FIBA Europe Cup, Döntő - Döntetlenről kezdődik a visszavágó

A Nanterre nem tudta megőrizni 15 pontos előnyét, de idegenben döntetlennel kezdett az Elan Chalon ellen a FIBA Europe Cup fináléjának első mérkőzésén.

A FIBA Europe Cup idei fináléját két francia együttes, a Chalon és a Nanterre játssza - mindketten összekerültek több magyar együttessel is az idei kírásban, előbbi az Albával és a Körmenddel, utóbbi pedig a Sopronnal és a vasiakkal.

A döntő első felvonásán a vendégek egy kiegyenlített első 10 perc után a második negyedben megléptek ellenfelüktől Invernizzi tripláival, valamint Schaffartzik és Butterfield ponterős játékával, és a 19. percben 15 ponttal is vezettek (26-41). A félideji 13 pontos előnyük csak kis mértékben csökkent a harmadik felvonás során, 8 egységgel még ekkor is a Nanterre vezetett, de lendületbe jött a Chalon, az utolsó 3 percre pedig már ők fordulhattak előnnyel (54-53). Három pont volt a legnagyobb fórjuk, de a második félidőben összesen 17 egységet termelő vendég együttes még fordított, Clark duplájával pedig kialakult az 58-58-as végeredmény, döntetlenről várják tehát a visszavágót a felek.

A hazaiaknál a dupla-duplázó Fall (11-11 pont és pattanó, 20 VAL) mögött az ex-paksi John Roberson volt a második leghasznosabb (10 pont, 8 gólpassz, 11 VAL), igaz, ő is elmaradt a szokásos teljesítményétől, ahogy Fallt leszámítva az egész gárda. A túloldal egyik legjobbja, Warren teljes csődöt mondott (3 pont, -4 VAL), Butterfield viszont hozta magát (15 pont, 5 pattanó, 18 VAL), Invernizzi pedig a szokásosnál komolyabb szerepet vállalt (12 pont, 4/5 tripla, 4 pattanó, 14 VAL).

Visszavágó egy hét múlva.


A FIBA Europe Cup döntőjének odavágója

Elan Chalon - Nanterre 92  58-58

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus