (3-0) a Bnei Rav-Bariach Herzliyát (1-2) is legyőzte (66-62), tehát három 1-2-vel álló együttes van a belgák mögött.

A G-csoportban a Belfius Mons-Hainaut (2-1) is tükörsimán intézte el (75-51) a teljesen szétesett Himik Juzsnyijt (0-4) - a középső két negyedet összesen 45-12-re nyerték a belgák, akiknél az ex-paksi Matt Tiby (14 pont, 7 pattanó) volt a legjobb. A Demir Insaat Büyükcekmece (2-1) könnyedén verte (86-59) az eddig még veretlen Sigal Prishtinát (3-1) - a törököktől Bracey Wright bekerült a kör legjobb ötösébe -, így három csapat megy a továbbjutásért ebben a csoportban is.

A H-csoportban írtunk már a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (2-1) Karpos Szokoli (0-3) elleni sikeréről (108-87), illetve volt szó a Szolnoki Olaj KK (2-1) Nyizsnyij Novgorod (2-1) elleni győzelméről is (97-71) - itt a Szolnok vezeti a csoportot, de három csapat áll 2-1-gyel. Arról is volt szó, hogy Darrin Govens a hét játékosa lett, és Perl Zoltán is bekerült a forduló csapatába!

A tabellákat ezen a linken megtaláljátok!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus