Lukoil Sofia - Egis Körmend 16:45

Ma kora este a bolgár Lukoil Academic vendégeként kezdi meg szereplését az Egis Körmend együttese az EuroChallenge idei kiírásában.

EuroChallenge, Csoportkör - B-csoport, 1. forduló - 2014. november 4.

Lucoil Academic Sofia (bolgár) - Egis Körmend (magyar) - 16:45

Várható kezdőcsapatok:

Lucoil Academic: Minkov - Smith -  Thomas - Larson - Banev.

Egis Körmend: Govens - Lemon - Ferencz - Török - Richards.

Tegnap késő este beszámoltunk a körmendi együttes utazásáról, első bulgáriai edzéséről. Ma pedig már mérkőzés, s vele a nemzetközi nyitány vár Ferencz Csabáékre. A jelenlegi helyzetben nem elsődlegesen a EuroChallenge szereplése kell koncentrálniuk a körmendieknek. A legfontosabb feladat számukra, hogy helyreállítsák bajnoki renoméjukat, viszont biztosan szeretnék jól kezdeni a nemzetközi szezont is, ennek eléréséig azonban kemény munka vár rájuk.

Nem igazán úgy indult a szezon a piros-feketék számára, mint a felkészülés előtt képzelték. Úgy fest, csak mostanra találták meg centerüket a harmadik jelölt, Ryan Richards személyében. A negyedik forduló után távozott Aaron Mitchell, az pedig még egy ideig biztosan várat magára, hogy kiderüljön, Ante Perica miként tudja összecsiszolni ezt a minőségileg a magyar bajnokság első felébe tartozó keretet. Megnyugodhatnak azonban a piros-fekete hívek, hiszen a zalaegerszegi rangadót térdsérülés maitt kihagyó irányító, Darrin Govens tudja vállalni a játékot Szófiában.

A körmendiek eddig hadilábon álltak védőjátékukkal, lepattanózásukkal, márpedig mindkét játékelemben nyújtott teljesítmény alapvetően befolyásolhatja a mai mérkőzés alakulását. A palánkok alatti határozottság adott esetben akár győzelmet is érhet a vasiaknak, ugyanis nem igazán rendelkezik a vendéglátó csapat érdemi rotációval a magasemberek terén.

Épp ellentétes a Lukoil szereplése hazája bajnokságában. Az első fordulóban magabiztos, a másodikban szoros győzelemnek örülhettek. A harmadik játéknapon a tavaly a Szolnokkal azonos csoportban szereplő Rilskit páholták el, 105 pontig jutva, szombat este pedig az utolsó Spartak Pleven otthonából távoztak 15 pontos sikerrel, könnyed győzelemmel hangoltak tehát a Körmend elleni mérkőzésre.

A center posztot az amerikai Killian Larson és a rutinos bolgár Tencho Banev birtokolják, míg a magas-bedobókat a legponterősebb játékosuk, Charles Thomas vezeti, ám mellé csak Veselin Veselinov csatlakozik. Ha valamelyik játékelemben egyértelműen megfoghatja ellenfelét a piros-fekete had, akkor az a palánk alatti terült. A hátvédek közül két amerikai, Terry Smith és Morris Curry, valamint a mindössze 19 éves, ám rendkívül tehetséges saját nevelésű játékos, Kris Minkov emelkedik ki a rotációból - utóbbi 33.5 percet és 12.0 pontot átlagolt eddig a négy meccsen.

Fontos lesz, hogy a hazaiak ne tudjanak már a találkozó elején komoly előnyre szert tenni. Az biztos, hogy a Govens - Lemon páros felveszi a versenyt a bolgárok hátvédsorával. Ferencztől és Tóth Norberttől hiányolták a meghatározó teljesítményt eddig, jobb alkalom nem is kínálkozik arra, hogy fellépjenek ők is a húzóemberek közé.

A magyar idő szerint 16 óra 45 perckor kezdődő találkozóról természetesen beszámolunk oldalunkon.

Elvileg két televíziós társaság is jelen lesz a meccsen. Lesz élő közvetítés a neten, a következő oldalon:

http://bnt.bg/bnt-eng

Itt a jobb felső sarokban át lehet állítani az oldalt angol nyelvűre.
Az élő adás felirata ugyan cirill betűs marad, de ott van közvetlenül az EN gomb mellett.

Három csatorna kínálata látszik, a BNT2 és a BNT World adja a meccset.

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikeréért!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Fotó - fibaeurope.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus