Kubany - Zvezda és Milano - Efes rangadók a TV-ben!

Ma este hat találkozóval zárul az Euroliga alapszakasz-csoportkörének hatodik fordulója, s a DIGI Sport 2 jóvoltából ezen az estén is két találkozót izgulhatunk végig élőben a TV-képernyők elől itthon, a Lokomotiv Kubany - Crvena Zvezda csata, majd az Olimpia Milano - Anadolu Efes összecsapás is látható lesz. Lássuk, miért is érdemes követni a mai csatákat!

A-csoport:

Fenerbahce Ülker (török, 5 - 0) - Budivelnik Kijev (ukrán, 1 - 4) (19:00)

A törökök egy hazai győzelemmel ma már biztosíthatják Top 16-os tagságukat is, ráadásul a kiesés szélén álló Budivelniket a nyitányon egy érdekes csatában már két vállra fektette az ukrán bajnokot, ám figyelmeztető jel lehet az Obradovics-legénység számára, hogy már akkor is három negyeden keresztül partiban voltak Darjus Lavrinovicék a török sztárgárdával. Az esélyek azért teljesen egyértelműek, de lehet ebből egy viszonylag színvonalas találkozó, mivel itt nincs veszítenivalója a Kijevnek.

B-csoport:

Strasbourg (francia, 0 - 5) - Brose Baskets Bamberg (2 - 3) (20:15)

A nyeretlen franciák az utolsó szalmaszálba kapaszkodhatnak bele ma a hullámvölgyvben lévő Bamberg ellen, de az idegenben 11 meccse nyeretlen Brose Baskets számára csak a győzelem elfogadható ma, ha tovább akarnak jutni Casey Jacobsenék, akkor nem engedhetik meg maguknak az újabb kudarcot. Alexis Ajinca védése azért kulcs lesz, ahogy a Collet-tanítványok dobóformája is, m mindent egybevéve komoly meglepetés lenne, ha Antoine Diot-ék célba érnének.

EA7 Emporio Armani Milano (olasz, 3 - 2) - Anadolu Efes (török, 3 - 2) (20:45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Milano fenti rotációja lassan teljes lehet, de Kangur és Chiotti sem 100 százalékos még a hazaiaknál, továbbá eléggé lassan is lendül bele a felfrissült keretű Banchi-legénység. Ezzel együtt saját csarnokában inkább tekinthető favoritnak az Isztambulban a nyitányon nagy csata után elvérző olasz kirakatcsapat, de az Efes is elszenvedett pár nolyan vereséget, melyek után lassan következnie kell egy extra performansznak, tehát benne van a levegőben egy színvonalas, kiélezett csata.

Real Madrid (spanyol, 5 - 0) - Zalgiris Kaunas (litván, 2 - 3) (20:45)

A Real veretlenként és a képzeletbeli erősorrend első helyezettjeként otthon kérdés nélküli favorit az egyébként a fonalat végre elkapó Zalgiris ellen. Stombergas mester hatalomátvétele óta erősen felfelő ívelő formát mutat a Kaunas, de ez még szinte biztosan nagy falat lesz a Jasikevicius, Jankunas, Dentmon trió fémjelezte balti alakulatnak, mely Martinas Pocius személyében egy ex-Realos splíerrel a sorban érkezik Madridba.
 

C-csoport:

Unicaja Malaga (spanyol, 2 - 3) - Olympiakosz (görög, 5 - 0) (19:00)

Az Unicaja erős hullámvölgyben van, hiszen az előző héten a Sienától és a hazai bajnokságban a Laboral Kutxától is otthon tudott kikapni, most pedig a veretlen címvédő megy Malagába. Az első játékhéten szoros derbit játszottak a felek, de azóta felépültek az Olympiakosz sérültjei, s ilyen felállásban még idegenben is jobb kilátásai vannak a Barcokasz-legénységnek.

D-csoport:

Lokomotiv Kubany (orosz, 4 - 1) - Crvena Zvezda (szerb, 2 - 3) (17:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Kubany nem kis nehézségek árán gyűrte le Hanga Ádám klubját egy hete, a Zvezda pedig hiába nyert kettőt zsinórban, most kellene a bravúr Blake Schilbéknak, hiszen a két közvetlen rivális, azaz a Pana és a Laboral is nyert tegnap. Nagy csatára számíthatunk, de otthon nem kis meglepetést jelentene, ha nem nyerne a Pasutyin-alakulat, sőt, az is, ha akkora harcra késztetné a szerb gárda az oroszt, mint tette azt a baszk klub egy hete. Itt is minden fontos játékos egészséges, könnyen lehet a nap meccse ez a párosítás, mind színvonalban, mind pedig izgalmak tekintetében, de ehhez extra kell a Zvezdától.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus