FIBA Europe Cup, Elődöntő, 1. kör - Szoros első meccsek

Tegnap lejátszották a FIBA Europe Cup elődöntőinek első mérkőzéseit - a Bonn a Nanterre otthonában is győzni tudott, az Oostende pedig nem szerzett túl nagy előnyt a Chalon elleni visszavágóra.

Mint ismert, a FIBA Europe Cupban nem négyesdöntőt rendeznek, hanem oda-visszavágós rendszerben megy a két elődöntő és majd a finálé is.

A Nanterre a Bonnt fogadta az első meccsen, és bár a franciák a második negyedben szinte végig előnyben voltak, a fordulás után egyetlen egyszer vezettek csak, a 35. percben 65-64-re, egyébként végig a németek játszottak minimális fórban a második félidő során. A végeredmény 76-77 lett, sok minden tehát nem dőlt el a visszavágó előtt, de a Bonn idegenben is nyerni tudott. A hazaiaknál Chris Warren (20 pont, 17 VAL) és Spencer Butterfield (15 pont, 6 pattanó, 17 VAL) voltak a legjobbak, míg a túloldalon Julian Gamble az egész mezőny legjobbjaként parádézott (26 pont, 6 pattanó, 27 VAL) - Filip Barovics 9 perc alatt 4 pontig jutott.

A másik találkozón a Telenet Oostende otthonába látogatott a kiírás során már az Alba Fehérvárral és az Egis Körmenddel is összecsapó Elan Chalon. A Rasztko Katics (23 pont, 7 pattanó, 21 VAL) vezette belgák az egész mérkőzés folyamán előnyben kosaraztak, 16 pontos is volt a fórjuk a 30. perc elején (68-52). A vendégek azonban az ex-paksi John Roberson (18 pont, 5 gólpassz, 16 VAL) és Cameron Clark (28 pont, 8 pattanó, 4 gólpassz, 29 VAL) vezetésével nagyot hajráztak, így DJ Newbill utolsó másodperces duplájával is csak 5 ponttal győzött az Oostende (85-80).


Eredmények az elődöntők első mérkőzéseiről

Nanterre 92 - Telekom Baskets Bonn  76-77
Telenet Oostende - Elan Chalon  85-80

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus