Laboral-győzelemmel indult az Euroliga

A Laboral-Neptunas mérkőzéssel kezdetét vette az Euroliga 2014/15-ös szezonjának alapszakasza. Az átalakult, immár Hanga Ádám nélkül felálló baszkok érvényesítették a papírformát és Thomas Huertel vezérletével biztosan győzték le a litván „kiscsapatot”.

(Az eredményre kattintva érhető el a hivatalos statisztika)

Alapszakasz, 1. forduló

D-csoport

Laboral Kutxa Vitoria (spanyol, 1-0) – Neptunas Klaipeda (litván, 0-1) 88-69

Az Olimpiakosz, a Galatasaray, a Valencia és a Crvena Zvezda személyében négy nagyon kemény riválisa van a két csapatnak a D-csoportban, így mindkét fél számára fontos lett volna győzelemmel indítani a csoportmeccseket. Hatalmas tűzijátékkal kezdett az Euroligában abszolút újoncnak számító, mindössze egy légióssal és igazi 5-ös center nélkül felálló Neptunas. A nagy lövöldözés nem párosult pontossággal, de mivel a Laboral sem remekelt, így két labdaszerzés után 7-6-os vezetést szereztek a vendégek. A folytatásban aztán a franciák vb-n is remeklő irányítója, Thomas Huertel nagyszerűen osztogatott, Davis Bertans pedig két triplával és egy alley-oop zsákkal tűnt ki és lendített a baszkokon (1. negyed: 20-15). A második negyedben sokat hibáztak a csapatok, egy-egy villanással gyenge játéka ellenére is rendre a Laboral járt előrébb, de a brusztolós játékra váltó litvánok látótávolságban tartották magukat, félidőben 37-30 volt az állás.

A harmadik negyedre nagyszerűen jött ki a Laboral, Huertel továbbra is káprázatos passzokkal dobatta meg társait, így 48-34-nél kialakult az addigi legnagyobb különbség. Az első percek jó játéka után aztán ismét visszaesett a színvonal, inkább csak csordogált a mérkőzés a hazaiak 10 pont körüli vezetésével. Csoda az utolsó negyedben sem történt, kontrollálta a meccset a Laboral, a végjáték is izgalmak nélkül ért véget.

Huertel végül 10 gólpasszal zárt, ennek legnagyobb haszonélvezője a lett Bertans volt, aki 20 pontnál állt meg. Nagyszerű, erőlködés nélküli játékkal indította a szezont Fernando San Emeterio is, a baszkok ikonjának hasonló játékára nagy szükség lenne a folytatásban is.

A Laboral legjobb dobói: Bertans 20/12, Huertel 13/3, San Emeterio 12/3, Shengelia 12/3.
A Neptunas legjobb dobói: Zavackas 15/9, Galdikas 11.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus