FIBA EC, Negyeddöntők, 1. kör - A Bonn nagy előnyben

Kedden és szerdán lejátszották a FIBA Europe Cup negyeddöntőinek odavágóit - a Bonn nagy előnybe került a második meccs előtt, a másik három párharcban viszont még nagy csata várható. Lássuk, mi történt az első mérkőzéseken!

Az első negyeddöntőben a Muratbey Usak Sportif egy 27-13-as első negyeddel nyitott a Nanterre ellen, de nem tudta megtartani fórját, a negyedik felvonás első felére a franciák megfordították a találkozót. A törökök ritmust váltottak, de ez is csak arra volt elég, hogy végül három ponttal nyerjenek, ami nem túl nagy előny a visszavágóra (85-82). A hazaiaknál Shaquielle McKissic vitte a prímet (19 pont, 8 pattanó, 25 VAL), míg a vendégeknél Heiko Schaffartzik (20 pont, 5/7 tripla, 20 VAL) és Mathias Lessort (14 pont, 6 pattanó, 19 VAL) voltak a legjobbak.

A Jenyiszej Krasznojarszk és a Telenet Oostende meccsén is hasonló volt a forgatókönyv - itt az oroszok nyerték 27-15-re az első felvonást, de a belgák már a harmadik negyed elején átvették a vezetést. A szoros harmadik 10 perc után azonban itt a hazaiak robbantani tudtak a negyedik negyedben, ezt a játékrészt is 24-13-ra nyerte a Jenyiszej, így végül 84-72-re győztek az oroszok - ez ha nem is döntő, de komoly előnynek tűnik a jövő heti második meccs előtt. A győztesnél Anthony Hilliard (20 pont, 20 VAL) és Frank Elegar (15 pont, 10 pattanó, 19 VAL) voltak a legjobbak, a túloldalról viszont egyetlen kiemelkedő teljesítmény sem érkezett.

A legegyoldalúbb negyeddöntőt a Telekom Baskets Bonn vívta az Ironi Nahariyával. A németek 25-5-re nyerték az első 10 percet, ez pedig meghatározta a teljes mérkőzést. Az izraeliek ugyan némileg csökkentették hátrányukat, de a végjáték megint a németeké volt, akik 21 pontos sikert arattak (89-68) - ez a párharc lényegében eldőlt, ha a Bonn nem veszi teljesen félvállról a visszavágót. A hazaiak legjobbja Julian Gamble volt (25 pont, 14 pattanó, 37 VAL), a vendégeknél viszont Brian Hopson (19 pont, 18 VAL) nagyon egyedül maradt.

A messze legjobb mérkőzést a Cibona Zagreb és az Elan Chalon vívta egymással - itt gyakorlatilag a teljes találkozó folyamán hol az egyik, hol a másik csapatnál volt a minimális fór. A végjátékban a Cibona vezetett 5 ponttal is, de a végén csak kettő maradt ebből, így minimális előnnyel utazhatnak Franciaországba a horvátok (87-85). A hazaiknál Scotty Reynolds (20 pont, 15 gólpassz, 36 VAL), míg a vendégeknél az ex-paksi John Roberson (39 pont, 35 VAL) nyújtottak egészen pazar teljesítményt. Utóbbi két rekordot is megdöntött, hiszen ennyi pontot még soha senki nem ért el egy meccsen, ráadásul 10/11 volt a triplavonalon túlról, és ennyi hármast sem dobott be még senki egy találkozón a FIBA Europe Cup történetében.


Eredmények a negyeddöntők 1. mérkőzéseiről

Muratbey Usak Sportif - Nanterre 92  85-82
Jenyiszej Krasznojarszk - Telenet Oostende  84-72
Cibona Zagreb - Elan Chalon  87-85
Telekom Baskets Bonn - Ironi Nahariya  89-68


Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus