Lietuvos - Ostend döntő - Ki jut Hangáék csoportjába?

Ma este eldől, hogy melyik lesz az Euroliga 2013-2014-es alapszakaszának 24. csapata, s egyben a Hanga Ádámmal felálló Laboral Kutxa csoporttársa az első körben, hiszen a vilniusi kvalifikációs torna a döntőjéhez érkezett, ahová a rendező Lietuvos Rytas mellett hatalmas meglepetésre a belga bajnok Telenet Ostend jutott be, miután a az orosz szuperfavoritot, a Himki Moszkvát, aztán a török ezüstérmes Banvitot is két vállra fektette. A rangadó előtt nézzük, miért is érdemes követnünk a párharcot!

Euroliga, selejtezőtorna, döntő:

Lietuvos Rytas (litván) - Telenet Ostende (belga) (19:30)

Bár igazán újat nem tudnak mutatni a négy, illetve három nap alatt harmadik mérkőzésükre készülő felek, de nagyjából annyi a kérdés, hogy melyik gárda hatalmas lendülete tart ki ma estére. A belgák döntőzése a kisebb csoda kategóriájába tartozik, hiszen a nyolccsapatos mezőny papíron talán leggyengébb alakulatáról beszélünk, ráadásul itt most a hazai gárdával kell meccselnie a Quentin Serron személyében egyetlen Eb-t megjárt belga válogatott játékost felvonultató klubnak az egy pihenőnapot azért már kapó Lietuvosszal, úgy, hogy Gillet-ék zsinórban harmadik nap kellene, hogy extrát hozzanak.

Ha már a kiscsapat ifjoncát említettük, akkor el is mondhatjuk, hogy ő akár a mérleg nyelve is lehet, mivel a Himki ellen minden összejött neki és 5 triplát szórt a negyeddöntő második félidejében, majd tegnap a Banvit ellen el kellett bírnia az Ostendnek, hogy pontot sem szerez triplavetője. Egyéni match-up kérdésekbe kár lenne belemenni, mert gyakorlatilag minden poszton érezhetően komolyabb minőséget képvisel a Rytas, mely tegnap Gecevicuis 34 pontos, 10-ből 8 triplás performanszával jutott túl a nagyon összeszokott Oldenburg kárára. A negyeddöntőben a VEF Rigát búcsúztató rendező viszont el kell, hogy viselje ma a nyomást, ugyanis mindenki Babrauskasékat tartja esélyesnek a két nagy bravúrt már bemutató belgáknál. Ugyanakkor Ryan Thompson és Dusan Djordjevics vezetésével már két erősebb keretű alakulatot is búcsúztatott a belga bajnok, így tehát benne van a levegőben, hogy ma is lát egy jó mérkőzést a vilniusi publikum.

A győztes a Hanga Ádámmal felálló Laboral Kutxával, a görög Panathinaikosszal, az izraeli Maccabi Tel-Avivval, a szerb Crvena Zvezdával és az Eurocup címvédőjével, a Lkomotív Kubannyal kerül egy hatosba majd az Euroliga alapszakasz-csoportkörében, a vesztes pedig akár az Alba Fehérvár ellenfele is lehet az Európa Kupában, ha a holnapi sorsolás úgy hozza.


A játéknap összes mérkőzésének élőképes közvetítése megtalálható erre a linkre kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus