Főtáblás a FIBA Europe Cupban a Körmend és a Sopron is

Az Egis Körmend jelentette be, hogy mégsem kell selejtezőt játszania a FIBA Europe Cupban a csapatnak.

A bckormend.hu cikke:

"A mai napon megérkezett a hivatalos értesítés klubunkhoz arról, hogy biztosan legalább hat nemzetközi mérkőzés vár csapatunkra, így nem kell megrendezni a korábban meghirdetett, Sopron KC elleni selejtező párharcot.

A biztos csoporttagságért klubunk nagyon komoly háttérmunkát végzett az elmúlt napokban, amiben partnerünk volt az MKOSZ is.

Ennek köszönhetően az Egis Körmendet a FIBA Europe Cup B jelű csoportjába osztották be, amelyben szerepel még a francia BCM Gravelines Dunkerque  és a belga Hubo Limburg United. Negyedikként biztosan egy korábbi kupaellenfelet kap a csapat, hiszen a holland Donar Groningen és az észt Tartu Ülikool/Rock BL párharc vesztese sorol majd be még ebbe a csoportba. Mindkét együttes ellen szerepelt már az Egis Körmend.

A mérkőzések időpontjairól később adnak tájékoztatást."

A Sopron KC-ről egyelőre nincs külön hírünk, de mivel a Körmendnek nem kell selejtezőt vívnia, így gyakorlatilag biztos, hogy a Sopron sem fog - új ellenfelet kellene kapniuk úgy, hogy nincs meg a 10 csoportra szükséges 40 csapat sem, finoman szólva kevéssé valószínű forgatókönyv, hogy valakit azért beraknak melléjük egy selejtezőre. Hogy melyik csoportba kerülnek, az a kérdés, mert eredetileg a B-be ment volna a két magyar csapat közül a jobbik, a Körmend ide is került, Sabáli Balázsék csoportja a kérdés még.

Forrás - bckormend.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus