FIBA EC: Mindhárom magyar együttes javított

Az előző kör három veresége után most a Szolnok, a Körmend és az Alba is győzött - az Olaj csoportjában a dánok megint thrillert nyertek.

A FIBA Europe Cup második csoportkörének második fordulóját rendezték kedden és szerdán.

Az I jelű négyesben a francia ESSM Le Portel (2-0) a második negyed közepén vette át az irányítást a Kataja Basket (0-2) otthonában, és bár egyáltalán nem tudtak nagyobb különbséget kialakítani még rövidebb periódusokra sem a franciák, innentől kezdve végig ők vezettek (77-82). A másik találkozón az első körben a Le Porteltől nagy verést kapó Istanbul BBSK (1-1) a félidőben még 11 pontos hátrányban volt a Nyizsnyij Novgorod (1-1) ellen. A törökök aztán a harmadik negyed elején gyorsan minimálisra csökkentették lemaradásukat, a záró játékrész elején pedig átvették a vezetést. Az oroszok még visszavették azt, a végjátékban, az utolsó percekben azonban gyakorlatilag végig a félholdasok álltak jobban, és végül nyertek is (82-79) - a 26 pontos, 13 pattanós dupla-duplát elérő Ivan Buva be is fért a forduló ötösébe.

A J csoport mindkét találkozójáról beszámoltunk külön is, hiszen ebben a kvartettben két magyar csapat is van - az Alba Fehérvár (1-1) 20 pontos hátrányból állt fel a Demir Insaat Büyükcekmece (1-1) ellen, majd végül két ponttal nyerni tudott (74-72), az Egis Körmend (1-1) pedig szintén nagyot hajrázott a litván BC Nevezis (1-1) ellen, a záró felvonásban 9 pontos hátrányból fordított, és végül 6 pontos diadalt aratott (85-79), így két kör után mind a négy együttes 1-1 győzelemmel és vereséggel áll.

A K csoportban az egyik mérkőzésről szintén esett már szó bővebben is - a Szolnoki Olaj KK (1-1) egészen pazar védekezésével leiskolázta a Cmoki Minszk (0-2) gárdáját, kiütéses győzelmet arattak Vojvoda Dávidék (79-45). A négyes másik összecsapásán az első körben a Minszk otthonában egyetlen ponttal didalmaskodó Bakken Bears (2-0) megint egy kiélezett találkozót játszott, ezúttal a december végén az Olajt verő Mornar Bar (1-1) ellen. A második negyedben vezettek nagyobb különbséggel a vendég montenegróiak, de már a félidőre eltűnt szinte előnyük, a fordulás után pedig már a hazaiak irányítottak inkább, igaz, végig szoros volt a mérkőzés, és nem dőlt el a rendes játékidőben (82-82). A hosszabbításban felváltva vezettek a csapatok, majd a Minszk ellen győztes büntetőt dobó, a forduló csapatába most is bekerülő DeVaughn Akoon-Purcell ezzel a nem éppen sima, palánk alatt átvitt ziccerével nyert a Bakken Bears, megint egyetlen ponttal (93-92).

Az L csoportban a U-BT Cluj Napoca (1-1) egy hullámzó meccsen, a negyedik negyed második felében mutatott kiváló játékának köszönhetően nyert a Belfius Mons-Hainaut (0-2) otthonában - a kis különbség ellenére sima volt az utolsó pár perc (81-85). A vendégeknél heten szereztek 10 és 15 VAL között, köztük volt Lasan Kromah (14 pont, 4 pattanó), Ousmane Barro (9 pont, 8 pattanó) és Adomas Drungilas (10 pont, 5 pattanó) is - Török Rolland nem lépett pályára, míg a túloldalon Matt Tiby (18 perc, 5 pont, 2 VAL) ezúttal halvány volt, és hiába került be a játéknap ötösébe Christopher Jones (22 pont, 5-5 pattanó és gólpassz). A csoport másik meccsén a Donar Groningen (2-0) meglepetésre simán elgázolta a Keravnost (1-1), 40 ponttal diadalmaskodtak a hollandok (109-69) - nem meglepő, hogy tőlük került ki a forduló MVP-je Thomas Koenis (25 pont, 5-5 pattanó és gólpassz, 36 VAL) személyében, de Brandyn Curry (22 pont, 6 gólpassz) is bekerült az álomötösbe.

A csoportok állását megtaláljátok ezen a linken!

Foto, Slide - fiba.com, Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus