Jó helyzetben Török Rollandék a BL-selejtezőben

A két román együttes, a Török Rollandot és Ousmane Barrót is soraiban tudó Kolozsvár, valamint a Nagyvárad is jó helyzetben van a Bajnokok Ligája második selejtezőkörének odavágói után - a Bakken Bears és az Ironi Nahariya idegenben is győzni tudott.

A Bajnokok Ligája selejtezőinek második köre is elkezdődött, még négy csapat vívhatja ki a főtáblára kerülést, míg a vesztesek a FIBA Europe Cupban folytatják az idényt.

Mindkét román csapat idegenben játszott, és mindkettő minimális, 3 pontos különbségű vereséget szenvedett, így egyáltalán nincsenek rossz helyzetben a visszavágó előtt. A Nagyvárad egy végig borzasztóan szoros mérkőzésen kapott ki a bolgár Lukoil Academic otthonában, Szófiában - legjobbjaik Martin Zeno (18 pont) és Sean Barnette (15 pont, 8 pattanó, 4 gólpassz, 23 VAL) voltak, míg a győztesnél Makszim Kornyijenko (18 pont, 9 pattanó, 26 VAL) és Hristo Zahariev (16 pont, 6 gólpassz, 4 pattanó, 3 szerzett labda, 22 VAL) vitték a prímet.

A Kolozsvár a török Muratbey Usak Sportif vendégeként kapott ki 93-90-re, ők egy 10 pontos második negyedbeli hátrányt dolgoztak le. A győztesnél Mark Lyons (24 pont, 21 VAL) és Darryl Monroe (11 pont, 9 pattanó, 19 VAL) voltak a legjobbak, míg a Cluj Napocánál a Kyndall Dykes (22 pont, 6 gólpassz, 5 pattanó, 23 VAL), Filip Adamovic (14 pont, 9 gólpassz, 4 pattanó, 5 szerzett labda, 23 VAL), Alekszandar Rasics (22 pont, 7 gólpassz, 29 VAL) trió mögött az egykor Körmenden játszó Török Rolland (10 pont, 4 pattanó, 14 VAL), illetve az ex-szolnoki Ousmane Barro (11 pont) tették a legtöbbet azért, hogy ilyen jó pozícióból indulhasson neki a csapat a visszavágónak.

El ugyan nem dőlt még a másik két párharc sem, de a dán Bakken Bears az észt Tartu Rock otthonában úgy győzött 75-67-re, hogy az első negyedet még 9 ponttal elbukták - ezután végig jobban játszottak, főleg a 11 ponttal megnyert harmadik felvonásban. A Tartunál Venky Jois messze kiemelkedett (15 pont, 17 pattanó, 28 VAL), a dánoknál pedig a szenegáli center, Michel Diouf volt a leghasznosabb (18 pont, 9 pattanó, 3 szerzett labda, 5 blokk, 28 VAL), de neki sokkal több társa akadt, mint Joisnak. A Cmoki Minszk számára a 66-70-es zakó még hízelgő is, tekintve hogy jó ideig volt 8-10 pontos fórja is az izraeli Ironi Nahariyának - a végén átvette a vezetést a Djordje Gagics (12 pont, 10 pattanó, 6 gólpassz, 2-2 szerzett labda és blokk) fémjelezte fehérorosz gárda, de végül a több lábon álló vendégek visszavették az irányítást és nyertek.
  

Eredmények a BL-selejtezők második fordulójának 1. mérkőzéseiről

Lukoil Academic - CSM CSU Oradea  75-72
Tartu Rock - Bakken Bears  67-75
Muratbey Usak Sportif - U-BT Cluj Napoca  93-90
Cmoki-Minszk - Ironi Nahariya  66-70


Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus