FIBA EC: Három szoros párharc az első selejtezőkörben

Holnap elkezdődik a FIBA Europe Cup második selejtezőköre - lássuk, mi történt az első kör visszavágóin, ahol három párharcban is két ponton belül végeztek a felek két meccs alapján, a többi csata viszont simán alakult.

Arról külön beszámoltunk már a múlt hét közepén, hogy az Egis Körmend sima kettős győzelemmel ment tovább a svéd Boras Basket ellen, a Szolnoki Olaj KK összesítésben egyetlen ponttal, de felülmúlta a török Trabzonsport, illetve arról is volt szó, hogy a Falco ellenfele a bolgár Balkan lesz, miután összesítésben ők is egy ponttal jutottak túl a CSM CSU Oradeán.

Egyetlen párharc volt még a Szolnokén és Balkánén kívül, ami kiélezett helyzetet hozott. A török Istanbul BBSK hiába szerzett 13 pontos előnyt az odavágón a német s.Oliver Würzburg otthonában, a 38. percben pontosan ennyivel vezettek a germánok a visszavágón (59-72) - ezt követően dobott Bircsevics egy duplát, a végét pedig kibüntetőzték a hazaiak annyira, hogy csak 11 ponttal kapjanak ki, így összesítésben két ponttal továbbjutottak végül (65-76).

Az izraeli Bnei Herzliya az első meccsen szerzett 10 pontos előnyét végig jól őrizte a lengyel BM SLAM Ostrów otthonában, és csak egyetlen ponttal kapott ki (65-64), így továbbjutott. Az ukrán Dnipro hiába szerzett egypontos előnyt Törökországban, a Demir Insaat Büyükcekmece a visszavágón végig vezetett, végül 16 ponttal győzött (67-83), így a vendégek mentek tovább. A Pardubice az első mérkőzést is megnyerte már a CSU Sibiu vendégeként egyetlen ponttal, a visszavágón végig jobban álltak ellenfelüknél, a harmadik negyed végére el is döntötték az összecsapást - 13 pontos sikerükkel (77-64) ők is a második selejtezőkörbe kerültek.

A másik három párharc még simább volt, ezek közül azonban a litván Nevezis továbblépése kakukktojás, ők ugyanis 5 ponttal kikaptak hazai pályán a Rilski Sportisttől - ezt követően nyertek Bulgáriában 29 ponttal (62-91) úgy, hogy a második negyed közepétől alig volt olyan pillanat, amikor ne ők álltak volna továbbjutásra. Az orosz BC Parma 25 pontos hazai győzelmét követően idegenben 22 ponttal múlta felül a Rabotnickit, ők mentek tovább a legkönnyebben (+47). A belga Belfius Mons-Hainaut pedig 21 pontos idegenbeli sikere után otthon 13 ponttal verte az izlandi KR-t - az ex-paksi Matt Tiby az egyik legjobb volt a hazaiaknál (14 pont, 8 pattanó).


Eredmények a FIBA Europe Cup első selejtezőkörének 2. mérkőzéseiről

Belfius Mons-Hainaut - KR 84-71
Továbbjutott: a Belfius Mons-Hainaut kettős győzelemmel

Trabzonspor Medical Park BK - Szolnoki Olaj KK 77-68
Tj.: a Szolnoki Olaj KK 176-175-ös összesítéssel

BC Dnipro - Demir Insaat Büyükcekmece 67-83
Tj.: a Demir Insaat Büyükcekmece 171-156-os összesítéssel

Istanbul BBSK - s.Oliver Würzburg 65-76
Tj.: az Istanbul BBSK 140-138-as összesítéssel

CSM CSU Oradea - BC Balkan 85-70
Tj.: a BC Balkan 152-151-es összesítéssel

Rilski Sportist - BC Nevezis 62-91
Tj.: a BC Nevezis 167-143-as összesítéssel

BC Rabotnicki - BC Parma 73-95
Tj.: a BC Parma kettős győzelemmel

BK JIP Pardubice - CSU Sibiu 77-64
Tj.: a BK JIP Pardubice kettős győzelemmel

Egis Körmend - Boras Basket 85-72
Tj.: az Egis Körmend kettős győzelemmel

BM SLAM Ostrów - Bnei Rav-Bariach Herzliya 65-64
Tj.: a Bnei Rav-Bariach Herzliya 148-139-es összesítéssel


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus